.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Αποφασίστηκε στην Δόξα πρόεδρος ο Σταύρος Δαϊλάκης και προπονητής ο Κώστας Βασιλακάκης

Αποφασίστηκε στην Δόξα πρόεδρος ο Σταύρος Δαϊλάκης και προπονητής ο Κώστας Βασιλακάκης

PDFΕκτύπωσηE-mail
DAILAKHS BASILAKAKHSΣυμφώνησαν ήδη οι πρώτοι πέντε ποδοσφαιριστές για το νέο ρόστερ
Με ένα συμβούλιο διάρκειας πέντε ωρών, που έγινε αμέσως μετά την ανακοίνωση από την ειρηνοδίκη Δράμας των ονομάτων που θα απαρτίζουν την νέα προσωρινή διοίκηση της ΠΑΕ, ξεκίνησε την λειτουργία του το νέο διοικητικό σχήμα της Δόξας.
Καταρτισμός σε σώμα δεν έγινε, ωστόσο οι δύο θέσεις έχουν ήδη δοθεί. Αυτή του προέδρου στον Σταύρο Δαϊλάκη και αυτή του υπεύθυνου τύπου και δημοσίων σχέσεων στον Γιώργο Παντελίδη . Για τις υπόλοιπες θα αποφασιστεί την Δευτέρα και θα δημοσιοποιηθούν στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου που ανακοινώθηκε ότι θα γίνει στις 3 το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ.
Όμως πέρα από τον καθορισμό αυτού που θα μπει στην κεφαλή του σχήματος, υπήρχαν τρία ακόμη θέματα που ήταν στην απόλυτη προτεραιότητα. Το θέμα του προπονητή των παικτών και φυσικά το οικονομικό.
Για την θέση του προπονητή το όνομα του Κώστα Βασιλακάκη ήταν δεδομένο εδώ και αρκετές μέρες. Ο πρώην τεχνικός της Δόξας συγκέντρωνε τις προϋποθέσεις που ήθελαν οι διοικούντες της ερασιτεχνικής με τους οποίους έγινε η πρώτη επαφή και από εκεί και πέρα αυτό που απέμεινε ήταν η τελική συμφωνία με τα μέλη της νέας διοίκησης, όπως και έγινε και έκλεισε η συνεργασία. Ο Βασιλακάκης γνωρίζει τα δεδομένα της ομάδας και της πόλης καθώς και της κατηγορίας, οπότε δικαίως ήταν η πλέον ενδεδειγμένη λύση. Βοηθός του θα είναι ο Γιώργος Μάλλιος. Για την θέση του γυμναστή υπάρχει η περίπτωση του πρώην συνεργάτη του Βασιλακάκη στην Καβάλα με εναλλακτική αυτή του Λευκόπουλου, ο οποίος όμως φέρεται να προτιμά να συνεχίσει την δουλειά του στην ομάδα των νέων. Λογικά στην θέση του σαν προπονητής τερματοφυλάκων παραμένει ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης.



Η πρώτη πεντάδα παικτών
Με σχετικά περιορισμένο μπάζετ, καθώς τουλάχιστον από την δυναμική του νέου συμβουλίου λείπει η οικονομική ευρωστία, η λογική της αναζήτησης παικτών από το νομό είναι ουσιαστικά μονόδρομος. Έτσι οι πρώτες κρούσεις έγιναν σε ποδοσφαιριστές δραμινούς που ήδη φόρεσαν την φανέλα με το «μαυραετό» και ήταν πρόθυμοι να επιστρέψουν στα γνώριμα λημέρια. Οι επαφές αυτές καρποφόρησαν με την προφορική συμφωνία του Μπάμπη Περπερίδη που θα συνεχίσει στην ομάδα, του Χρήστου Ρούτση που επιστρέφει από τον Ηρακλή Ψαχνών, του Λάζαρου Θεοδωρέλη που φεύγοντας από την Κασσιόπη δεν κατέληξε τελικά στις ομάδες με τις οποίες μιλούσε αλλά προτίμησε την Δόξα με προπονητή τον Βασιλακάκη και του Σάββα Κυριακίδη που έμεινε ελεύθερος από το Κορδελιό. Δίπλα σε αυτούς τους τέσσερεις γηγενείς συγκαταλέγεται και ο Βόσνιος Μιλένκοβιτς που παρέμεινε αυτό το διάστημα στην Δράμα κάνοντας και κάποιες προπονήσεις.
Φυσικά η αναζήτηση ορισμένων ακόμη ποδοσφαιριστών με βάση το πλάνο που έκανε ο Κώστας Βασιλακάκης θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες. Στόχος φυσικά είναι η επάνδρωση του ρόστερ με όσο γίνεται περισσότερες αξιόπιστες λύσεις προκειμένου η ομάδα να δουλευτεί ανάλογα και να παρουσιάσει πρώτα απ’ όλα ένα αξιοπρεπές σύνολο που να παίζει το ποδόσφαιρο που θέλει να βλέπει ο φίλαθλος της ομάδας.
Dailakis-Athanasia-Ήδη στο φιλικό της Πετρούσας ο Σταύρος Δαϊλάκης έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την ιδιότητα του προέδρου της Δόξας, έχοντας στο πλευρό του τον Κώστα Βασιλακάκη. Αναγνωρίσιμος στο νομό από την βουλευτική του διαδρομή, σαν νέος πρόεδρος της Δόξας, σίγουρα δεν πέρασε αδιάφορος από τους υπόλοιπους θεατές. Την ίδια θετική ανταπόκριση είχε η ιδιωτική του παρουσία μαζί με την σύντροφο του (φωτό), το ίδιο βράδυ, στην γιορτή της Καλλιφύτου. Ο τίτλος του προέδρου της Δόξας είναι ένα βαρύ φορτίο για όποιον το κουβαλάει και χαίρει πάντα, τουλάχιστον στην αρχή, της εκτίμησης του δραμινού κόσμου.
Ο βραχνάς του οικονομικού
Το τρίτο θέμα που απασχόλησε την νέα διοίκηση της Δόξας στην πρώτη της συνεδρίαση ήταν το οικονομικό. Μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει να συγκεντρωθούν για τις ανάγκες της ΠΑΕ περίπου σαράντα χιλιάδες ευρώ. Από αυτά υπάρχουν στο ταμείο κάτι λιγότερο από δέκα. Συνεπώς για να καλυφθούν οι πρώτες υποχρεώσεις για μισθοδοσίες, καταβολές παραβόλων στην διοργανώτρια αρχή και τον ΠΣΑΤ (για την έκδοση των νέων δελτίων), υπάρχει η ανάγκη της άμεσης συγκέντρωσης χρημάτων. Στην σειρά φυσικά είναι οι προκαταβολές που πρέπει να δοθούν στους νεοαποκτηθέντες παίκτες, το κέντρο που θα γίνει η προετοιμασία καθώς και μια σειρά από άλλες υποχρεώσεις. Υπάρχει και το αγκάθι της εγγυητικής για την συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα, όπου λέγεται ότι θα μείνει αυτή του Σάμιου.
Συνεπώς υπάρχει πολύς δρόμος για τρέξιμο για τον Σταύρο Δαϊλάκη και τους συνεργάτες του προκειμένου να προσεγγίσουν χορηγούς διαφημιζόμενους και τον υπόλοιπο κόσμο της ομάδας.
Υπάρχει η πρόταση για φτηνά διαρκείας που θα είναι της τάξης των 50 ευρώ για τους οργανωμένους, 90 για τις άλλες θύρες και 150 για τα επίσημα. Όπως επίσης και για προσιτή τιμολογιακή πολιτική στις διαφημιστικές πινακίδες. Δηλαδή με λίγα λόγια, όλα αυτά τα αυτονόητα που δεν ήθελε να κάνει ο Σάμιος.
Το στοίχημα της συσπείρωσης
Το πρώτο και σημαντικότερο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η νέα διοίκηση είναι χωρίς αμφιβολία αυτό της συσπείρωσης του κόσμου. Η Δόξα μετά την πρώτη χρονιά του Σάμιου στο τιμόνι της ομάδας, είχε κατά γενική ομολογία φθίνουσα πορεία. Ο κόσμος αντί να έρχεται κοντά στην ομάδα, απομακρυνόταν. Αυτό είχε να κάνει με την συνολική προσέγγιση που έκανε ο πειραιώτης επιχειρηματίας απέναντι του. Η διαμάχη του με τους οργανωμένους έφερε την σιγή στην κερκίδα. Οι δηλώσεις του που κατά καιρούς ακολούθησαν περί λίγων δραμινών και παοκτσήδων, αρειανών κλπ, φούντωσαν αυτό το αρνητικό κλίμα του κόσμου απέναντι στην « Δόξα του Σάμιου». Σε συνδυασμό με τις επαναλαμβανόμενες κάθε χρόνο κινήσεις του, που οδήγησαν στην συνεχόμενη αγωνιστική συρρίκνωση της ομάδας, με την δικαιολογία ότι «ήταν μόνος του και δεν τον βοηθούσε κανείς», έφεραν την ομάδα στην πραγματικά τραγική εικόνα που είχε στο τελείωμα του πρωταθλήματος. Μια ομάδα σε ουσιαστική απαξίωση από τον κόσμο της, που διχασμένος σε πολλά κομμάτια, παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα αποστασιοποιημένος.
Το ζητούμενο για την νέα διοίκηση είναι να πείσει, πέρα από το ότι δεν αποτελεί συνέχεια των πλάνων του Σάμιου, τον κόσμο ότι πρέπει με τον τρόπο του και την δυναμική του παρουσία στο πλευρό της ομάδας να αποδείξει το πόσο λάθος ήταν οι εκτιμήσεις και οι δηλώσεις του πειραιώτη επιχειρηματία. Ανεξάρτητα με το αν είναι εύκολο ή δύσκολο κάτι τέτοιο, τουλάχιστον η προσπάθεια αφορά όλους.
Σίγουρα το νέο σχήμα δεν είναι όσο πολυσυλλεκτικό θα έπρεπε. Ωστόσο είναι αρκετά συμπαγές ώστε να μπορεί να έχει μια άμεση και αποτελεσματική λειτουργία. Συνεπώς αυτό που χρειάζεται είναι να γίνουν σε πρώτο χρόνο κάποιες βασικές κινήσεις εισοδεισμού μέσα στην κοινωνία της πόλης και προσέγγισης στα πρόσωπα που μπορούν πραγματικά με το λίγο ή το πολύ να βοηθήσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια.
Αυτή η διοίκηση αναμφισβήτητα έχει ημερομηνία λήξης, αφού το έργο της αφορά την ανάκαμψη της ομάδας και στην συνέχεια την δημιουργία του νέου συμβουλίου της ΠΑΕ, που χρονικά ορίζεται περίπου στο τέλος της χρονιάς. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από τις όποιες αντιρρήσεις υπάρχουν για πρόσωπα και τακτικές, πρέπει να στηριχθεί, απλά και μόνο γιατί έτσι θα στηριχθεί η ομάδα. Οι κινήσεις και το αποτέλεσμα του έργου του Σταύρου Δαϊλάκη και των συνεργατών του θα κριθεί στην πορεία και εκ του αποτελέσματος. Ωστόσο μια πρώτη πίστωση χρόνου είναι αναγκαία και επιβεβλημένη. Από εκεί και πέρα κανείς που κρατάει στα χέρια του την τύχη της Δόξας δεν είναι στο απυρόβλητο.
Το που θα φτάσει αυτή η προσπάθεια, πόση επιτυχία θα έχει και κατά πόσο θα καταφέρει να «εκθέσει» τον μεγαλομέτοχο, είναι κάτι που πολύ σύντομα θα αρχίσει να φαίνεται.
Ευχής έργο για την σημερινή Δόξα είναι να πάνε όλα καλά και το επόμενο μη προσωρινό αλλά εκλεγμένο από τους μετόχους συμβούλιο να αποτελείται από επιφανείς δραμινούς που θα είναι αυτοί που θα χαρίσουν στην ομάδα την δυναμική που της αρμόζει.
Μέχρι τότε χρειάζεται αναμονή, στήριξη και επαγρύπνηση…
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: