.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΔΟΞΑΤΟ 3-1-ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α-1 Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ 2010-11


Ηττήθηκαν οι Φίλιπποι Δοξάτου στο γήπεδο "Κραχτίδη" από την Α.Ε. Αμπελοκήπων στο ντέρμπυ της Α-1 Ε.Π.Σ.Δράμας, στα πλαίσια της τελευταίας(11ης) αγωνιστικής του Α' γύρου της κανονικής διάρκειας, και αν και υπάρχει μακρύς δρόμος ακόμη, οι Αμπελόκηποι φαντάζουν πλέον ως το μεγάλο φαβορί για την κάτάκτηση του πρωταθλήματος..

Πολλά παράπονα έχουν οι φιλοξενούμενοι από τον διαιτητή Κοτσάνη και τον βοηθό Μπουτζουκίδη. Διαμαρτύρονται για την φάση του ακυρωθέντος γκολ του Ντίνα, για τον μη καταλογισμό πέναλτυ σε ανατροπή του Φλώρου και για το πρώτο γκολ των Αμπελοκήπων, όταν ο σκόρερ Πολυχρονίδης ξεκίνησε την προσπάθειά του από θέση οφσάιντ, μετά από την ασθενή απόκρουση της μπάλας από τον Βεζυρτζόγλου.

Από εκεί και πέρα, ο αγώνας ήταν αρκετά καλός, με φάσεις και στις δύο εστίες, σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχής. Πάντως ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτόν του γηπέδου του Δοξάτου όπως τον είδαμε την προηγούμενη αγωνιστική στον αγώνα με το Φωτολίβος...

Και μπαίνω στην ουσία: Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο δεν ήταν καλή. Λόγω ακριβώς των φάσεων που ανέφερα πιο πάνω, αρκετοί "φίλαθλοι" των "Φιλίππων" έβριζαν χυδαία, σε όλη την διάρκεια του αγώνα, τον διαιτητή και τον βοηθό του.. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι δεν είχαν θερμή συμπαράσταση από τους δικούς τους φιλάθλους.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, στην ουσία, εκτός από τους οπαδούς του Δοξάτου, οι υπόλοιποι φίλαθλοι που βρισκόντουσαν στο γήπεδο μάλλον ουδέτεροι ήταν, παρά φίλοι των Αμπελοκήπων. Στην πραγματικότητα δηλαδή, το Δοξάτο έπαιζε στην έδρα του!
Αυτό το γεγονός όμως ίσως να επηρέασε θετικά τους γηπεδούχους, που έδειξαν πως πίστευαν περισσότερο στη νίκη απ΄ ό, τι οι τύποις φιλοξενούμενοι.

Από την άλλη, προφανώς επηρεασμένοι οι ποδοσφαιριστές του κ. Βασιλειάδη από τις αμφισβητούμενες φάσεις του 1ου ημιχρόνου και από τις κραυγές των φιλάθλων τους, προσπαθούσαν με βιαστικές ενέργειες να πιέσουν την άμυνα των Αμπελοκήπων, χωρίς να έχουν καθαρό μυαλό και αυτοσυγκέντρωση, με αποτέλεσμα η γενικότερη εικόνα του αγώνα στο 2ο ημίχρονο και όσο το σκορ ήταν στο 2-1 να είναι ενός παιχνιδιού που η ομάδα που αμύνεται να δείχνει πως μπορούσε να φτάσει πιο εύκολα στο γκολ από αυτήν που ήταν πίσω στο σκορ, κάτι και που έγινε τελικά με σχετική άνεση μάλιστα..

Φυσικά, πιθανώς η εξέλιξη του αγώνα να ήταν πολύ διαφορετική εάν οι αποφάσεις του βοηθού και του διαιτητή ήταν διαφορετικές στις επίμαχες φάσεις του 1ου ημιχρόνου.

Αλλά, επιμένω πως η ομάδα του Δοξάτου φάνηκε λιγότερο έτοιμη από τους γηπεδούχους. Αντί να τους "ατσαλώσουν" οι λανθασμένες, πάντα κατά την άποψη των ίδιων και των οπαδών των Φιλίππων στην κερκίδα, αποφάσεις του διαιτητή και να μπουν στο 2ο ημίχρονο με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία ώστε να δείξουν πως μπορούν να φτάσουν στη νίκη, πολλές λάθος επιλογές στην ανάπυξη του παιχνιδιού, κυρίως με μακρινές πάσες από την άμυνα προς την επίθεση, χωρίς ρυθμό και σωστή κυκλοφορία της μπάλας στον χώρο του κέντρου, έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να ελπίζουν πως και δεν θα δεχθούν εύκολα γκολ, αλλά και πως θα τα καταφέρουν να πετύχουν αυτοί κι άλλο ή άλλα γκολ, εκμεταλλευόμενοι την μεγαλη εμπειρία των επιθετικών τους..

Αυτά στο αγωνιστικό μέρος. Σχετικά με αυτά που συνέβησαν εκτός αγωνιστικού χώρου, εντελώς απαράδεκτη η ενέργεια αυτού που πέταξε πέτρα στον βοηθό Μπουτζουκίδη. Όπως απαράδεκτος και αυτός που πέταξε ομπρέλα, ως ακόντιο, στο κεφάλι κάποιου, ενέργεια που είχε ως συνέπεια την αντίδραση του δεχόμενου την ομπρέλα, να επιτεθεί δηλαδή στον "ακοντιστή"..

Είναι βέβαιο πως αν και οι Αμπελόκηποι είχαν ένθερμους οπαδούς, τα επεισόδια θα έπαιρναν μεγάλη έκταση...

Απαράδεκτη η "μερίδα" των οπαδών των Φιλίππων για την απίστευτη υβρεολογία τους, σε όλη την διάρκεια του αγώνα(!) προς τον διαιτητή και τον ένα βοηθό.

Θα είμαι ο τελευταίος που θα ισχυρισθώ πως το γήπεδο πρέπει να έχει ατμόσφαιρα Μεγάρου Μουσικής σε συναυλία συμφωνικής ορχήστρας με πένθιμα εμβατήρια.

Λογικό είναι να υπάρχουν αντιδράσεις από τους οπαδούς κάθε ομάδας(και μιλάω πάντα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο..) όταν θεωρούν πως η ομάδα τους αδικείται από κάποιες αποφάσεις του διαιτητή. Αλλά όχι σε τετοια μορφή, όχι σε τέτοια διάρκεια.

Πιστεύω πως κανείς λογικός και σκεπτόμενος φίλαθλος δεν θα κατηγορούσε τον διαιτητή του αγώνα αν προέβαινε σε προσωρινή διακοπή, από το 1ο ημίχρονο ακόμη, ώστε να δινόταν η δυνατότητα στους παράγοντες των Φιλίππων, αλλά και στους υγιείς φιλάθλους να προσπαθήσουν να συνετίσουν τους θερμόαιμους..

Τέλος, αξίζει ένα μεγάλο "μπράβο" σε όλους τους ποδοσφαιριστές, και των δύο ομάδων, για την αψογη συμπεριφορά τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Τα άλλα αποτελέσματα:

ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ-ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ: 5-0
ΠΛΑΤΑΝΙΑ-ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: 3-1
Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ-ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ: 5-0
ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ-ΠΕΡΙΘΩΡΙ: 4-2
ΚΥΡΓΙΑ-Ν. ΑΜΙΣΟΣ: 3-1

Βαθμολογία

1. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 31
2. ΔΟΞΑΤΟ 23 *
3. Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 22 **
4. ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 21
5. ΠΕΡΙΘΩΡΙ 20
6. ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ 17
7. ΠΛΑΤΑΝΙΑ 15
8. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ 14
9. ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ 12
10. ΚΥΡΓΙΑ 8
11. ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ 2
12. Ν. ΑΜΙΣΟΣ 1**

* Το Δοξάτο -2 βαθμούς από την προηγούμενη περίοδο λόγω του αγώνα Κυπέλλου στο Καλαμπάκι.

** Χθες Τετάρτη 8-12-10 διεξήχθη ο αναβληθέν αγώνας Ν. ΑΜΙΣΟΣ - Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ: 0-3.












Δεν υπάρχουν σχόλια: