.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΔΟΞΑΤΟΥ ΣΕ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΓΩΝΕΣ







Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια πως οι Φίλιπποι Δοξάτου δεν φημίζονται για τον μεγάλο και ενθουσιώδη όγκο των οπαδών τους..





Παρ' όλα αυτά όμως, οι Φίλιπποι έχουν τους πιστούς οπαδούς τους, που σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες του νομού, δεν υστερούν πολύ σε αριθμό ! Ειδικά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, πολύ σπάνια πλέον βλέπουμε τις κερκίδες των γηπέδων να είναι ασφυκτικά γεμάτες, θα έλεγα μάλιστα πως αν είναι οι μισές γεμάτες με κόσμο αυτό θεωρείται ως μεγάλη παρουσία των φιλάθλων !

Λίγες είναι οι ομάδες που έχουν περισσότερο κόσμο από τους Φιλίππους, και μια από αυτές είναι ο Μ. Αλέξανδρος Ξηροποτάμου. Και ειδικά στο χθεσινό παιχνίδι, ήταν βέβαιο πως θα έδιναν το παρών στο γήπεδο, αφού η ομάδα τους είχε πολλές πιθανότητες να προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου..

Αλλά βέβαιο ήταν πως όλοι οι φίλοι των Φιλίππων που ακολουθούν την ομάδα όπου κι αν αγωνίζεται θα βρισκόντουσαν στο γήπεδο του Ξηροποτάμου με την μεγάλη κερκίδα, εκτός πια κι αν είχαν σοβαρούς λόγους που δεν θα τους επέτρεπαν να έρθουν.

Δεν αποθάρρυνε κανέναν η φήμη πως θα γινόταν επεισόδια στην "σκληρή" έδρα του αντιπάλου, εξαιτίας μιας έντασης που υπήρξε στον πρώτο αγώνα μέσα στο Δοξάτο..

Και έρχομαι στο κυρίως θέμα αυτού του σημειώματος:

Είναι λάθος, στους εκτός έδρας αγώνες, να πηγαίνουν πολλοί από τους φιλάθλους μας στο κέντρο της κερκίδας, λες και πάνε σε κανένα θέατρο και ψάχνουν τις θέσεις με την καλύτερη θέα, με αποτέλεσμα να "ανακατεύονται" με τους αντίπαλους φιλάθλους αλλά και με ουδέτερους, συνήθως προπονητές, διαιτητές, παράγοντες άλλων ομάδων κ.λ.π..

Όλοι οι φίλαθλοι των ομάδων, όταν πηγαίνουν σε αγώνα εκτός έδρας, και ειδικά στο γήπεδο του Δοξάτου είναι πολύ χαρακτηριστικό αυτό το φαινόμενο, επιλέγουν να κάθονται όλοι μαζί στην άκρη της κερκίδας, συνήθως ακριβώς από την άλλη πλευρά από εκείνη που κάθονται οι πιο ένθερμοι οπαδοί των γηπεδούχων.

 Και δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς για ποιο λόγο γίνεται αυτό : ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ΜΠΑΛΑ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ "ΚΑΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ", ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΝ ΑΝΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ "ΠΑΝΩ ΑΠ' ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ" ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ!

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΝΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ!

Εμείς, για άλλη μια φορά, ήμασταν διασκορπισμένοι.. Αρκετοί από αυτούς που πήγαν σχετικά νωρίς στο γήπεδο ήταν στο κέντρο της κερκίδας, κάτω από την κάμερα, σε ένα σημείο που είναι βέβαιο πως θα υπήρχαν φίλαθλοι των γηπεδούχων, στο ένα άκρο οι νεαροί οργανωμένοι που έδωσαν τη δική τους "μάχη" αλλά και που είχαν πολλούς φίλους των γηπεδούχων στην κυριολεξία πάνω απ' το κεφάλι τους (έβρισκαν κενές θέσεις οι άνθρωποι και κάθονταν..), και όσοι φίλαθλοι του Δοξάτου ερχόταν αργότερα καθόταν όπου έβρισκαν, με αποτέλεσμα, να είμαστε διασκορπισμένοι σχεδόν σε όλη την αχανή κερκίδα ...

Και βέβαια, σε τυχόν περίπτωση φασαριών, ( που φυσικά όλοι τις απεύχονται αλλά στα γήπεδα είναι πιθανό να συμβούν ..) είναι πολύ καλύτερο να είναι όλοι μαζί οι φίλαθλοι παρά διασκορπισμένοι ..

Παρόλο που δεν έγινε το παραμικρό, δεν είμαι καθόλου βέβαιος πως το κλίμα στην κερκίδα θα ήταν το ίδιο αν το Δοξάτο προηγούνταν με 2-0 στο ίδιο χρονικό σημείο που πέτυχε το 2ο γκολ ο Μ. Κωνσταντινίδης.....




Δεν υπάρχουν σχόλια: