.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΟΞΑΤΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ      Δ Ρ Α Μ Α Σ
ΔΗΜΟΣ      Δ Ο Ξ Α Τ Ο Υ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Γιορτάστηκαν με την πρέπουσα τιμή στο Δήμο Δοξάτου και πραγματοποιήθηκαν ακόμη:
Επίσκεψη μαθητών Γενικού Λυκείου Νέας Ζίχνηςαποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες κατοίκους του Δοξάτου που έπεσαν για την πατρίδα τον Σεπτέμβριο του 1941.
Η γιορτή του Αγίου  Δημητρίου στα Κύρια με την περιφορά της εικόνας κατά τον εσπερινό συνοδεία της Φιλαρμονικής και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και πιστών.
Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.
Ξεχωριστές γιορτές για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτώβρη
στα σχολεία του Δήμου.




Παρακολουθήσαμε κάποιες από αυτές και διακρίναμε την πρόοδο και την αριστεία των μαθητών. Άκρως συγκινητική ήταν η απονομή βραβείου στη μνήμη του Δημήτρη Καραντώνη στο Γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου.
Μικροί και μεγάλοι μαθητές γιόρτασαν τη σημαία, απήγγειλαν ποιήματα και παρουσίασαν δραματοποιημένα τα γεγονότα της μεγάλης επετείου.
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η κεντρική εκδήλωση του Δήμου Δοξάτου στην καπναποθήκη του Αγ. Αθανασίου ( κέντρο Προσφυγικής Μνήμης) με ομιλητή τον νομικό κ. Κώστα Κυριαζή-Κηπουρό, υπεύθυνο έκδοσης της εφημερίδας Βοΐράνης με θέμα:
«Μνήμες του ’40 μέσα από τις σελίδες της «Βοΐράνης»»
Τονίστηκε η δράση και ο αγώνας των κατοίκων σε όλες τις φάσεις του Αγώνα και ακόμη τονίστηκε η ανάγκη συνέχισης της έκδοσης της «Βοΐράνης».
Συμμετείχαν ακόμη: Σύνολο πνευστών του Μουσικού Σχολείου Δράμας με τους καθηγητές κ.Γιώργο Δασκάλου και κ.Ηρακλή Σιδέρη και
η φιλαρμονική του Δήμου Δοξάτου με τον δάσκαλο μουσικής κ. Αθανάσιο Πασχάλη.
Στις  28Οκτωβρίου  και μετά τη θεία Λειτουργία της Θείας Σκέπης.
ακολούθησε Δοξολογία, κατά τόπους και πανηγυρικοί της ημέρας.
και στη συνέχεια,
            Επιμνημόσυνη Δέηση στα ηρώα με την εκφώνηση πανηγυρικών , κατάθεση στεφάνων  και παρελάσεις μαθητών, Πολιτιστικών Συλλόγων και Φιλαρμονικής
Στο Δοξάτο με το πέρας της παρέλασης ακολούθησε δεξίωση στο ιστορικό Δημαρχείο από τα μέλη της χορωδίας «Σαπφώ» και παράλληλα αποδόθηκαν επετειακά τραγούδια με τη διδασκαλία του εκπαιδευτικού κ. Γιώργου Παυλίδη.
Εκπαιδευτικοί των σχολείων, και η εκπρόσωπος του Δήμου τόνισαν στις ομιλίες τους τη σημασία της επετείου του’40 , τον αγώνα στα βουνά της Ηπείρου και στα οχυρά της Μακεδονίας και την νίκη του Πνεύματος και  της αξιοπρέπειας απέναντι στη βία και το άδικο.
Συγκινητική ήταν και η παρουσία των εκπαιδευτικών και του διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Δοξάτου στην τοπική κοινότητα Φτελιάς για να γιορτάσουν με τους μαθητές τους με τον πρέποντα τρόπο.
Σήμερα σε καιρούς δύσκολους οι εορταστικές επέτειοι μνήμης αποτελούν στοιχείο πολύτιμο για τόνωση του φρονήματος του λαού και ενίσχυση των πνευματικών του δυνάμεων.             
Ευχαριστούμε  και συγχαίρουμε ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς και μαθητές, τα δύο τμήματα  Φιλαρμονικής και όλους τους μουσικούς και τα μέλη χορωδιών για τις εμφανίσεις τους.
Το Αστυνομικό τμήμα Δοξάτου τους υπαλλήλους του Δήμου που ενεπλάκησαν στις εκδηλώσεις, τους τεχνικούς που υποστήριξαν όλο αυτό το πρόγραμμα. Και κυρίως τον ομιλητή κ. Κώστα Κυριαζή Κηπουρό και όλους τους ομιλητές που φώτισαν με τα πνευματικά τους πονήματα τη σκέψη όλων μας.
Η αντιδήμαρχος
Πολιτισμού
Μαρία Στυλίδου

ΠΗΓΗ: http://www.doxato.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2610&Itemid=26



Δεν υπάρχουν σχόλια: