.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΟΣ Ο ΑΠΟΕΛ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ

07 Δεκεμβρίου 2011, 10:12 EET


Τoυ Γιάννη Παπαϊωάννου

Διαβάστε: ΑΠΟΕΛ: Σε ευχαριστούμε θρύλε θεε!



Η χρονιά 2011-2012 θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ και του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Η πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, η πρωτιά στο όμιλο δεν πρόκειται να ξεχαστούν στον χρόνο. Ο ΑΠΟΕΛ τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την βαριά φανέλα του και την Κύπρο μας. Το γεγονός ότι θα μπει στην κληρωτίδα στις 16 Δεκεμβρίου για την φάση των 16 είναι κάτι φανταστικό! Έχει δίκαιο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κανείς ακόμη δεν κατάλαβε τι πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ. Δεν έχει άδικο, διότι απλά ο ΑΠΟΕΛ έκανε το θαύμα. Τι θα μας επιφυλάξει η συνέχεια; Ο ΑΠΟΕΛ μονάχα ξέρει…Μπορούμε όμως να κάνουμε τα δικά μας όνειρα…διότι ο Θρύλος μας έδωσε το δικαίωμα!



Σίγουρα θα ήταν παράλειψη νας να μην αναφερθούμε στον κόσμο. Ή παρουσία του στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια ήταν φανταστική. Ήταν η ψυχή της ομάδας και έσπρωξαν τους ποδοσφαιριστές για να φτάσουν σε αυτή τη τρελή πορεία που έκανε τον ΑΠΟΕΛ γνωστό σε όλη την ευρώπη!



Δυστυχώς υπήρξαν και οι εξαιρέσεις. Αυτοί που άναψαν ψές στα καπνογόνα σίγουρα δεν σεβάστηκαν αυτούς που τίμησαν την βαριά φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Ελπίζουμε να τελείωσε και η περίοδος χάριτος για αυτούς. Μόνο ζημιά προσφέρουν και τίποτα άλλο.

Το όνειρο ξεκίνησε στις 13 Ιουλίου…

Η πορεία προς το όνειρο ξεκίνησε στις 13 Ιουλίου με αντίπαλο την Σκέρντεμπεου Αλβανίας την οποία απέκλεισε με δύο νίκες 2-0(εκτός) και 4-0(εντός). Επόμενος αντίπαλος η Σλόβαν Μπρατισλάβας στο Γ’ προκριματικό . Το πρώτο ραντεβού δεν ήταν ιδανικό στο Γ.Σ.Π όταν ο ΑΠΟΕΛ εξήλθε ισόπαλος 0-0. Στον επαναληπτικό στην Μπρατισλάβα πήρε αυτό που ήθελε με νίκη 2-0 και πήρε την πρόκριση στον Δ’ προκριματικό. Η Βίσλα Κρακοβίας είχε τελικά ρόλο Κοπεγχάγης. Διότι μετά την ήττα με 1-0 εκτός ο ΑΠΟΕΛ στο καμίνι του Γ.Σ.Π έκανε την ανατροπή παίρνοντας τη νίκη με 3-1 στις 23 Αυγούστου και έγραψε ξανά ιστορία.

Μετά την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ , ο στόχος ήταν ο ΑΠΟΕΛ να κάνει κάτι περισσότερο από την πρώτη του παρουσία το 2009-2010. Δηλαδή να διεκδικήσει την τρίτη θέση και να συνεχίσει παρουσία του στο Γιουρόπα Λιγκ. Όμως ο ΑΠΟΕΛ έφτασε στη νέα υπέρβαση και έκανε ανάστατη την Ευρώπη με την πρόκριση του στις 16 κορυφαίες ομάδες της ευρώπης!







Η πορεία στους ομίλους.

Πρώτο θύμα η Ζενίτ. Προηγήθηκε στο 63 με τον Ζιριάνοφ όμως τίποτα δεν τελείωσε. Όμως ένα τρίλεπτο οργής ήταν αρκετό για τον ΑΠΟΕΛ . Στο 72 ο Μαντούκα και στο 75 ο Αίλτον αποτελείωσαν τους Ρώσους. Η πρώτη νίκη του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους ήταν γεγονός και τα συναισθήματα ήταν απερίγραπτα

Ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να τρελαίνει την Ευρώπη αφού ευτύχησε να πάρει ισοπαλία 1-1 με την Σαχτάρ στο Ντόνεσκ και αυτή τη φορά με εκτελεστή τον Ιβάν Τρισκόφσκι. Τότε στον ΑΠΟΕΛ άρχισαν να πιστεύουν ότι είναι ικανοί για το κάτι παραπάνω. Στην τρίτη αγωνιστική στο Ντραγκάο προηγήθηκε η Πόρτο με τον Χούλκ , όμως ο Αίλτον χτύπησε ξανά και κατάφερε να ισοφαρίσει και ο ΑΠΟΕΛ έκανε ξανά την μεγάλη έκπληξη και πλέον η αυτοπεποίθηση ήταν στον μέγιστο βαθμό

Το παιχνίδι που θα μείνει αξέχαστο είναι αυτό της τέταρτης αγωνιστικής. Ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε με πέναλτι του Αλμέιδα στο 42’ όμως η Πόρτο ισοφάρισε επίσης από τα ένδεκα βήματα με τον Χούλκ στο 89. Όμως ο Μαντούκα στο 90 έκανε 22 χιλιάδες ΑΠΟΕΛίστες να κλαίνε από συγκίνηση όταν έκανε το 2-1.

Ο θρίαμβος ολοκληρώθηκε στην παγωμένη Αγία Πετρούπολη. Ο ΑΠΟΕΛ άντεξε στην πίεση της Ζενίτ και πήρε λευκή ισοπαλία στο Πετρόφσκι. Έγραψε ιστορία με την πρόκριση στους 16.

Στην τελευταία αγωνιστική ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και έχασε με 2-0 από την καλύτερη του Σαχτάρ με 2-0. Ο άθλος όμως ολοκληρώθηκε! Ο ΑΠΟΕΛ παρά την ήττα τερμάτισε στην πρώτη θέση αφού στο Ντραγκάο Πόρτο και Ζενίτ έμειναν στο 0-0.





Η πορεία του ΑΠΟΕΛ

Προκριματικά

Σκέρντεμπέου-ΑΠΟΕΛ: 0-2

(52’ Μοραίς, 56 Μαντούκα)

ΑΠΟΕΛ-Σκέρντεμπέου: 4-0

( 59’ Σολάρι, 66 Αιλτον , 80’ Ατόρνο, 86 Χαραλαμπίδης)

ΑΠΟΕΛ-Σλόβαν:0-0

Σλοβαν-ΑΠΟΕΛ: 0-2

( Αλμέιδα 58’, Μαντούκα 90)

Βίσλα-ΑΠΟΕΛ: 1-0

( 71’ Μαλέσκι)

ΑΠΟΕΛ-Βίσλα: 3-1

(29 Μαντούκα 54’, 87 Αλμέιδα/ 71’ Βίλκ

Τα αποτελέσματα στους ομίλους:

1η αγωνιστική: ΑΠΟΕΛ-Ζενίτ: 2-1

(72 Μαντούκα, 75 Αλμέιδα/ Ζιριάνοφ 63)

2η αγωνιστική: Σαχτάρ-ΑΠΟΕΛ: 1-1

(64 Τζάντσον 61/ 64 Τρισκόφσκι)

3η αγωνιστική: Πόρτο-ΑΠΟΕΛ: 1-1

( 13’ Χούλκ / 19’ Αλμέιδα)

4η αγωνιστική: ΑΠΟΕΛ-Πόρτο: 2-1

( 42’ Αλμέιδα, 90’ Μαντούκα/ 89 Χούλκ)

5η αγωνιστική: Ζενίτ-ΑΠΟΕΛ:0-0

6η αγωνιστική: ΑΠΟΕΛ-Σαχτάρ: 0-2

Η Βαθμολογία

1)ΑΠΟΕΛ 6-6 9

2) Ζενιτ 7-5 9

3) Πόρτο 7-7 8

4) Σαχτάρ 6-8 5

Οι σκόρερ:

Αίλτον Αλμέιδα: 6

Γκουστάβο Μαντούκα: 5

Ιβάν Τρισκόφσκι: 1

Νούνο Μοραίς: 1

Εστεπάν Σολάρι: 1

Αλντο Ατόρνο: 1

Kωνσταντίνος Χαραλαμπίδης: 1

ΠΗΓΗ: http://www.sigmalive.com/sports/football/cyprus/a%20league/444886
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: