.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΣΤΑΜΑΤΗ ΒΑΡΔΑΡΟ - 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 - ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ



Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 και γύρω στις 12 το μεσημέρι τα εγκαίνια του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Δοξάτου από τον κ. Σταμάτη Βαρδαρό, Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας.
Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πάτερ Ιωάννης, παρουσία περίπου 100 πολιτών. 


Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Δοξάτου, σε σύντομη ομιλία του, τόνισε πως το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Δοξάτου εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ χάριν της πρότασης που κατέθεσε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Χατζηλαζάρου, ενώ σημαντική υπήρξε η συμβολή του πρώην υπουργού και βουλευτή κ. Χρ. Αηδόνη, του πρώην υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καβαλιώτη κ. Μιχάλη Τιμοσίδη ( που ήταν παρών στα εγκαίνια ), των πρώην περιφερειαρχών Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Άρη Γιαννακίδη και του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, καθώς και του νυν Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου για την ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού.  




Κατόπιν ευχαρίστησε τον κ. Πλωμαρίτη, Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης και τον κ. Βαρδαρό για την συμβολή τους ώστε να λειτουργήσει όπως προβλέπεται το Π.Π.Ι. Δοξάτου . Μεταξύ άλλων ο κ. Δαλακάκης ανακοίνωσε πως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προκηρυχθούν οι θέσεις για δύο ιατρούς και μία ακόμη νοσηλεύτρια, αφού ήδη αναμένεται μια νοσηλεύτρια από την ευρύτερη περιοχή να έρθει και να εγκατασταθεί μόνιμα, ενώ το μεγάλο "στοίχημα" είναι να λειτουργήσει πλήρως το Ιατρείο με προσωπικό 20 ατόμων και 24 ώρες το εικοσιτετράωρο ενώ και ο σταθμός του ΕΚΑΒ, που τώρα βρίσκεται στον χώρο του ιστορικού Δημαρχείου, θα μετεγκατασταθεί στο Π.Π.Ι. Δοξάτου. 

Ο Δήμαρχος Δοξάτου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Ιατρό κ. Αθανάσιο Βήτα για την πολύχρονη προσφορά του, καθώς και τον Σύλλογο Πρωτοβουλίας και Κοινωνικής Παρέμβασης, ενώ προανήγγειλε την ίδρυση Τοπικής Μονάδας Υγείας στον Δήμο Δοξάτου, κατόπιν ενεργειών των κ.κ. Πλωμαρίτη και Βαρδαρού, κάτι που προβλέπεται κανονικά μόνο για πόλεις, ενώ θα εισηγηθεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δοξάτου την προμήθεια Κινητής Μονάδας Υγείας που θα τεθεί στην διάθεση της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Κατόπιν, σε ένα σύντομο χαιρετισμό προέβη ο κ. Βαρδαρός, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για την ίδρυση Τοπικής Μονάδας Υγείας στον Δήμο Δοξάτου, και σε μια ημιαστική περιοχή δηλαδή, η οποία θα αποσυμφορήσει σημαντικά και τη λειτουργία του Συστήματος Υγείας της Δράμας.



Ακολούθησε η καθιερωμένη " κοπή της κορδέλας " και η ξενάγηση στους χώρους του Ιατρείου από τον ιατρό κ. Αθ. Βήτα, και στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν τα εδέσματα του πλούσιου μπουφέ που υπήρχε στον προαύλιο χώρο του ιατρείου.




































































Δεν υπάρχουν σχόλια: