.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΩΝ "ΦΙΛΙΠΠΩΝ" ΔΟΞΑΤΟΥ



Την Τρίτη 22 Ιουλίου 2008 ξέσπασε φωτιά στα αποδυτήρια των ¨Φιλίππων" Δοξάτου, λίγο μετά από το τέλος της προπόνησης.. Οι ζημιές ήταν μεγάλες, αλλά όπως διαβεβαίωσαν οι τοπικοί άρχοντες τις επόμενες μέρες, γρήγορα όλες οι ζημιές θα αποκατασταθούν..





 Μεταφέρω το σχετικό ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα www.draminaspor.gr.
Κάηκαν τα αποδυτήρια των Φιλίππων Δοξάτου. (Παρ. 19:26)
25.07.2008, Ανανέωση 25.07.2008
Μια από τις πιο δύσκολες στιγµές στη σύγχρονη ιστορία της, διανύει από το βράδυ της Τρίτης, η οµάδα των Φιλίππων Δοξάτου. Αιτία ήταν, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο χώρο των αποδυτηρίων (των γηπεδούχων), όπου εκεί υπήρχαν πέρα από τον ιµατισµό και το γραφείο των διαιτητών, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και µηχανήµατα (fax-εκτυπωτές), που είχαν αρκετά µεγάλη αξία.
Και να φανταστεί κανείς, πως το κτίριο είχε βαφτεί, µόλις την Κυριακή 20 Ιουλίου!!! Ας ξετυλίξουµε λίγο, το χρονικό του συµβάντος. Η οµάδα, έχει απόγευµα προπόνηση και όπως κάθε ηµέρα, έτσι και την Τρίτη, οι παίκτες έκαναν κανονικά την προπόνηση τους. Το ίδιο βράδυ, µετά το πέρας της προπόνησης, λέγεται πως συνέβη το κακό… Το γεγονός, διερευνά, η Πυροσβεστική υπηρεσία, που αναµένεται να εκδώσει το πόρισµα, για τα αίτια της πυρκαγιάς. Εικάζεται, πως συνέβη από κάποιο βραχυκύκλωµα, που έκαψε δυστυχώς τα πάντα. Το καλό σε όλη αυτή την τραγική περίπτωση, ήταν πως σώθηκαν όλα τα αρχεία του συλλόγου και έτσι δε σβήστηκαν µονοµιάς, τόσα πολύτιµα έγγραφα. Αυτό, ήταν και το µόνο θετικό που βγήκε από αυτή την άσχηµη ιστορία, που στεναχώρησε τους πάντες στο τοπικό µας ποδόσφαιρο. Εµείς, για να διαπιστώσουµε, µε τα µάτια µας, το µέγεθος των ζηµιών, πήγαµε στο γήπεδο του Δοξάτου, θέλοντας να ενηµερώσουµε όσο καλύτερα γίνεται τον κόσµο της Δράµας, για ένα τόσο σοβαρό θέµα. Εκεί, συναντήσαµε, τον Πρόεδρο του συλλόγου κ.Στάθη Κυριατζάκη, που ήταν φανερά απογοητευµένος, από ότι συνέβη. Το πρόσωπό του, µε µια µατιά και µόνο έδειχνε το πόσο θλίψη υπήρχε σε αυτό και το τι µεγάλη αγάπη έχει για αυτό το χώρο και για την οµάδα των Φιλίππων Δοξάτου. Του ζητήσαµε ευγενικά, να τραβήξουµε µερικές φωτογραφίες, από το χώρο που έγινε το συµβάν, ενώ η προπόνηση της οµάδας στο γήπεδο, γινόταν κανονικά και προς τιµήν του, παρά την κακή κατάσταση της ψυχολογίας του, µας το επέτρεψε και τον ευχαριστούµε.
Δηλώσεις Στάθη Κυριατζάκη (Προέδρου Φιλίππων Δοξάτου)
Στη συνέχεια, µίλησε στην εφηµερίδα ΗΧΩ, για το λυπηρό αυτό γεγονός, τονίζοντας τα παρακάτω” Αν και περιµένουµε το πόρισµα της Πυροσβεστικής, όλοι αποδίδουµε το άτυχο αυτό γεγονός της καταστροφής των αποδυτηρίων, σε βραχυκύκλωµα, αλλά να δούµε όµως τι θα µας πουν οι αρµόδιοι… Το κακό είναι ότι η καταστροφή στο χώρο των αποδυτηρίων, είναι ολοκληρωτική και ξεκινάµε από το µηδέν. Κάηκαν τα πάντα, αλλά αυτοί που µας βοηθούν και είναι πάντα κοντά στην οµάδα, είπαν ότι θα είναι και πάλι δίπλα µας. Ο Δήµαρχος Δοξάτου, ο Πρόεδρος του Δηµοτικού Συµβουλίου και σύσσωµο το Δηµοτικό Συµβούλιο του Δοξάτου, είπαν από αύριο (σ.σ. Πέµπτη)θα ξεκινήσουν τη βοήθεια τους προς εµάς και τους ευχαριστούµε πάρα πολύ. Πιστεύω πως αν ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης άµεσα όπως µας έχουν πει, σε 15 µε 20 ηµέρες τα πάντα να είναι και πάλι το ίδιο όµορφα. Το ευτύχηµα είναι, ότι δε κάηκαν τα αρχεία της οµάδας, που έχει πολύ µεγάλη ιστορία 84 ετών, µε επίσηµη αναγνώριση ως σωµατείο το 1924 και δόξα το θεό, που δε συνέβη αυτό και ήµασταν τυχεροί µέσα στην ατυχία µας. Όσο για τον ιµατισµό, µε τη βοήθεια των φίλων της οµάδας που µας στηρίζουν, πιστεύω πως θα τον αντικαταστήσουµε.”
Δηλώσεις Π. Παπαδόπουλου
(Πρόεδρου Καλαµπακίου)
Η είδηση της φωτιάς στα αποδυτήρια των Φιλίππων Δοξάτου, µαθεύτηκε από αρκετό κόσµο, φτάνοντας άµεσα στα αυτιά πολλών, µε τον Πρόεδρο του Καλαµπακίου κ.Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο οποίος στο περιθώριο των δηλώσεων που έκανε στην εφηµερίδα ΗΧΩ, για τον αγιασµό στο Καλαµπάκι, εξέφρασε την συµπαράσταση του στην οµάδα των Φιλίππων Δοξάτου, λέγοντας τα εξής” Το γεγονός της καταστροφής των αποδυτηρίων του Δοξάτου, µε λύπησε ιδιαίτερα και θέλω να πω στον φίλο µου το Στάθη ( Κυριατζάκη, Πρόεδρο των Φιλίππων Δοξάτου), πως αν χρειαστεί οτιδήποτε, θα είµαι το πρώτο σωµατείο που θα του συµπαρασταθώ και ηθικά και οικονοµικά.”
Είναι βέβαιο, πως και άλλοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου το επόµενο διάστηµα, θα εκδηλώσουν την αµέριστη συµπαράσταση τους, στο κακό που έτυχε στην οµάδα του Δοξάτου. Εµείς από την πλευρά µας, ελπίζουµε, να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζηµιές και άλλο κακό να µη τύχει στην οµάδα των Φιλίππων, σύλλογος υπόδειγµα για το τοπικό µας ποδόσφαιρο και µε µια πολύ πλούσια ιστορία.
www.hho.gr - Αντώνης Μπαρμπαρής

Δεν υπάρχουν σχόλια: