.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ο Στρατηγός ε.α., Φράγκος Φραγκούλης στο ¨Ανοιχτό – Λαϊκό Πανεπιστήμιο¨ του Δήμου Ασπροπύργου Διάλεξη με θέμα: ¨Ποια Τουρκία, ποιοι Τούρκοι;¨



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       Ασπρόπυργος, 18 Νοεμβρίου 2012
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                       Αρ. Πρωτ. : Δ.Υ                             
ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ                          
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                            
                                                                           ΠΡΟΣ: - Τους Πολίτες         
Ταχ. Δ/νση : Λ. Δημοκρατίας 18                                     του Ασπρόπυργου
Ταχ. Κωδ.  : 193 00              
Τηλέφωνο : 210-5572698                                               -Τα ΜΜΕ
FAX           :210-5572276                                                                                                      
email:grafeiodimarxou@aspropyrgos.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΨΕ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, στις 19:30, στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (Πλατ. Αγ. Δημητρίου)

Ο Στρατηγός ε.α., Φράγκος Φραγκούλης
στο ¨Ανοιχτό – Λαϊκό Πανεπιστήμιο¨
του Δήμου Ασπροπύργου
Διάλεξη με θέμα: ¨Ποια Τουρκία, ποιοι Τούρκοι;¨
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_l3KGPE1b4h6ea51TgJEqfr8auOoKepaq1qMqqksHXuOwQmN0G7bF1l0knXAfVTtzIC8Sq1rZGO_M_j2hNqt1CanojroR-3JQFh88VLaS3yu1Feo5ZwV1YkioBcDnnif3OsZA14n2oKw/s1600/fragos.jpg

            Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες, που επηρεάζουν τις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ασκώντας σοβαρότατη επίδραση, μεταξύ άλλων, και στη μάχη που δίνει η Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσει, αφενός τη βαθιά οικονομική κρίση, κι αφετέρου τις ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, μπαίνει -απόψε- «κάτω από το μεγεθυντικό φακό», του κορυφαίου θεσμού γνώσης, μόρφωσης, εθνικής και κοινωνικής αυτογνωσίας, που ίδρυσε και λειτουργεί -για έκτη συνεχόμενη χρονιά- η, υπό τον Νικόλαο Μελετίου, Δημοτική Αρχή του Ασπρόπυργου.




Από το βήμα του ¨Ανοιχτού Πανεπιστημίου¨ του Δήμου, και υπό τον εύγλωττο τίτλο, «Ποια Τουρκία, ποιοι Τούρκοι;», ένας -κατά τεκμήριο- άριστος γνώστης της φυσιογνωμίας, της ταυτότητας, των προτεραιοτήτων, και του ρόλου που επιχειρεί να διαδραματίσει η γειτονική χώρα, ο Στρατηγός εν αποστρατεία, Δρ.  Φράγκος Φραγκούλης, πρώην υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας, θα παρουσιάσει αναλυτικά, κάποιες ελάχιστα προβεβλημένες πραγματικότητες της γειτονικής χώρας, που θεμελιώνουν τα συμπεράσματα και τις εκτιμήσεις του, για το μέλλον της Τουρκίας, όπως περιλαμβάνονται στο ομότιτλο βιβλίο του, που κυκλοφόρησε -πριν από λίγες μέρες- από τις «Εκδόσεις Λιβάνη». Ένα βιβλίο, το περιεχόμενο του οποίου προκάλεσε πληθώρα συζητήσεων και δημοσιευμάτων, στην Ελλάδα, στην Τουρκία και διεθνώς, εξαιτίας της ριζοσπαστικής θεώρησης του συγγραφέα, σε ό,τι αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπό το πρίσμα του νεο-οθωμανισμού της ισλαμικής κυβέρνησής της, αλλά και των στοιχείων που αφορούν στον αριθμό, στα πληθυσμιακά μεγέθη, στις συνθήκες διαβίωσης, και στις εν εξελίξει ή επερχόμενες διεργασίες στο εσωτερικό των μειονοτήτων της Τουρκίας. Ενδεικτική είναι η εκτίμηση του Δρα Φράγκου Φραγκούλη, για το μέλλον των «παλιών και αλλοτριωμένων κατοίκων της Μικράς Ασίας», σε συνδυασμό με όσα συμβαίνουν ήδη στα ανατολικά και νότια σύνορα της Τουρκίας, καθώς και τις έντονες διεργασίες στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας. Ο Στρατηγός ε.α., που θήτευσε και ως Ακόλουθος Άμυνας, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα, διατυπώνει και τεκμηριώνει μια πρόβλεψη, που φέρνει στο προσκήνιο μια εκτίμηση του πρώην δικτάτορα της Τουρκίας (αρχηγού του πραξικοπήματος του 1980) Κενάν Εβρέν, και επεξηγεί, μια πρόσφατη, δημόσια πρόταση, που διατύπωσε ο πρώην πρέσβης των Η.Π.Α στην Άγκυρα, Μόρτον Αμπράμοβιτς. Ο πρώτος, είχε προβλέψει πως, η Τουρκία θα γίνει Ομοσπονδιακό κράτος, με πέντε (5) διακριτές περιοχές: Η πρώτη, πιο ευρωπαϊκή, με κέντρο την Κωνσταντινούπολη, η δεύτερη, η παραλιακή-Αιγαιακή, με κέντρο τη Σμύρνη, η τρίτη, η πιο ασιατική, με κέντρο το Ικόνιο, η τέταρτη, η κουρδική, με κέντρο το Ντιάρμπακιρ, κι η πέμπτη, η ποντιακή, με κέντρο την Τραπεζούντα. Ο δεύτερος, πολύ γνωστός αμερικανός διπλωμάτης, με θητεία στον προεδρικό θώκο του ¨Carnegie Endowment for International Peace¨, και στις πολύ γνωστές «δεξαμενές σκέψης»(think tanks) ¨The Century Foundation¨ και ¨National Endowment for Democracy¨, σε πρόσφατο άρθρο του, πρότεινε το διαμελισμό της Τουρκίας(!).

Καταρρίπτοντας ουσιαστικά, με πληθώρα αποδείξεων και ντοκουμέντων, την πολυδιαφημισμένη «θεωρία Νταβούτογλου», περί «μηδενικών προβλημάτων της Τουρκίας», ο Δρ. Φράγκος Φραγκούλης αναδεικνύει τα σοβαρότατα προβλήματα που έχει σήμερα η γειτονική χώρα, όχι μόνο με το σύνολο των γειτόνων της, αλλά και όλα σχεδόν τα ισχυρά κράτη της γης, όπως η Ρωσία, η Κίνα,  το Ισραήλ, ακόμη και οι Η.Π.Α. Ταυτόχρονα, ο Στρατηγός ε.α., τεκμηριώνει τη θέση – πρόβλεψή του, πως οι λαοί της Μικράς Ασίας, που καμία περίπτωση δεν είναι Τούρκοι, βρίσκονται πολύ κοντά στη στιγμή που θα ασκήσουν το δικαίωμά τους να αυτοπροσδιοριστούν, εθνικά και θρησκευτικά, όπως οι ίδιοι επιθυμούν!

Η σταδιοδρομία του Στρατηγού ε.α., Δρα Φράγκου Φραγκούλη

 Ο Στρατηγός ε.α., Δρ. Φράγκος Φραγκούλης, γεννήθηκε στην Κομοτηνή, το 1951. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, πρώτος (1ος), το 1970, και αποφοίτησε, μετά από 4 χρόνια, πρώτος (1ος), με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Παρακολούθησε το σύνολο των Σχολείων του Στρατού, με άριστη απόδοση, και ήταν, μέχρι την αποστρατεία του, εν ενεργεία Αλεξιπτωτιστής. Υπηρέτησε ως Διοικητής Υπομονάδας και Μονάδας των Ειδικών Δυνάμεων. Διετέλεσε Διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, την περίοδο 2002 – 2003, και Διοικητής της 16ης Μεραρχίας Καταδρομών, τα έτη 2006-2007. Υπηρέτησε, ως Στρατιωτικός Ακόλουθος, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα, από τις 29 Νοεμβρίου του 1991 έως τις 16 Σεπτεμβρίου του 1994. Επίσης, ως Ακόλουθος Άμυνας στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα, από τις 15 Ιουλίου του 1998 έως τις 30 Ιουνίου του 2001.

Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Πολέμου και απόφοιτος του Κολλεγίου Άμυνας του N.A.T.O. Έχει υπηρετήσει, ως Επιτελής, σε Σύνταγμα, Μεραρχία, στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) και στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ). Το 2003 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντή Πολιτικής Σχεδίων και Εκμετάλλευσης στο ΓΕΕΘΑ. Το 2004, προήχθη σε Υποστράτηγο και ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντή Διακλαδικής Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών. Το 2006 ανέλαβε τη Διοίκηση της 16ης Μεραρχίας Καταδρομών, και το 2007 προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου και ανέλαβε τη Διοίκηση του δεύτερου (Β΄) Σώματος Στρατού. Το 2008 ανέλαβε τη Διοίκηση της 1ης Στρατιάς, και το 2009 ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού. Στις 6 Αυγούστου του 2009 ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού(Γ.Ε.Σ.), μετά από απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (Κ.Υ.Σ.Ε.Α). Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2011, οπότε και αποστρατεύθηκε, με απόφαση του Κ.Υ.Σ.Ε.Α, την οποία -σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, εκ των υστέρων- είχε προκαταλάβει ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης. Ο «αποκεφαλισμός» της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, συνοδεύτηκε από τον ψίθυρο -που έγινε «αποκαλυπτικό δημοσίευμα», πριν από ενάμιση μήνα, στο «Βήμα»-, πως ήταν το επιβεβλημένο κυβερνητικό μέτρο, προκειμένου να αποτραπεί επικείμενο πραξικόπημα. Με τον αντίλογο, να χαρακτηρίζει την υπόθεση, ως χονδροειδέστατη κι επικίνδυνη απόπειρα κατασκευής άλλοθι, δια του οποίου, ο τότε Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα επιχειρούσε να αποφύγει την οργή που προκάλεσε, στους Ευρωπαίους ηγέτες, με την απόφασή του να προκηρύξει δημοψήφισμα, για το 2ο μνημόνιο της Χώρας με την «τρόικα».

 Έξι μήνες μετά την αποστρατεία του, ο κ. Φράγκος Φραγκούλης, ορκίστηκε και ανέλαβε Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στις 17 Μαΐου 2012, ως μέλος της υπηρεσιακής κυβέρνησης, με Πρωθυπουργό τον Παναγιώτη Πικραμένο. Το διάστημα μέχρι τη διενέργεια των Εκλογών της 17ης Ιουνίου του 2012, άσκησε -με αποφασιστικότητα- τα καθήκοντα που ανέλαβε, και μάλιστα, χωρίς να αφήσει αναπάντητες τις πολλαπλές τουρκικές προκλήσεις, που δοκίμαζαν τα αντανακλαστικά των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας.  Στη διάρκεια της θητείας του, ως Υπουργός, συνέβαλε τα μέγιστα στην ταχύτερη εκτέλεση του έργου της αντιαρματικής τάφρου, κατά μήκος σχεδόν ολόκληρης της συνοριακής γραμμής, στην Ελληνοτουρκική μεθόριο, μήκους 120 χιλιομέτρων, πλάτους 30, και βάθους 7 μέτρων. Γίνεται αποκλειστικά από το Στρατό, προκειμένου να αποτραπεί πρόσθετη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, η οποία θα ήταν βέβαιη, αν είχε ανατεθεί σε ιδιώτη κατασκευαστή. Είναι ένα πρώτης προτεραιότητας αμυντικό έργο, με εξίσου μεγάλη, αναπτυξιακή και αντιπλημμυρική διάσταση, για την ακριτική περιοχή. Το εισηγήθηκε και το προώθησε ο κ. Φράγκος Φραγκούλης, ως Αρχηγός Γ.Ε.Σ, και συνιστά απάντηση στην εξοπλιστική «κούρσα» του τουρκικού Στρατού, για την απόκτηση μέσων, ικανών να μηδενίσουν το χρόνο διάβασης του ποταμού Έβρου. Έκτοτε, αρχικά με τη στρατιωτική ιδιότητα, και μετέπειτα με την υπουργική, έδωσε μάχες, για να κάμψει τις επιφυλάξεις κάποιων, που αρχικά εμφανίστηκαν ως «οικολόγοι», και στη συνέχεια εφηύραν «λόγους οικονομίας», προκειμένου να προκαλέσουν την παρέμβαση της «τρόικας»! Η τελευταία, απαίτησε τη διακοπή της κατασκευής του έργου, η οποία όμως ήταν προσωρινή, αφού οι εργασίες ξανάρχισαν, εδώ και ένα εικοσαήμερο περίπου.  


 Ο Στρατηγός ε.α. Φράγκος Φραγκούλης, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων, από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, του Πάντειου Πανεπιστημίου, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και την Ανάπτυξη, και στο Περιβάλλον και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Ακόμη, από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, έλαβε το Διδακτορικό τίτλο στη Γεωπολιτική. Ακόμη, είναι τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει αγγλικά, ρωσικά και τουρκικά. Έχει τιμηθεί με δεκάδες διαμνημονεύσεις και μετάλλια.

                                         ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

*ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΜΕΤΑΔΟΣΗ, ΠΡΟΒΟΛΗ.
*ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: