.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Κατσαριδάκι αγάπη μου! Το αγαπημένο αυτοκίνητο του μητροπολίτη Μαντινείας !

Font Size Larger Font Smaller Font
AddThis Social Bookmark Button
mitropolitis-skaraveos-10-570
Το λευκό «κατσαριδάκι» του είναι το σήμα κατατεθέν. Με αυτό κυκλοφορεί εδώ και 50 χρόνια και δεν το αλλάζει με κανένα. Ο λόγος για τον μητροπολίτη Μαντινείας πάτερ Αλέξανδρο, ο οποίος διαθέτει πλούσιο ποιμαντικό έργο και είναι ιδιαίτερα αγαπητός. Στη φιλοσοφία ζωής που έχει επιλέξει, η οποία χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη απλότητα, περιλαμβάνεται ο λευκός «σκαραβαίος» του ή αλλιώς το «κατσαριδάκι αγάπη μου» από την ομώνυμη ταινία.



Πριν από λίγες ημέρες,  έφτασε με το λευκό «κατσαριδάκι» του, φόρεσε στολή εργασίας κάτω από τα ράσα, σήκωσε τα μανίκια και έβαλε χείρα βοηθείας στις εργασίες ανακαίνισης που πραγματοποιούνται στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Κυνουρίας.
Το εν λόγω Ι.Χ. χρησιμοποιεί ο δεσπότης για τις ανάγκες μετακίνησής του στους κακοτράχαλους επαρχιακούς δρόμους. Ούτε λιμουζίνες ούτε άλλου είδους πολυτέλειες. Ο μικρός-παλιός πλην τίμιος Σκαραβαίος είναι εδώ και χρόνια το επίσημο αυτοκίνητο της ιεράς μητροπόλεως και όταν έρχεται στην Αθήνα, φυσικά μαγνητίζει τα βλέμματα.
Το αυτοκίνητο, μοντέλο του 1963, ο μητροπολίτης το έχει 50 χρόνια και έχει διανύσει πάνω από 4.000.000 χιλιόμετρα! Το αγόρασε με δάνειο όταν ήταν ιεροκήρυκας και το αποπλήρωσε μετά πολλών κόπων και βασάνων μετά από 25 χρόνια.
Άξιο το θρυλικό κατσαριδάκι, άξιος και ο μητροπολίτης!
ΠΗΓΗ: http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=38128%3Akatsaridaki-agapi-moy-to-agapimeno-aytokinito-toy-mitropoliti-foto&catid=84%3Aepiloges&Itemid=148

Δεν υπάρχουν σχόλια: