.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ-ΔΟΞΑΤΟ : 3-0 - 2ος ΑΓ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΔΡΑΜΑΣ - ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Ο ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΚΟΡ 6-3


ΠΗΓΗ: http://dramagoal.gr/portal/?p=33489

ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ, ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

                 Ο Ξηροπόταμος που έγινε… χείμαρρος              


Στον τελικό του κυπέλλου Δράμας πέρασε με πανηγυρικό τρόπο ο Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου, κερδίζοντας χθες με 3-0 τους Φιλίππους Δοξάτου, στη ρεβάνς του 3-3 της πρώτης αναμέτρησης.



ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ-ΔΟΞΑΤΟ 3-0: Μεγάλη νίκη σημείωσε ο Ξηροπόταμος, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τον τελικό κυπέλλου. Η ομάδα του Άγγελου Τοκμακτσή με τη χθεσινή της απόδοση έδειξε πως ήθελε και μπορούσε να πάρει την πρόκριση, την οποία κατέκτησε δίκαια, καθώς ήταν ιδιαίτερα αποφασιστική από την αρχή της συνάντησης. Με κορυφαίο τον εκτελεστή Μιχάλη Κωνσταντινίδη και δύο γρήγορα γκολ στην αρχή του δεύτερου μέρους, ο Μέγας Αλέξανδρος απέκτησε σαφές προβάδισμα στον αγώνα, μάλιστα διεύρυνε το σκορ όταν έμεινε με δέκα παίκτες. Από την άλλη μεριά, το πρωτοπόρο στη βαθμολογία, Δοξάτο, επηρεάστηκε σε σημαντικό βαθμό από τις 3 απουσίες (ο Τουρφαντίδης που στρατεύτηκε, όπως και οι τιμωρημένοι Θεοφανίδης, Ζάχαρης), ενώ παράλληλα εμφανίστηκε από την αρχή αγχωμένο, με νευρικότητα και χωρίς «καθαρό» μυαλό, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα, που μάλιστα είναι η δεύτερη συνεχόμενη, αφού προηγήθηκε το 1-2 με τη Φτελιά στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι έγινε σε ιδανικές καιρικές συνθήκες, μπροστά σε αρκετό κόσμο και πρέπει να αναφερθεί ότι σε άλλη μια αναμέτρηση το Δοξάτο είχε τη συμπαράσταση των νεαρών της κερκίδας, που ακολουθούν σταθερά την ομάδα.
ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗΣ Ο ΤΟΚΜΑΚΤΣΗΣ: Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός πως στον τελικό κυπέλλου θα αναμετρηθούν Ξηροπόταμος και Καλλίφυτος, με κοινό χαρακτηριστικό την παρουσία του Άγγελου Τοκμακτσή στον πάγκο, αρχικά του Εθνικού Αστέρα και πλέον στον Μέγα Αλέξανδρο. Με τον συγκεκριμένο προπονητή και οι δύο ομάδες έκαναν τα μεγαλύτερα βήματα πρόκρισης, κάτι που αφορά τη νίκη της Καλλιφύτου στο Νευροκόπι πιο πριν, αλλά και τις διπλές αναμετρήσεις του Ξηροποτάμου με το Δοξάτο.  
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ: Στο 4΄ κόρνερ του Κώστα Πιστικού και ο Τάσος Δημίου είχε κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι και η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 27΄ διαγώνιο σουτ του Βασιλακάκη μέσα από την περιοχή έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 49΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφθασε στον Μιχάλη Κωνσταντινίδη, που με σουτ από το ύψος της περιοχής, «άνοιξε» το σκορ. Στο 55΄ συρτό σουτ του Ηλία Κωνσταντινίδη απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο Κ.Θ. Κιουμουρτζής. Δύο λεπτά αργότερα (57΄) έγινε μια «βαθιά» μπαλιά, ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης έφυγε από κανονική θέση από το κέντρο του γηπέδου, προχώρησε, μπήκε στην περιοχή και με σουτ πέτυχε το 2-0. Στο 70΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τριανταφυλλίδης, στο 75΄ συρτό σουτ του Πάρη Αποστολίδη άουτ. Στο 77΄ ο Γιώργος Πολυχρονίδης εκτέλεσε συρτά φάουλ και απέκρουσε σε κόρνερ ο Κ.Θ. Κιουμουρτζής. Στο 85΄ ο Κωνσταντινίδης τροφοδότησε τον Γιώργο Κασαπίδη, αυτός έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Παύλο Παυλίδη, που με άψογο πλασέ, ολοκλήρωσε τη νίκη της ομάδας του.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ-ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Από τον Ξηροπόταμο κανείς δεν υστέρησε σε απόδοση, με κορυφαίους τους Μ. Κωνσταντινίδη, Παυλίδη, Πιστικό, Τσιάρα, Γ. Δημίου. Από το Δοξάτο ξεχώρισαν οι Μπαρμπουτέλης (παρά το δύσκολο έργο που είχε, στο μαρκάρισμα του Μ. Κωνσταντινίδη), Ντίνας, Ζαπουνίδης. Πολύ καλός ο διαιτητής Κοτσάνης, το ίδιο και οι βοηθοί, Μιμάνης, Δηλγεράκης.
ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ: Κ.Θ. Κιουμουρτζής, Κ.Γ. Κιουμουρτζής, Ακριτίδης, Τσιάρας, Παυλίδης, Τ. Δημίου (86΄ Άρμεν), Πιστικός (81΄ Λουκάς), Τριανταφυλλίδης, Αλεξίου (80΄ Κασαπίδης), Μ. Κωνσταντινίδης.
ΔΟΞΑΤΟ: Παπαδόπουλος, Ζαπουνίδης, Τουλούπης (78΄ Ελμπασίδης), Μπαρμπουτέλης, Ντίνας (88΄ Θεοδωράκης), Μόσχος, Βασιλακάκης, Αποστολίδης, Ηλ. Κωνσταντινίδης (64΄ Νότας), Ιωαννίδης, Πολυχρονίδης.
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Μετά από το παιχνίδι, οι δύο προπονητές τόνισαν τα εξής:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΒΡΕΝΤΖΗΣ (Δοξάτο): Για μένα ήταν ένα περίεργο παιχνίδι, ενώ φαινόταν πως το αποτέλεσμα θα μπορούσε να εξελιχθεί ευνοϊκά για μας, ύστερα από το 0-0 του πρώτου μέρους, σε 3 φάσεις η ομάδα του Ξηροποτάμου πέτυχε 3 γκολ κι έφθασε σε μια «καθαρή» και επιβλητική νίκη. Εκτός από τις απουσίες που είχαμε και θα έχουμε (ελέω κάποιων), είναι γεγονός ότι δεν καταθέσαμε αυτό που έπρεπε, «ψυχή», στο παιχνίδι. Ασχολούμασταν με τι θα σφυρίξει ο διαιτητής – αν και πρέπει να πω ότι σε προηγούμενα παιχνίδια έγιναν «εγκλήματα» σε βάρος μας. Παρόλα αυτά, θα μαζέψουμε τα κομμάτια μας, κοιτάζουμε μπροστά, το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο και, άλλωστε, είμαστε το Δοξάτο. Καλή συνέχεια στον Ξηροπόταμο, εύχομαι υγεία και κουράγιο στον Άγγελο.  
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΚΜΑΚΤΣΗΣ (Ξηροπόταμος): Δώσαμε το δεύτερο «ημίχρονο» μετά το πρώτο παιχνίδι. Είχα πει στους ποδοσφαιριστές μου ότι αδίκησαν τους εαυτούς τους με την πορεία ως τώρα στο πρωτάθλημα. Έχουμε πολύ καλή ομάδα, με ποιοτικούς παίκτες και πήραμε σπουδαία πρόκριση, έστω κι αν ο αντίπαλος είχε απουσίες. Προσπαθήσαμε να παίξουμε σωστά στο πρώτο ημίχρονο, ευτυχήσαμε να έλθουν γρήγορα 2 γκολ στην επανάληψη, η νίκη μας ήταν δίκαιη και «καθαρή», χωρίς να κινδυνεύσουμε ιδιαίτερα από τον αντίπαλο. Συγχαρητήρια ξανά στα παλικάρια μου, καλή συνέχεια στο Δοξάτο, που για μένα είναι σίγουρο πως θα πάρει το πρωτάθλημα. Με τον ερχομό μου στον Ξηροπόταμο, έδωσα πολύ βάρος στην ψυχολογία, είναι τομέας που μου αρέσει ιδιαίτερα. Τα παιδιά είναι ερασιτέχνες, δουλεύουν, δεν έχω παράπονο από κανένα τους, από τη μεριά μου τους ζήτησα να πιστέψουν στους εαυτούς τους. Όσον αφορά τον τελικό, φυσικά έχω καλές αναμνήσεις και από την Καλλίφυτο, όπου ήμουν 2 χρόνια, τώρα πλέον είμαι στον Ξηροπόταμο, ευχή μου είναι να γίνει καλό παιχνίδι, αντάξιο του ποδοσφαίρου της Δράμας και να κερδίσει ο καλύτερος.
*Στον έτερο ημιτελικό, ο Εθνικός Αστέρας Καλλιφύτου πέρασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιάς τον τελικό κυπέλλου, κερδίζοντας για δεύτερη φορά τη Μικρόπολη με 4-0.
ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΜΕΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: