.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ







Πέρυσι το Δοξάτο είχε χάσει 5 βαθμούς από το Μοναστηράκι στην Α' φάση του πρωταθλήματος.  Είχε ηττηθεί εντός έδρας και είχε πάρει ένα βαθμό μέσα στο Μοναστηράκι. Φέτος, με γκολ στο τέλος του αγώνα, κατάφερε η ομάδα του Δοξάτου να επιστρέψει στην βάση της με το πολύτιμο "διπλό". Φέτος, φαίνεται ότι η Θεά Τύχη είναι με το μέρος των Φιλίππων, τουλάχιστον τώρα στις πρώτες αγωνιστικές.. 


Να μην ξεχνάμε και το σπουδαίο διπλό της 1ης αγ. μέσα στην πανίσχυρη έδρα του Κ. Νευροκοπίου, επίσης με γκολ προς τη λήξη του αγώνα.



Ειδικά για τον αγώνα του Μοναστηρακίου, δυστυχώς δεν μπόρεσα να πάω, αλλά είδα προσεκτικά τις φάσεις του παιχνιδιού που μεταδόθηκαν από την αθλητική εκπομπή του Σταρ Δράμας και άκουσα με προσοχή τις περιγραφές φιλάθλων που ήταν εκεί.


Πιστεύω πως άξια η ομάδα του κ. Ματρακούκα πήρε τη νίκη, βάσει της απόδοσης των δύο ομάδων, κι ας δήλωσε ο Κιάκος του Κεραυνού πως η ομάδα του ήταν καλύτερη(σε άλλο γήπεδο ήταν;), αλλά το σπουδαίο της υπόθεσης είναι πως η νίκη ήρθε στο τέλος του αγώνα. Πάλι χάθηκαν πολλές ευκαιρίες, πάλι έγιναν παιδαριώδη λάθη στην άμυνα με αποτέλεσμα το 0-2 να γίνει 2-2, αλλά τελικά ήρθε το επιθυμητό, για τους Φιλίππους, αποτέλεσμα, προφανώς και με τη βοήθεια της Τύχης, που πέρυσι, σε αρκετές περιπτώσεις, είχε "γυρίσει την πλάτη" στην ομάδα του Δοξάτου. Ενδεικτικά να αναφέρω το "2-2" μέσα στον Μαυρόβατο, το χαμένο πέναλτι στο 93' μέσα στον Πανδραμαϊκό, την κόκκινη κάρτα και το πέναλτι (που πάντως είχε πιάσει ο Παναγιωτόπουλος..) στο 1ο(!) λεπτό του αγώνα με τον Πανδραμαϊκό μέσα στο Δοξάτο με το τελικό αποτέλεσμα (0-0) να αφήνει γλυκόπικρη γεύση στους γηπεδούχους, το χαμένο πέναλτι μέσα στο Άγιο Αθανάσιο με αποτέλεσμα να χαθούν δύο πολύτιμοι βαθμοί κ.λ.π...



Παρακάτω μεταφέρω το ρεπορτάζ από την δραμινή αθλητική ιστοσελίδα www.sportdrama.gr: 

Αναλλοίωτη η κορυφή στην Α1 ΕΠΣΔ

PDFΕκτύπωσηE-mail
pandra-perithori 6Πολλά παραπόνα για λάθη διαιτητών στους αγώνες
Δηλώσεις των προπονητών και οι κορυφαίοι απ’ όλα τα παιχνίδια
Με το πέρας της έκτης αγωνιστικής δεν είχαμε σημαντικές ανακατατάξεις στην κορυφή της Α1 κατηγορίας του νομού μας.
Ο Αστέρας Καλλιφύτου συνέχισε την εκπληκτική του πορεία κερδίζοντας καθαρά και δίκαια με 1-3 στον Ξηροπόταμο.
Σταθερά στη δεύτερη θέση το Δοξάτο που με γκολ στο 90 πέρασε από το Μοναστηράκι, ενώ στην τρίτη θέση ανέβηκε το Νευροκόπι με τη δύσκολη νίκη του 1-0 επί της Αργυρούπολης.
Να δούμε αναλυτικά τα έξι ματς της Α1 με τις δηλώσεις των προπονητών και τους κορυφαίους σε απόδοση παίκτες των ομάδων:
ΠΑΝΔΡΑΜΑΙΚΟΣ – ΠΕΡΙΘΩΡΙ 2-1
Μεγάλη νίκη για τον Πανδράμ, η πρώτη στο πρωτάθλημα που πανηγυρίστηκε δεόντως και μάλιστα με ανατροπή στο σκορ. Επεισοδιακό το ματς και με πολλά παράπονα οι φιλοξενούμενοι για ακυρωθέν γκολ τους, ένα πέναλτι που ζητούν, ενώ να σημειώσουμε ότι αποβλήθηκε από τον πάγκο ο προπονητής τους Γιώργος Περσιανλής και 2 ποδοσφαιριστές, ένας εντός αγώνα και ένας από τον πάγκο.
Κορυφαίος σε απόδοση για τους νικητές ο εξαιρετικός Κωταϊδης Θόδωρος, 30χρονών αριστερό χαφ που στη διάρκεια του αγώνα έγινε και σέντερ φορ, ενώ για τους ηττημένους ξεχώρισε ο 23χρονος αμυντικός μέσος Λευτέρης Περσιανλής. Οι δύο προπονητές δήλωσαν:
Γιώργος Αμπρικίδης(Προπονητής Πανδραμαϊκού): «Πιστεύω ότι για μας ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί είχαμε το μηδέν στα προηγούμενα παιχνίδια. Παρότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, τα παιδιά είχαν την ψυχική ανάταση να ανατρέψουν το σκορ. Παλέψαμε το ματς, μπορούσαμε να κάνουμε ένα γκολ ακόμη και θεωρώ ότι αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει ψυχολογικά για τη συνέχεια».
Γιώργος Περσιανλής(Προπονητής Περιθωρίου): «Έγινε ένα καλό παιχνίδι. Θέλαμε να επανέλθουμε στις νίκες, δυστυχώς όμως δεν παρουσιαστήκαμε τόσο αποφασιστικοί και ένα ατομικό λάθος στην άμυνα και κάποια λάθη των διαιτητών μας στέρησαν βαθμό ή βαθμούς από το παιχνίδι».

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ 1-1
Μέτριο παιχνίδι, τα γκολ μπήκαν μέσα σε 5 λεπτά και δίκαιη η ισοπαλία με τους φιλοξενούμενους να έχουν παράπονα για κάποια οφσάιντ και για τον πειθαρχικό έλεγχο από τον διαιτητή. Κορυφαίος σε απόδοση για τους Αμπελόκηπους ο 21χρονος κεντρικός μέσος Γιώργος Γεωργιάδης, ο 15χρονος δεξιός μπακ Θόδωρος Λιθοξόπουλος καλύτερος για το Καλαμπάκι. Οι δύο προπονητές μας δήλωσαν:
Χρήστος Τσιακίρης(Προπονητής Αμπελοκήπων): «Το καλύτερο μας φετινό παιχνίδι. Είχαμε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, καταφέραμε να την μετουσιώσουμε την υπεροχή μας σε κλασσικές ευκαιρίες χωρίς όμως να δικαιωθούμε στην τελική προσπάθεια. Μας άξιζε κάτι παραπάνω στο ματς».
Ζουμπούλης Λαζαρίδης(Προπονητής Καλαμπακίου): «Έγινε ένα παιχνίδι πολύ δυνατό. Ο αντίπαλος ξεκίνησε καλύτερα, αλλά εμείς ισορροπήσαμε το ματς στα μέσα του πρώτου μέρους και χάσαμε κάποιες ευκαιρίες για να προηγηθούμε στο σκορ.Στο δεύτερο πιέσαμε, είχαμε καλή απόδοση και ευκαιρίες, αλλά ο αντίπαλος ισοφάρισε και πάλι καλά στο τέλος που δεν πληρώσαμε τις ευκαιρίες που χάσαμε και πήραμε τον βαθμό της ισοπαλίας».

ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ 1-1
Στο τελευταίο 10λεπτό κρίθηκε το ματς, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν με πέναλτι στις καθυστερήσεις που αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι. Κορυφαίος σε απόδοση για τους νικητές ο 22χρονος αριστερός χαφ που κέρδισε και εκτέλεσε το πέναλτι Δημήτρης Σκάρογλου, ο 17χρονος κεντρικός αμυντικός Τάσος Γεωργιάδης ο καλύτερος για το Φωτολίβος. Στο τέλος του ματς οι δύο προπονητές, με τον Μούλη Γρηγοριάδη να είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος, μας δήλωσαν:
Ηλίας Παπαδόπουλος(Προπονητής Αγίου Αθανασίου): «Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και θεωρώ ότι η ισοπαλία ήταν δίκαιη. Είχαμε αρκετά προβλήματα με την φυγή ενός παίκτη μας στη Γερμανία, είχαμε αναγκαστική αλλαγή στο 30’ και παίζαμε με 10 παίκτες από το 60’, οπότε η ισοπαλία είναι ένα καλό αποτέλεσμα για μας».
Μούλης Γρηγοριάδης(Προπονητής Φωτολίβους): «Έγινε ένα «φιλικό» παιχνίδι στο οποίο τις εντυπώσεις τις κέρδισε ο διαιτητής!! Θεωρώ ότι έγινε αλλοίωση αποτελέσματος και είναι άδικο ο διαιτητής που μας εκπροσωπεί στην Σούπερ Λίγκα να έχει τέτοια απόδοση».

ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ – ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ 1-3
Επίδειξη δύναμης για τον πρωτοπόρο Αστέρα που προηγήθηκε 0-2 στο πρώτο μέρος και κλείδωσε τη νίκη. Κορυφαίος σε απόδοση για τους νικητές ο 15χρονος δεξιός χαφ Τσελά Φώτης που στη δεύτερη συμμετοχή του στην αρχική 11αδα και πάλι σκόραρε, ο 24χρονος δεξιός χαφ Γιώργος Κασαπίδης που πέτυχε και το γκολ της ομάδας του, ο καλύτερος του Ξηροποτάμου. Οι δύο προπονητές μας είπαν:
Χρήστος Κιοσσές(Προπονητής Ξηροποτάμου): «Από λάθη δικά μας και η εμπειρία του αντιπάλου έκριναν το ματς. Στο β’ μέρος ανεβάσαμε την απόδοση μας, πιέσαμε αλλά δεν καταφέραμε κάτι. Δίκαιο το αποτέλεσμα».
Άγγελος Τοκμακτσής(Προπονητής Καλλιφύτου): «Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Το ματς κρίθηκε στο πολύ καλό μας πρώτο μέρος όπου προηγηθήκαμε με 0-2 και ουσιαστικά τελειώσαμε το ματς».

ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ 1-0
Στη τρίτη θέση το Νευροκόπι μ’ αυτή τη νίκη, χαμένο πέναλτι στο 0-0 είχαν οι φιλοξενούμενοι. Κορυφαίος σε απόδοση για τους νικητές ο 24χρονος αμυντικός μέσος Αντώνης Οικονομίδης, ο 22χρονος αμυντικός χαφ Δημούδης Ηλίας ξεχώρισε για τους φιλοξενούμενους. Οι δύο προπονητές δήλωσαν:
Γιώργος Γεωργιάδης(Προπονητής Νευροκοπίου): «Νομίζω πως ήμασταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες και μετά το πέναλτι που δόθηκε εναντίον μας και δεν έγινε ποτέ, πιέσαμε τον αντίπαλο, πετύχαμε το γκολ, χάσαμε ευκαιρίες και δοκάρι και φτάσαμε δίκαια στη νίκη».
Άγγελος Ποιμενίδης(Προπονητής Αργυρούπολης): «Έγινε καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Με κλασσικές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Κομβικό σημείο του ματς ήταν το χαμένο μας πέναλτι και ότι δεχθήκαμε το γκολ στο πρώτο σουτ του αντιπάλου στο β’ μέρος. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας και θεωρώ ότι δικαιούμασταν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας».

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ – ΔΟΞΑΤΟ 2-3
Το καλύτερο ματς της αγωνιστικής. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε μεγάλη μέρα τον 23χρονο επιθετικό Δημήτρη Βασιλακάκη που έδωσε ασίστ στα 2 πρώτα γκολ και πέτυχε στο 2-2 το νικητήριο στις καθυστερήσεις του ματς. Ο 28χρονος επιθετικός Βαγγέλης Κιάκος ξεχώρισε για τους γηπεδούχους. Οι δύο προπονητές μας δήλωσαν:
Γιώργος Άντζας(Προπονητής Μοναστηρακίου): «Ήμασταν πάρα πολύ καλοί.Είχαμε την υπεροχή αλλά δυστυχώς είχαμε πρόβλημα από τα αριστερά με αποτέλεσμα ο Βασιλακάκης να μας δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Βελτιωθήκαμε στο β’ μέρος, ισοφαρίσαμε και θεωρώ ότι είμαστε άτυχοι που στο 90’χάσαμε την ευκαιρία να πάρουμε έστω τον βαθμό της ισοπαλίας».
Θωμάς Ματρακούκας(Προπονητής Δοξάτου): «Ένα ματς που θα μπορούσαμε να το κερδίσουμε πιο εύκολα, δώσαμε το δικαίωμα να έρθει η ισοφάριση και να κάνουμε την απέλπιδα προσπάθεια και να πάρουμε το ματς όπως έγινε στο τέλος. Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα και τα παιδιά γιατί έδειξαν θέληση, διάθεση και πείσμα και αυτά είναι στοιχεία που θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: