.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΜΕ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΦΕΤΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ ΔΟΞΑΤΟΥ




Παρουσία περίπου 130 θεατών, σχεδόν όλων φίλων τους Δοξατινών (αφού απουσίασαν οι "προσωπικότητες" του νομού μας που έδωσαν το παρόν στον προηγούμενο αγώνα με τον Θερμαϊκό..), οι Φίλιπποι έφτασαν στη νίκη παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, απέναντι σε έναν πολύ καλό και δυνατό αντίπαλο.





Η ομάδα του Δοξάτου κατέλαβε τη δεύτερη θέση του ομίλου στον οποίο συμμετείχε, και από χθες το απόγευμα συνεχώς με ρωτάνε οι φίλαθλοι και γενικότερα οι κάτοικοι του Δοξάτου αν ανεβαίνει και ο δεύτερος στη Γ' Εθνική.

Μια ερώτηση που δεν μπορώ φυσικά να απαντήσω με απόλυτη σιγουριά. Εκείνο που ξέρω είναι πως επίσημα, σύμφωνα με την προκήρυξη της διοργάνωσης των αγώνων μπαράζ, ανέρχεται στη Γ΄Εθνική ο πρώτος κάθε ομίλου. Από την άλλη υπάρχουν πολλές φήμες και κάποιες αναφορές σε αθλητικές εφημερίδες για αλλαγές ως προς τον αριθμό των ομίλων της Γ' Εθνικής και βέβαια των ομάδων που θα συμμετέχουν σε αυτούς, αφού πράγματι οι αποστάσεις θα είναι πολύ μεγάλες και δύσκολα οι ομάδες, ειδικά αυτές που προέρχονται από μικρούς Δήμους και Κοινότητες, θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα. Και ειδικά για τον όμιλο που συμμετείχε η ομάδα μας, ακούγεται πως υπάρχει και το ενδεχόμενο της μη συμμετοχής του Θερμαϊκού στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής !

Εν πάσει περιπτώσει, αυτό που νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό είναι το γεγονός πως φέτος οι Φίλιπποι "υποχρέωσαν" όλο το Δοξάτο να ασχοληθεί μαζί τους, κάτι που είχε πολλά χρόνια να συμβεί (τουλάχιστον τόσο μαζικά..).

Σχετικά με τον χθεσινό αγώνα τώρα, ο καιρός βοήθησε (δεν έβρεχε την ώρα του αγώνα και ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση αφού δεν είχε "κρατήσει" πολλά νερά από τις προηγούμενες βροχές..) και όσοι βρεθήκαμε στο γήπεδο είδαμε έναν αρκετά καλό αγώνα, με ανατροπή στο σκορ και μεγάλη αγωνία στο τέλος (όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από το βιντεάκι..).

Με πολλές απουσίες παρατάχθηκε η ομάδα του Δοξάτου, αφού για διάφορους λόγους στην κερκίδα βρέθηκαν οι Ζαπουνίδης, Κωνσταντινίδης, Μαγγανάρης, Παπαδόπουλος, ενώ δεν ξεκίνησαν από την αρχή οι Θεοφανίδης και Μόσχος. Χαρακτηριστικό είναι πως στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησαν οι Ντίνας και Γ.Καραγιαννίδης ! Αλλά μόλις στο 4ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με όμορφο γκολ του Ιωαννίδη, μετά από εξαιρετική πάσα του Ζάχαρη. Φυσικά, με την ψυχολογία υπέρ τους, οι ποδοσφαιριστές του κ. Τσεβρεντζή προσπάθησαν να φτάσουν στην επίτευξη και 2ου τέρματος, χωρίς πάντως να απειλήσουν ουσιαστικά, και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να "παίρνουν μέτρα" στο γήπεδο. Στο 19' κέρδισαν κόρνερ από τα δεξιά (ο Κ. Καραγιανίδης υπεράσπιζε την εστία προς Χωριστή), και πάλι αδράνεια της άμυνας (όπως και μέσα στην Σταυρούπολη) και ο "Παύλος Μέλας" έφτασε στην ισοφάριση. Στο αμέσως επόμενο λεπτό σπουδαία ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους όταν επιθετικός τους βρέθηκε σε πολύ καλή θέση, σχεδόν από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό μετά, στο 21', ο Βασιλακάκης δεν μπορούσε να συνεχίσει, μάλλον ένιωσε κάποιο τράβηγμα στον μηρό, και τη θέση του πήρε ο Θεοφανίδης. Ο Τόλης μπήκε ορεξάτος στον αγωνιστικό χώρο και από κει και μετά ο αγώνας αποκτά έναν πολύ γρήγορο ρυθμό. Στο 23' ο Πολυχρονίδης σκόραρε, για να ακυρωθεί το γκολ, αν δεν κάνω λάθος γιατί υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ ο παίκτης του Δοξάτου που έβγαλε τη σέντρα. Πάντως, όλος ο συνδυασμός που προηγήθηκε ήταν εξαιρετικός!  Στο 24' ένας επιθετικός του "Παύλου Μελά" βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή του Δοξάτου, μετά από επίσης όμορφη επίθεση των φιλοξενούμενων, αλλά αντί να προσπαθήσει να σκοράρει, πάσαρε λανθασμένα προς ένα συμπαίκτη του.. Στο 27' ο Πάρης Αποστολίδης επιχείρησε σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, και ο τερματοφύλακας με ωραία εκτίναξη έδιωξε σε κόρνερ. Στο 40 σουτ του Στέλιου Ιωαννίδη μεσα από την μεγάλη περιοχή, έδιωξε ο τερματοφύλακας σε κόρνερ. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1 και χωρίς δυνατό αέρα (κάτι σπάνιο τελικά για το γήπεδο του Δοξάτου !).

Στο 2ο ημ. οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έδειχναν να "πατάνε" καλύτερα στο γήπεδο, αλλά και οι γηπεδούχοι όσο περνούσαν τα λεπτά ανέβαζαν την απόδοσή τους, με αποτέλεσμα οι φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, μπροστά και στις δύο εστίες.

Στο 49' σουτ των φιλοξενούμενων από καλή θέση -  άουτ.

Στο 51' ο Γιώργος Πολυχρονίδης έχασε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει όταν από πολύ κοντά πλάσσαρε αλλά η προσπάθειά του δεν είχε ευτυχή κατάληξη (στάθηκε και λίγο άτυχος στην συγκεκριμένη φάση..).

Στο 55' ο "Παύλος Μέλας" κέρδισε φάουλ μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής του Δοξάτου. Η εκτέλεση ήταν θαυμάσια, η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία, προσπάθησαν να τη βρουν μόνο παίκτες των φιλοξενούμενων (αδράνησαν οι ποδοσφαιριστές των Φιλίππων..) αλλά ευτυχώς για τους γηπεδούχους δεν τα κατάφερε κανείς και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 59΄σπουδαία απόκρουση του Κ. Καραγιαννίδη σε σουτ από κοντινή απόσταση και στη συνέχεια της φάσης δοκάρι για τους φιλοξενούμενους!

Στο 63' απάντησε το Δοξάτο στις ευκαιρίες του "Παύλου Μελά" με σουτ του Τόλη Θεοφανίδη από το ύψος της μεγ. περιοχής, με τη μπαλα να βρίσκει σε αμυντικό και να καταλήγει κόρνερ.

Στο 65' το 1-2 για τον "Παύλο Μελά". Ο σκόρερ με όμορφη ατομική προσπάθεια που ξεκίνησε από το κέντρο κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Δοξάτου, εκμεταλλευόμενος το μεγάλο κενό που υπήρχε στο κέντρο της άμυνας.

Στο 69' 2-2 με κεφαλιά του Γ. Πολυχρονίδη μετά από όμορφη σέντρα του Τουρφαντίδη από τα δεξιά.

Στο 76' 3-2, πάλι ο αγαπημένος της κερκίδας "Πόλυς", πάλι με κεφαλιά μετά από σέντρα του Θεοφανίδη, με τον Γιώργο να τρέχει προς την μεριά που βρίσκονταν οι Blue Devils βγάζοντας τη φανέλα του γνωρίζοντας την αποθέωση από όλους τους φιλάθλους.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν, κυρίως με στημένες φάσεις από μέση απόσταση, αλλά στην σπουδαιότερη ευκαιρία τους στο 85' ο Κ. Καραγιαννίδης, ο αγαπημένος "Γκαλιούρας" των φιλάθλων ήταν και πάλι εκεί αποκρούοντας θαυμάσια επικίνδυνο σουτ.

Στο 93' ο Τόλης Θεοφανίδης πλάσσαρε από πολύ καλή θέση αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. και μετά από λίγο ο διαιτητής σφύριξε για τελευταία φορά, με τους ποδοσφαιριστές να πανηγυρίζουν και να αποθεώνονται από τους φιλάθλους.

Το Δοξάτο ξεκίνησε με τους: Καραγιαννίδης Κ. - Τουρφαντίδης - Καραγιαννίδης Γ. - Ντίνας - Τουλούπης (75' Μόσχος), στο κέντρο οι Αποστολίδης (89' Ελμπασίδης), Ζάχαρης, Νότας, μεσοεπιθετικοί οι Ιωαννίδης - Βασιλακάκης (21' Θεοφανίδης λ.τρ.) και στην κορυφή της επίθεσης ο Πολυχρονίδης. Φυσικά, κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρξαν εσωτερικές αλλαγές..











Δεν υπάρχουν σχόλια: