.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΔΟΞΑ 2-0 18 ΜΑΡ 2012

LIVE !!! ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΔΟΞΑ 2-0 ΤΕΛΙΚΟ!!!


Κυριακή, 18 Μάρτιος 2012 15:20



Αιφνιδιάστηκε και δεν αντέδρασε



Χρειάστηκε μόνο ένα τέταρτο αγωνιστικού χρόνου για να εξασφαλίσει ο Πανιώνιος την νίκη και τους τρεις υπερπολύτιμους γι’ αυτόν βαθμούς.



Απέναντι σε μια πολύ κακή Δόξα που πλήρωσε και πάλι την κούραση και όλα τα συναφή προβλήματα που της φόρτωσαν τα συνεχόμενα παιχνίδια και που δεν τον απείλησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Ακόμη και στο τελευταίο εικοσάλεπτο όταν οι γηπεδούχοι κατέβασαν το ρυθμό τους η Δόξα δεν είχε δυνάμεις να απειλήσει. Ο Κατσαβάκης έκανε τρεις αλλαγές που δεν άλλαξαν ουσιαστικά τίποτε. Φυσικά πρέπει να του αναγνωριστεί ότι είχε σαφώς περιορισμένες επιλογές.



Όμως η ψυχρολουσία των δύο γκολ στο ξεκίνημα ήταν μια κατάσταση απ’ όπου η Δόξα δεν μπόρεσε να βγει ποτέ. Χωρίς φυσικά και ψυχικά αποθέματα, η φετινή Δόξα είναι έτσι και αλλιώς μια ομάδα που δεν μπορεί να αντιδράσει εύκολα και να γυρίσει ένα παιχνίδι. Έτσι και σήμερα δεν μπόρεσε να αντιδράσει και απέναντι στον Πανιώνιο που ήταν σαφέστατα ανώτερος. Πιο πεισμωμένος μπήκε για την νίκη και την πήρε. Και αν οι παίκτες του είχαν περισσότερη αποτελεσματικότητα θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν μερικές ακόμη από τις ευκαιρίες τους και να πάρουν ένα πιο διευρυμένο σκορ.



Η Δόξα παρότι προσπάθησε όσο μπορούσε δεν είχε τις προϋποθέσεις για κάτι περισσότερο. Ο Ρόκα με την εμπειρία του συνέβαλλε αλλά η άμυνα του είχε πολλές αδυναμίες και λίγα κουράγια. Στο κέντρο η απουσία του Λίμα ήταν κάτι παραπάνω από φανερή ενώ μπροστά ο Κυβελίδης χάθηκε μέσα στην αντίπαλη άμυνα όπως και ο Κοβάσεβιτς που πολύ σωστά αντικαταστάθηκε. Και για επιθετικές απειλές ούτε λόγος αφού οι τρεις που έγιναν καταγράφονται στην περιφέρεια με Κουμπρόγλου Αραβίδη και Ρούτση.



Σαν φυσική εξέλιξη έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με σκορ 2-0 αφού ο Πανιώνιος πέτυχε να πάρει το προβάδισμα από το ξεκίνημα. Μπήκε με στόχο να αιφνιδιάσει και τα κατάφερε σε απόλυτο βαθμό. Μέσα στο πρώτο τέταρτο πέτυχε δύο γκολ και έχασε άλλο ένα αφού η μπάλα στην κεφαλιά του Σιόβα σταμάτησε στο δοκάρι. Από εκεί και πέρα επέβαλλε τον ρυθμό του και κράτησε αυτό που ήθελε χωρίς να πιεστεί. Η Δόξα αιφνιδιάστηκε , έμεινε πίσω στο σκορ εξ αιτίας μιας στημένης φάσης και ενός αμυντικού λάθους και δεν κατάφερε να πείσει ότι μπορούσε να αλλάξει κάτι στην ροή του αγώνα.



Έτσι κύλησε όλο το υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο όπου ο Κατσαβάκης έκανε ήδη δύο αλλαγές στο χώρο της άμυνας αποσκοπώντας προφανώς να την κρατήσει σε αξιόμαχο επίπεδο. Έτσι με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στην σύνθεση αλλά ούτε και στην εικόνα του αγώνα. Ακόμη και αργότερα, με την είσοδο του Ουέλιγκτον δεν πήρε την βελτίωση που προφανώς θα ήθελε στο επιθετικό κομμάτι. Ο Πανιώνιος κράτησε εύκολα τον έλεγχο του παιχνιδιού, δημιουργώντας παράλληλα αρκετές ευκαιρίες που πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Ο Μάντζιος είχε ένα εύκολο απόγευμα που ίσως να ήταν ακόμη πιο εύκολο απ’ ότι το περίμενε. Πήρε αυτό που ήθελε και πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος μπορεί να ελπίζει στην παραμονή. Αντίθετα ο Κατσαβάκης έδειξε ότι δεν περιμένει πως μπορεί κάτι να αλλάξει, γεγονός που φαίνεται συνολικά από τις κινήσεις του.



Ξεκίνημα με Ρόκα κάτω από τα δοκάρια



Ο Σερραίος τεχνικός ξεκίνησε με Ρόκα κάτω από τα δοκάρια, Τριποτσέρη και Βέρτζο στο κέντρο και Σικαλιά με Μπριλάκη στα άκρα. Ρούτσης και Αμπουμπακάρι στα αμυντικά χαφ. Αραβλιδης αριστερά και Κουμπρόγλου δεξιά ενώ πίσω από τον προωθημένο Κυβελίδη ξεκίνησε ο Κοβάσεβιτς.



Από την άλλη πλευρά ο Μάντζιος ξεκίνησε με Μιχαηλίδη στον άσσο, Σιόβα και Πιέρ στο κέντρο της άμυνας και Κούρντι με Αντούνες στα άκρα. Αμυντικά χαφ ο Σάμαρης με τον Όμο έχοντας στις πλευρές τους Αμπντουλάγιεφ και Μενδρινό ενώ μπροστά ήταν οι Ντιμπαλά και Κούτσι.



Γκόλ μόλις στο 6’



Η επιθετικότητα με την οποία μπήκε ο Πανιώνιος στην αναμέτρηση φάνηκε καθαρά από το ξεκίνημα του αγώνα. Μόλις στο 2’ ο Ομο δοκίμασε ένα καλό σουτ που έφυγε άουτ.



Όμως μόλις στο 6’ ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ όταν ο Σικαλιάς λίγο έξω από την περιοχή έκανε φάουλ στον Αντούνες που εκτέλεσε ο ίδιος παίκτης και με πολύ ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή πάνω γωνία της εστίας του Ρόκα κάνοντας το 1-0!!!



Στο 11' ο Σιόβας λίγο έλλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα του Πανιώνιου όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ πιάνει την κεφαλιά, σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι του Ρόκα.



Στο 13΄ο Ντιμπαλά κάνει ατομική προσπάθεια από αριστερά μετά από πάσα του Κούτση και αφού αποφεύγει το κλείσιμο του Βέρτζου και του Τριποτσέρη μπαίνει μέσα στην περιοχή της Δόξας και με σκαφτό σουτ εκτέλεσε τον Ρόκα κάνοντας το 2-0!!!



Γεύση επιθετικής παρουσίας από την Δόξα στο 44' όταν η μπάλα φτάνει στο Ρούτση που έξω από την περιοχή και πάνω στην κίνηση πιάνει ένα σουτ πάνω στην κίνηση που καταλήγει άουτ.



Ο Πανιώνιος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων χάνει ευκαιρία με τον Ντιμπαλά που από το ύψος του πέναλτι και από πλεονεκτική θέση δεν πιάνει καλά το σουτ που το εξουδετερώνει εύκολα ο Ρόκα.



Ίδιο σκηνικό



Στο 53' σόλο του Σιόβα και κατά μέτωπο προσπάθεια του δραμινού αμυντικού από τον άξονα αφού πέρασε Ψυχογιό Τριποτσέρη και Βέρτζο έκανε το λάθος να ανοίξει παραπάνω απ' όσο έπρεπε την μπάλα με αποτέλεσμα να δώσει τα περιθώρια στον Ρόκα να βγει μπροστά του και να του τσιμπήσει την μπάλα.



Στο 59' μετά από πολύ ωραία διαγώνια πάσα του Κούτσι ο Σάμαρης εκμεταλλεύεται την ανοιχτή άμυνα της Δόξας και αποφεύγοντας και τον Τριποτσέρη βγαίνει απέναντι στο Ρόκα αλλά σουτάρει άστοχα.



Στο 63' νέα φαρμακερή πάσα του Κούτσι, κάθετη αυτή τη φορά με παραλήπτη τον Ντιμπαλά που όμως στα όρια της περιοχής διαβάζει ο Ρόκα και με την έξοδο του διώχνει τον κίνδυνο ενός ακόμη γκολ.



Μετά το 70' η Δόξα άρχισε να παίρνει χώρους και να ανεβαίνει επιθετικά, ωστόσο ούτε και στο διάστημα αυτό δεν απείλησε. Πρώτα ο Κουμπόγλου δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το αντίπαλο αμυντικό λάθος μετά ο Αραβίδης είχε ένα πολύ άστοχο μακρινό σουτ και ένα φάουλ έξω από την περιοχή εκτελέστηκε με τραγικό τρόπο.



Στο 84' ο Πανιώνιος αντέδρασε με ένα μακρινό αλλά καλό σουτ του Μενδινού που όμως δεν ανησύχησε τον Ρόκα.



Στο 89΄ σε παρόμοια φάση ο Ρόκα με θεαματική επέμβαση δίνει απογορευτικό στο νέο σουτ Μενδρινού.



Πολύ καλός ο διαιτητής: Ζαχαριάδης (Ψυχογιός-Γεωργακάκος) από την ένωση της Μακεδονίας . Κίτρινες: Αμπντουλάγιεφ (31) Αραβίδης (49') Αμπουμπακάρι (70’)



ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ( Άκης Μάντζιος): Μιχαηλίδης, Όμο, Κούρντι, Σιόβας, Αμπντουλάγιεφ (85' Οκούε), Ντιμπαλά (73 Μιλοβάνοβιτς) Πιέρ, Σάμαρης (67' Ρόβας), Κούτσι, Μενδρινός, Αντούνες.



ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ(Μάκης Κατσαβάκης): Ρόκα, Τριποτσέρης, Βέρτζος, Ρούτσης, Αραβίδης, Μπριλάκης (26' Αγτζίδης), Κοβάσεβιτς (66' Ουέλιγκτον), Σικαλιάς (40' Ψυχογιός), Αμπουμπακάρι, Κυβελίδης, Κουμπρόγλου.



Αραβίδης: «Παλέψαμε με όλες τις δυνάμεις μας»



«Είναι φανερό πως είχαμε σημάδια κόπωσης. Περάσαμε έναν κύκλο συνεχόμενων αγώνων, όμως πλέον εξανεμίστηκαν οι πιθανότητες της παραμονής μας. Ήταν λυπηρή η σημερινή ήττα και η εμφάνισή μας κόντρα στον Πανιώνιο. Έχουμε ακόμα πέντε παιχνίδια και θα κοιτάξουμε να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Η χρονιά ξεκίνησε ανάποδα, εμείς όμως παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ήταν αξιέπαινη η προσπάθειά μας. Είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια που καταβάλλαμε».



Μενδρινός: «Σημαντικό το γρήγορο γκολ»



«Ήταν σημαντικό το γρήγορο γκολ που πετύχαμε. Απ' όσο έχω δει τα παιχνίδια της Δόξας κανείς δεν την έχει κερδίσει εύκολα. Αυτό ήταν το κλειδί του αγώνα. Βλέπουμε κάθε Κυριακή ότι η βαθμολογία είναι... καρμανιόλα. Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο», δήλωσε ο μέσος του Πανιωνίου.



Αντούνιες: «Θα προσφέρω και άλλα πράγματα»



«Ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι. Χρειαζόμασταν τη νίκη σήμερα κόντρα στη Δόξα. Κατάφερα να πετύχω το πρώτο γκολ της ομάδας και είμαι ευχαριστημένος που πήραμε τους τρεις βαθμούς γιατί τους είχαμε ανάγκη. Στην Πάσος Φερέιρα είχα πετύχει δυο γκολ από φάουλ. Μπορώ να προσφέρω και θα δώσω ότι έχω. Νιώθω καλύτερα από πλευράς φυσικής κατάστασης, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και μπορώ να προσφέρω περισσότερα».



Μικρά…



*Για τους "μαυραετούς" στον πάγκο έμειναν οι: Δαύκος, Λεάντρο, Κατσικογιάννης, Στεργιανός και για τους "κυανέρυθρους" οι: Πόγκασιτς, Κουλουχέρης, Πετκάκης, Γουνδουλάκης.



*Στα επίσημα ήταν παρών ο παλαίμαχος Ανδρέας Νινιάδης προφανώς με την ιδιότητα του μάνατζερ του Κοβάσεβιτς. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι αύριο δεν θα δούμε κανένα ..γατήσιο αποθεωτικό πρωτοσέλιδο.



*Κοντά και ο Τάκης Γκόνιας που ήθελε να δει τον Πανιώνιο. Τον Ντιμπάλα και κάποιον άλλο παίκτη η ταυτότητα του οποίου δεν έγινε γνωστή ήρθαν να παρακολουθήσουν για λογαριασμό της βελγικής Γκενκ ο Ντιρκ Στέλενς, ενώ τη Στουτγκάρδη εκπροσώπησαν οι Δημήτρης Μούτας και Ραλφ Μπέκερ.



*Σεφτέ στο σκοράρισμα σε βάρος της Δόξας έκανε ο Bιτορίνο Αντούνιες καθώς πέτυχε το πρώτο γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα και το πανηγύρισε ανάλογα.



*Την ώρα που ο Μάντζιος όδευε για την συνέντευξη τύπου αρκετοί από τους βασικούς ποδοσφαιριστές του βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να κάνουν αποθεραπεία με τους συνεργάτες. Οι παίκτες της Δόξας δεν είχαν μια τέτοια επιλογή λόγω του ταξιδιού της επιστροφής.



*Με την ψυχή στο στόμα έφτασε η αποστολή της Δόξας στο αεροδρόμιο για την επιστροφή στην Καβάλα. Αιτία ήταν η αργοπορία από το ντόπιγκ κοντρόλ όπου πέρασαν οι Αγτζίδης και Αμπουμπακάρι.



*Φίλοι από την παρουσία τους στον Άρη οι Αραβίδης και Μενδρινός είχαν πολλά να πουν.



*Παρά λίγο, βγαίνοντας από τον χώρο του γηπέδου, το όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας να πέσει πάνω στο αυτοκίνητο του προέδρου της ΠΑΕ Δόξα Θανάση Σάμιου με τον ίδιο να βρίσκεται μέσα, έτοιμος για να ξεκινήσει και χωρίς να έχει οπτική επαφή με το μεγάλο όχημα. Ευτυχώς κάποιοι πρόλαβαν και το σταμάτησαν την στιγμή που έβγαινε και δεν συνέβη τελικά το παραμικρό.



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

ΠΗΓΗ: http://www.sportdrama.gr/index.php/doxa-dramas/10783-live-2-0-21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: