.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Επιστροφή! Μετά από πολλούς μήνες, ενεργά και πάλι τα "Δοξατινά Νέα"!

Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στις 14/5/2020.

Επιστροφή! Πρώτη ανάρτηση για το 2020, εδώ στα "Δοξατινά Νέα".

Ελπίζω να λυθούν οριστικά τα όποια προβλήματα και να συνεχίσουν απρόσκοπτα΄την διαδρομή τους τα Δ.Ν., μια διαδρομή που ξεκίνησε από τον Οκτώβριο το 2007..

15 Μαΐου 2020 σήμερα, συννεφόκαμμα και αρκετή ζέστη, αναμένεται μάλιστα καύσωνας αύριο και την Κυριακή, και πιθανώς να έχουμε ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών τέτοια εποχή τα τελευταία 150 χρόνια! Έτσι άκουσα πριν από λίγο στο δελτίο καιρού σε κάποιο κανάλι.





Όσο υψηλές κι αν θα είναι όμως οι θερμοκρασίες, θα μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε με κάποιους τρόπους. Αυτό που δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να νικήσουμε είναι ο εφιάλτης, ο  "αόρατος εχθρός", ο κορωνοϊός ! Ήδη συμπληρώσαμε δύο μήνες από τότε που η χώρα μας μπήκε σε καραντίνα.

Δεν θα ασχοληθώ περισσότερο, λίγο - πολύ όλοι μας έχουμε γίνει "λοιμωξιολόγοι" και γνωρίζουμε πολύ καλά το τι έχει συμβεί, όλοι έχουμε σχηματίσει άποψη, απλά θα αναφέρω, έτσι για την καταγραφή, και για τις επόμενες γενιές Δοξατινών που θα διαβάζουν τούτες εδώ τις γραμμές, και που όλοι μας φαντάζομαι ευχόμαστε να μην ζήσουν ποτέ κάτι παρόμοιο, πως οι έρημοι δρόμοι, ειδικά όταν βράδιαζε και μετά, σε συνδυασμό με τα γαβγίσματα των πολλών αδέσποτων, θύμιζε περισσότερο σκηνικό από κάτι σκοτεινά θρίλερ παρά μια τυπική κωμόπολη της Μακεδονίας.. Δυο-τρία μαγαζιά που παρέμεναν ανοιχτά είτε με το σύστημα take away είτε κάνοντας εξυπηρέτηση κατ' οίκον, το γνωστό ντιλίβερυ, δεν μπορούσαν βέβαια να "σώσουν" την κατάσταση.. Το δε γεγονός πως κάναμε Πάσχα όπως κάναμε, με κλειστή την εκκλησία για τους πιστούς από τα μέσα του Μαρτίου, πιστεύω πως δεν θα μπορούν να το κατανοήσουν οι επόμενες γενιές, όσες περιγραφές κι αν ακούσουν, όσα κι αν διαβάσουν, όποια βίντεο κι αν δουν.. Εκτός πια και αν συμβεί ξανά και ξανά τα επόμενα χρόνια..

Φυσικά, το θετικό είναι πως δεν είχαμε στο Δοξάτο κανένα καταγεγγραμμένο κρούσμα, ούτε και θάνατο από κορωνοϊό, τουλάχιστον μέχρι σήμερα..

Ήδη τα πράγματα είναι καλύτερα, το σλόγκαν "μένουμε σπίτι" έχει αντικατασταθεί από το "μένουμε ασφαλείς", σίγουρα περισσότεροι είναι οι Δοξατινοί που κυκλοφορούν στους δρόμους, δειλά-δειλά άνοιξαν κάποια καταστήματα ακόμη, πάντα ως take away ή ντιλίβερυ, αλλά η εικόνα του Δοξάτου μας, ειδικά όταν βραδιάζει και μετά, εξακολουθεί να είναι απογοητευτική.

Θα περιμένουμε μερικές μέρες ακόμη, την 1η Ιουνίου ή και νωρίτερα, ώστε να αρχίσουν να λειτουργούν, να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης, καφέ, μπαράκια, ταβέρνες κλπ., αλλά όπως έχουμε ήδη εμπεδώσει όλοι μας, τίποτε δεν θα είναι το ίδιο με πριν..

Αυτά τα λίγα ως πρώτη ανάρτηση μετά από έξι μήνες περίπου, καλά να είμαστε όλοι μας και ελπίζω να επικοινωνούμε πολύ - πολύ συχνότερα!

Β.Ζ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: