.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Η ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΔΡΑΜΑΣ;ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΟΞΑΤΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ;

Πολύ συζήτηση γίνεται τώρα τελευταία για αλλαγή των διοικητικών ορίων των νομών Σερρών και Δράμας. Η Αλιστράτη και το Αγιοχώρι του γειτονικού μας νομού θέλουν να ανήκουν διοικητικά στο νομό Δράμας και να "φύγουν" από το νομό Σερρών. Πριν από λίγο είδα στις ειδήσεις τοπικού καναλιού της Δράμας τις απόψεις του νομάρχη Δράμας, καθώς και τις απόψεις πολιτικών παραγόντων των Σερρών επί του θέματος.. Μου έκανε εντύπωση μια αποστροφή του λόγου του κ. Ευμοιρίδη περί δημοκρατίας και περί ελεύθερης βούλησης των κατοίκων μιας περιοχής για το πού θέλουν να ανήκουν..



Και κάνω μια υπόθεση, πλάθω ένα φανταστικό σενάριο στο μυαλό μου: Αύριο-μεθαύριο, οι κάτοικοι του Δήμου Δοξάτου, ακούγοντας κάποιους "θιασώτες" της ιδέας της προσάρτησης της περιοχής τους στο νομό Καβάλας, και οι οποίοι θα ισχυρισθούν πως η Νομαρχία Δράμας ποτέ δεν ήταν κοντά στα μεγάλα θέματα της περιοχής[π.χ. αυτονόμηση του Δοξάτου, "Κυριακάτικο" παζάρι που έγινε σαββατιάτικο, Πολεμικό Μουσείο, δρόμος Δοξάτου-Αδριανής, αξιοποίηση Πηγών του Δήμου Δοξάτου σε συνδυασμό με την τουριστική περιοχή των Φιλίππων, χείμμαρος Δοξάτου (αμμοληψίες- σκουπιδότοπος-βιολογικός..), εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων των πηγών του Δοξάτου από την Καβάλα με γελοίο αντίτιμο κ.λ.π.] και πως αν προσχωρήσουν στο νομό Καβάλας "θα τρώνε με χρυσά κουτάλια", αποφασίζουν, με δημοκρατικές διαδικασίες πάντα, πως θέλουν πλέον να ανήκουν στο νομό Καβάλας.

Ποιές θα είναι τότε οι απόψεις του νομάρχη Δράμας, αλλά και των άλλων παραγόντων του νομού, επί του θέματος; Έχω μια περιέργεια...

Μήπως η Νομαρχία της Δράμας θα έπρεπε πρώτα απ' όλα να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των Δήμων του νομού; Εκείνη τη παροιμία που λέει "Μη σπέρνεις ανέμους γιατί θα θερίσεις θύελλες" τη ξέρετε βέβαια..

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ. ΒΛΕΠΕΤΕ, ΤΑ BLOGS ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: