.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Νέα ερώτηση της Βουλευτού Χαράς Κεφαλίδου για το επίδομα παραμεθόριων περιοχών

 .Παρασκευή, 09/12/2011 .Η Βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, επανήλθε για την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών στους υπαλλήλους που υπηρετούν στο Νομό μας, με νέα ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας την άμεση έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), όπως προβλέπεται στο άρθρο 15, παρ. 2, του ν. 4024/2011.




Όπως επισημαίνει στην ερτησή της, στις 19 Οκτωβρίου 2011 μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες να γίνει κατανοητό το αυτονόητο και σειρά επιστολών της προς τους αρμόδιους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών καθώς και στον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ, με τις διευκρινίσεις που έγιναν, έστω και την ύστατη ώρα κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο, δόθηκε η δυνατότητα όλες οι παραμεθόριες, απομακρυσμένες και προβληματικές περιοχές να απολαμβάνουν με τον ίδιο τρόπο την πρόνοια της Πολιτείας.



Η προσθήκη της παραγράφου 2 στο επίμαχο άρθρο ήρθε να εξαλείψει τις αδικίες που μέχρι σήμερα υφίστανται οι υπάλληλοι που υπηρετούν στο νομό Δράμας και να ρυθμίσει με πνεύμα δικαίου και ισότητας ένα νόμιμο δίκαιο και πάγιο αίτημά τους.



Επειδή, αν και το ενιαίο μισθολόγιο έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή από την 1η Νοεμβρίου, εξακολουθεί να μην καταβάλλεται στους υπηρετούντες υπαλλήλους του Νομού μας το επίδομα παραμεθορίων περιοχών, η κα Κεφαλίδου γνωρίζοντας και κατανοώντας τις εύλογες ανησυχίες τους, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, προχώρησε σε επανειλημμένες προσωπικές συναντήσεις με όλους τους αρμοδίους Υπουργούς και Υφυπουργούς.



Στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών, και μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προχώρησε στην κατάθεση και νέας ερώτησης με την οποία ζητά και εγγράφως την άμεση έκδοση της ΚΥΑ.



Παρατίθεται ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης της Βουλευτού:



Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Αθήνα, 5/12/2011



ΠΡΟΣ : Τους κ.κ. Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών



Θέμα : Ένταξη του Νομού Δράμας στις παραμεθόριες περιοχές



Ο Νομός Δράμας είναι ο μοναδικός σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης που, αν και πληροί όλα τα κριτήρια, δεν έχει χαρακτηρισθεί ως παραμεθόρια περιοχή, παρά μόνο σε ό,τι αφορά τη μοριοδότηση μετατάξεων και αποσπάσεων δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν στο Νομό, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 , παρ. 1 του ν. 3613/2007. Ουδέποτε όμως οι υπάλληλοι αυτοί έλαβαν, όπως δικαιούνται, το αντίστοιχο επίδομα.



Στις 19 Οκτωβρίου 2011 μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες να γίνει κατανοητό το αυτονόητο και σειρά επιστολών προς τους αρμόδιους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών καθώς και στον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ, με τις διευκρινίσεις που έγιναν, έστω και την ύστατη ώρα, κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015», δόθηκε η δυνατότητα όλες οι παραμεθόριες, απομακρυσμένες και προβληματικές περιοχές να απολαμβάνουν με τον ίδιο τρόπο την πρόνοια της Πολιτείας.



Συγκεκριμένα στο άρθρο 15, παρ. 2 του ν. 4024/2011 προβλέπεται ότι: «στους υπαλλήλους που υπηρετούν σε απομακρυσμένες, παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές, όπως αυτές καθορίζονται κάθε φορά με κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, χορηγείται επίδομα Απομακρυσμένων - Παραμεθορίων περιοχών, οριζόμενο σε εκατό (100) ευρώ μηνιαίως.»



Επειδή ο ν. 4024/2011 έχει τεθεί ήδη σε ισχύ.



Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση που θα καθορίζει εκ νέου και δίκαια τις παραμεθόριες, απομακρυσμένες και προβληματικές περιοχές



Επειδή οι μειώσεις μισθών για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, λόγω εφαρμογής του νέου μισθολογίου, ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από το Νοέμβριο 2011, όπου δε αυτό δεν ήταν δυνατόν προβλέπεται όποτε γίνουν να έχουν αναδρομική ισχύ από 1ης Νοεμβρίου.



Ε Ρ Ω Τ Ω Ν Τ Α Ι



Οι κ.κ. Υπουργοί και καλούνται να ενημερώσουν τη Βουλή :



Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης που προβλέπεται στο άρθρο 15, παρ. 2 του ν. 4024/2011 και πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί;



Για ποιο λόγο καθυστερεί η υλοποίησή της, τη στιγμή που οι μειώσεις μισθών, λόγω εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται;



Ποια εχέγγυα παρέχουν τα αρμόδια Υπουργεία ότι η επίμαχη κοινή υπουργική απόφαση θα έχει αναδρομική ισχύ από 1ης Νοεμβρίου 2011, έχοντας υπόψη ότι, εκτός από τις μειώσεις μισθών που ισχύουν από 1/11/2011, σύμφωνα με το άρθρο 30, παρ. 2 του ιδίου νόμου μέχρι την έκδοση της νέας απόφασης το επίδομα απομακρυσμένων - παραμεθορίων περιοχών εξακολουθεί να χορηγείται κανονικά στους υπαλλήλους παραμεθορίων περιοχών όπως αυτές είχαν καθοριστεί σύμφωνα με προηγούμενες διατάξεις;



Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ





ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΧΑΡΑ







Από το Γραφείο Τύπου

ΠΗΓΗ: http://www.dramina.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10087:2011-12-09-16-06-52&catid=86:header&Itemid=126
 
Σημείωση "Δοξατινών Νέων": Από ερωτήσεις καλά πάμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: