.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Προβολή συνδυασμών και υποψηφίων στο διαδίκτυο

Προβολή συνδυασμών και υποψηφίων στο διαδίκτυο
Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010
ΘΕΜΑ: «Προβολή συνδυασμών και υποψηφίων στο διαδίκτυο»

Σχετ.: Η από 2.9.2010 επιστολή σας

Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ.2β του Ν.3870/2010 «Οι εμφανίσεις των επικεφαλής των συνδυασμών, των αντιπεριφερειαρχών, καθώς και των υποψήφιων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, σε πάσης φύσεως εκπομπές.....και σε διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες, υπό οποιαδήποτε μορφή κατά τη διάρκεια του διμήνου που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών επιτρέπεται ως εξής:

i...............................................

iii. Σε διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες επιτρέπεται μία (1) εμφάνιση».





Επίσης σύμφωνα με τις διατάξεις της περ.iv της ίδιας ανωτέρω παραγράφου και του ίδιου άρθρου του νόμου αυτού «Ως εμφανίσεις, κατά την έννοια της παρούσας παραγράφου, θεωρούνται οι προσωπικές συνεντεύξεις των ανωτέρω υποψηφίων, η συμμετοχή τους σε οργανωμένες συζητήσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων που εντάσσονται στα δελτία ειδήσεων, καθώς και η κάλυψη κατόπιν αιτήματός τους της προεκλογικής τους δραστηριότητας».

Από τα προαναφερθέντα προκύπτει ότι, ως εμφάνιση νοείται η οργανωμένη πρώτη απευθείας εμφάνιση του υποψηφίου και όχι η αναμετάδοση αυτών. Περαιτέρω περιορισμοί αναφορικά με το χρονικό διάστημα διατήρησης της εμφάνισης στο διαδίκτυο, τη θέση καταχώρησης αυτής και με τυχόν παραπομπές σε άλλες ιστοσελίδες δεν τίθενται, με εξαίρεση την απαγόρευση για προβολή των υποψηφίων κατά οιονδήποτε τρόπο, την ημέρα των εκλογών και την παραμονή αυτής.

Οι λοιπές καταχωρήσεις των υποψηφίων όπως αυτές που αναφέρετε στην επιστολή σας, συνιστούν διαφημιστικά μηνύματα και δεν υπάγονται στην έννοια των εμφανίσεων των υποψηφίων. Η καταχώριση διαφημιστικών μηνυμάτων από τους υποψηφίους είναι επιτρεπτή και αποτελεί εκλογική δαπάνη κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 2 παρ.2 του ανωτέρω νόμου.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την προβολή των υποψηφίων στο διαδίκτυο στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών εκλογών, είναι ο Ν.3870/2010 (ΦΕΚ 138 Α').

Ο Γενικός Διευθυντής

Θ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Πηγή: www.ekloges-apela.gr/images/YPES.doc

ΠΗΓΗ: http://www.dramina.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4652:2010-10-08-15-32-04&catid=49:2008-12-02-19-15-51&Itemid=82

Δεν υπάρχουν σχόλια: