.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Φ.Γ.Σ. "ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ" ΔΟΞΑΤΟΥ - ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ: 4-3 - 28η ΑΓ. Α' Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ - 16 ΜΑΙ 2018


Από αριστερά: Γιάννης Όμπασης - Θόδωρος Νικήτας - Ζήσης Καλαϊτζής - Τόλης Καρατζόγλου - Πέτρος Σερέτης - Παναγιώτης Χαριζάνης.

Τεράστια νίκη με επική ανατροπή για τους Φιλίππους Δοξάτου επί της πολύ ισχυρής φέτος Δόξας Βώλακα με το "χορταστικό" 4-3 !

Προτού αναφερθώ στα του αγώνα, ας ρίξουμε μια "ματιά" στα αποτελέσματα, στην βαθμολογία και στους εναπομείναντες αγώνες:



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 28ης ΑΓ.

ΔΟΞΑΤΟ - ΒΩΛΑΚΑΣ: 4-3
ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ - ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ: 0-3
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ - ΣΙΤΑΓΡΟΙ: 3-1
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ: 2-3
ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ - ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ: 2-3
ΧΩΡΙΣΤΗ - ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: 2-0
Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ - Κ. ΒΡΥΣΗ: 2-2
ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ - ΠΕΤΡΟΥΣΑ: 4-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ  66
2. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ  65
3. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ  56
4. ΠΕΤΡΟΥΣΑ  48
5. ΒΩΛΑΚΑΣ  44
6. ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ  38
7. ΣΙΤΑΓΡΟΙ  38
8. Κ. ΒΡΥΣΗ  37
9. ΔΟΞΑΤΟ 37
10. ΧΩΡΙΣΤΗ  35
11. ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ  34
...................................................................................................................................................................
12. Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ  34
13. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ  32
14. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  29
15. ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ  25
16. ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ 15

- Σημαντική σημείωση σχετικά με την βαθμολογία:
Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων ομάδων καλύτερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα καταλαμβάνει η ομάδα που έχει καλύτερο συντελεστή στους μεταξύ τους αγώνες (άρθρο 20 του Κ.Α.Π.). Κάτι τέτοιο δεν παρουσιάζεται αυτόματα (ηλεκτρονικά) στην άνω βαθμολογία. Θα υπάρξει σημείωση με το τέλος του πρωταθλήματος.

29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΔΟΞΑ ΣΙΤΑΓΡΩΝΑ.Ο. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ-
ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑΓ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ-
ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣΕΘΝ.ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ-
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ-
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥΑΕ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-
ΑΕ Κ.ΒΡΥΣΗΣΔΟΞΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ-
ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ-
ΑΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥΑΚΡΙΤΑΣ Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ-

30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑΔΟΞΑ ΣΙΤΑΓΡΩΝ-
Α.Ο. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ-
Γ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ-
ΕΘΝ.ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥΜ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-
ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥΑΕ Κ.ΒΡΥΣΗΣ-
ΑΕ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ-
ΔΟΞΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΣΤΡΙΝΟΣΑΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ-
ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣΑΚΡΙΤΑΣ Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ



Το κακό είναι πως σε έναν αγώνα που οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-3 στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα (!) και οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση, στο 3-3, στο 28ο λεπτό (πάντα του Α' ημιχρ. ), και στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να πετύχουν ένα γκολ ακόμη ( στο 79') και να πετύχουν την ολική ανατροπή, δεν υπήρχε κάμερα στο γήπεδο από το Σταρ Β. Ελλάδος και δεν θα δούμε τίποτε από αυτόν τον αγώνα, αφού και ο δικός μας Γιώργος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στο γήπεδο..

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως. Ελάχιστος ο κόσμος στο γήπεδο, όλοι μαζί άντε να ήμασταν καμια 50-60 φίλαθλοι, φυσικά στην μεγάλη τους πλειοψηφία οπαδοί των Φιλίππων οι οποίοι έλπιζαν σε νίκη της ομάδας τους ώστε να γίνει ένα σημαντικότατο "βήμα" για την παραμονή της στην Α' κατηγορία.



Και μόλις 17 δευτερόλεπτα μετά το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, είδαν τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας τους!. Γρήγορες πάσες, όλες επιτυχημένες προς την αριστερή πλευρά των Φιλίππων, πλασέ του Δράμπαλη μέσα από την μεγ. περιοχή και 0-1.

Φυσικά "ψυχρολουσία" για τους γηπεδούχους, αλλά συμβαίνουν αυτά, έστω και σπάνια, ποδόσφαιρο είναι αυτό ! Όπως ήταν αναμενόμενο, η ομάδα του Δοξάτου προσπάθησε να πιέσει ώστε να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση, εξάλλου αυτή ήταν από τις δύο που "καιγόνταν" για βαθμούς.

Και μόλις 5 λεπτά αργότερα, μια μακρινή μπαλιά, αφού χάθηκε η μπάλα για τους γηπεδούχους λίγο έξω από την μεγ. περιοχή του Βώλακα, φέρνει τη μπάλα στην περιοχή των Φιλίππων, "μπέρδεμα" των αμυντικών που δεν μπορούν να απομακρύνουν τη μπάλα, και ο Μαρκόπουλος, αφού αποφεύγει τον τερματοφύλακα, διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του!

Σε τέσσερα λεπτά περίπου, γύρω στο 10ο λεπτό, αφού κυκλοφόρησαν πολύ καλά τη μπάλα οι φιλοξενούμενοι περιφερειακά της μεγ. περιοχής του Κ. Καραγιαννίδη, αυτή έφτασε στον Τζαμπάζη Ι., αυτός δοκίμασε ένα σχετικά μακρινό σουτ και μπάλα πήγε στο αριστερό "γάμα" της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει "Γκάλιου".. Πολύ όμορφο γκολ.

Για να είμαι ειλικρινής, σε εκείνο το σημείο, βλέποντας τους ποδοσφαιριστές της Δόξας Βώλακα να έχουν 100% ευστοχία στις προσπάθειές τους στα πρώτα 10 λεπτά, δύο πράγματα μου ήρθαν στο μυαλό: Το πρώτο ήταν το αποτέλεσμα του αγώνα που είχε γίνει το προηγούμενο Σάββατο μέσα στο Φωτολίβος, η Χωριστή είχε νικήσει με 8-2 (!) μέσα σε μια από τις πλέον δύσκολες έδρες διαχρονικά ( παρακολούθησα τα στιγμιότυπα του συγκεκριμένου αγώνα στην εκπομπή του Σταρ Β. Ελλάδος το βράδυ της Δευτέρας και "τρόμαξα" από την εκπληκτική αποτελεσματικότητα των ποδοσφαιριστών της Χωριστής..) και πραγματικά φοβήθηκα μήπως δω "ζωντανά" το "ίδιο έργο", και το δεύτερο ήταν ο αγώνας με το Περιθώρι, για την τελευταία αγωνιστική, πριν δύο χρόνια, τότε που οι Φίλιπποι ήθελαν τη νίκη για να κρατηθούν στην κατηγορία και την ισοπαλία για να δώσουν και δεύτερο αγώνα, πάλι με το Περιθώρι και να διεκδικήσουν ξανά την σωτηρία τους. Για όσους δεν γνωρίζουν, τελικά το Δοξάτο έχασε εκείνον τον αγώνα με 0-1 και υποβιβάστηκε..

Ευτυχώς όμως οι ποδοσφαιριστές του κ. Όμπαση δεν έκαναν τέτοιες σκέψεις. "Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς", και τα λιοντάρια των Φιλίππων φαίνεται πως μόνο αυτό είχαν στο μυαλό τους ! Με "μπροστάρη" τον Αρχηγό Μάριο Ζάχαρη, που με τις φωνές του εμψύχωσε όχι μόνο τους συμπαίκτες του αλλά ακόμη και μας τους φιλάθλους, ( όσους μείναμε στο γήπεδο, κάποιοι δεν άντεξαν και έφυγαν ..) ξεκίνησαν την αντεπίθεση !

Στο 17' ο Μάριος Καρατζόγλου βρίσκεται σε θέση τετ-α-τετ, αλλά λίγο πλάγια, πιάνει καλό σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας διώχνει σε κόρνερ. Αμέσως μετά το κόρνερ, η μπάλα καταλήγει και πάλι στον Μ. Καρατζόγλου, ο οποίος ανατρέπεται μέσα στην μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής του αγώνα κ. Ραβίκαλης δεν διστάζει καθόλου και καταλογίζει την "εσχάτη των ποινών". Το πέναλτυ αναλαμβάνει να εκτελέσει ο ίδιος ο Μάριος, ευστοχεί, η κραυγή "γκολ" ακούγεται αλλά σχεδόν υποτονικά.. Το σκορ εξακολουθούσε να είναι πολύ "βαρύ"..

Οι γηπεδούχοι δείχνουν πλέον αποφασισμένοι να ανατρέψουν την κατάσταση, πιέζουν συνεχώς, ο Μίλτος Χριστοφυλλάκης πήγε στο κέντρο και ο Χατζησαββίδης τοποθετήθηκε ως αριστερό μπακ ( σοφή επιλογή, όπως αποδείχθηκε..), άλλαξαν θέσεις δηλαδή, και στο 26' ο άλλος Μάριος, ο Ζάχαρης, μετά από ασίστ του Ηλία Κωνσταντινίδη, με ιδανικό πλασέ κάνει το 2-3, με το "γκολ" να ακούγεται πολύ πιο έντονα από τους λίγους αλλά πιστούς φίλους της ομάδας..

Οι φιλοξενούμενοι δείχνουν να τα έχουν χαμένα, και ο Ηλίας Κωνσταντινίδης στο 28' με γκολάρα φέρνει το ματς στα ίσια! Αυτή τη φορά την ασίστ έδωσε ο Πάρης Αποστολίδης.. Τώρα πλέον, εκτός από τους ποδοσφαιριστές το πίστεψαν και οι οπαδοί της ομάδας, που "σκαρφάλωσαν" οι περισσότεροι στο κάγκελο: Μπορούμε να το πάρουμε το παιχνίδι!

Στο 32' ο κ. Όμπασης περνάει στη θέση του Χιωτάκη τον Χαριζάνη στην ίδια θέση, δεξί μπακ.

Στο 33' τραυματίζεται ο Μάριος Καρατζόγλου, υπάρχει διακοπή 3 λεπτών, αλλά ευτυχώς για την ομάδα του Δοξάτου ο γίγαντας Μάριος συνεχίζει κανονικά, παρ' όλο που κάποια στιγμή έδειξε πως ζαλίζεται.. Θα ήταν απίστευτη ατυχία να αποχωρήσει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με σοβαρό τραυματισμό ποδοσφαιριστής του Δοξάτου ( χαρακτηριστικό είναι πως ο Πέτρος Σερέτης, με νάρθηκα στο χέρι, δηλώθηκε στην 18αδα για να βρίσκεται στον πάγκο, προφανώς για ψυχολογικούς λόγους, ενώ "επιστρατεύτηκε" ο Τόλης Καρατζόγλου, που φόρεσε τη φανέλα μετά από αρκετό καιρό, αφού είναι γνωστή η κατάσταση με το ολιγάριθμο έμψυχο δυναμικό των Φιλίππων..).

Οι φιλοξενούμενοι, προσπάθησαν κάπως να αντιδράσουν ( να μην ξεχνάμε πως η Δόξα Βώλακα εντελώς δίκαια βρίσκεται τόσο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα ) και μετά από πολύ ώρα, επιχείρησαν ένα σουτ από καλή θέση στο 42' με τη μπάλα να φεύγει πάνω απ το οριζόντιο δοκάρι. Αυτή ήταν και η μόνη αξιόλογη φάση μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του Β' ημιχρ., οι φιλοξενούμενοι, έχοντας "σύμμαχο" τον αέρα ( στο Α' ημ. ευνοούσε φυσικά τους γηπεδούχους ) έδειξαν πως θα προσπαθήσουν να αποδείξουν για άλλη μια φορά πως μόνο τυχαία δεν βρίσκονται, μαζί με την Προσοτσάνη και την Πετρούσα, εδώ και αρκετές αγωνιστικές μακριά από οποιαδήποτε "ανησυχία"..

Ισορροπημένο το παιχνίδι, με το Δοξάτο να πραγματοποιεί αναγκαστική "αλλαγή στην αλλαγή" μόλις στο 51', με τον Παναγιώτη Χαριζάνη να μην μπορεί να συνεχίσει ( ευτυχώς μάλλον δεν ήταν σοβαρός ο τραυματισμός στον αστράγαλο ) και τη θέση του να παίρνει ο Τόλης Καρατζόγλου.

Στο 64' μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να πετύχουν και τέταρτο τέρμα, όταν σε λάθος συνεννόηση του Μόσχου με τον τερματοφύλακα, επιθετικός του Βώλακα κατάφερε να στείλει τη μπάλα προς την ανυπεράσπιστη εστία, αλλά αυτή να περνάει πολύ κοντά από το δεξί δοκάρι και να καταλήγει άουτ..

Στο 71' ο Παναγιώτου των φιλοξενούμενων αντικρίζει την κόκκινη κάρτα, προφανώς για εξύβριση σε "διάλογο" που είχε με τον "πάγκο" του Δοξάτου ( κίτρινη και για έναν αναπληρωματικό των Φιλίππων, δεν κατάλαβα ακριβώς σε ποιόν..) .

 Όπως ήταν λογικό, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή, χωρίς πάντως να καταφέρουν να δημιουργήσουν σοβαρούς κινδύνους στην εστία των αντιπάλων τους. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι επέλεξαν κυρίως με μακρινές ψηλοκρεμαστές σέντρες να γίνουν απειλητικοί, εκεί ήταν όμως σχεδόν πάντα ο Ανδρέας Μόσχος που " καθάριζε" στον αέρα ( και όχι μόνο..), χωρίς να υστερεί σε απόδοση κανείς φυσικά, αφού ακόμη και ο Τόλης Καρατζόγλου, που είχε αρκετούς μήνες να αγωνιστεί, ανταποκρίθηκε άψογα στα καθήκοντα που του ανατέθηκαν ( δεξί μπακ ).

Και φτάσαμε στο 79' όταν μετά από πολύ καλό συνδυασμό Ζάχαρη - Παντζαρίδη, ο "Πάντσα" "σέρβιρε" στον Ανδρέα Μόσχο κι αυτός αντιδρώντας πολύ γρήγορα, για να μην προλάβουν να τον μαρκάρουν, σούταρε δυνατά με το "μύτο" ( για να θυμηθούμε και μια παλιά έκφραση εμείς οι μεγαλύτεροι..) και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και όλη την υπόλοιπη "οικογένεια" των Φιλίππων στα ουράνια!

Από κει και πέρα, η αλήθεια είναι πως ουσιαστικά δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο, πολλές διακοπές για διάφορους λόγους, αλλά "τέτοια ώρα τέτοια λόγια", ουσιαστικά οι γηπεδούχοι έπαιζαν μια κατηγορία, πρόσεξαν ιδιαίτερα τα " νώτα " τους και το άξιο αναφοράς γεγονός είναι η δεύτερη κόκκινη για τους φιλοξενούμενους  (ο Μίρκου Ι. στο 91' ), επίσης για "διάλογο" που είχε, αυτή τη φορά με οπαδούς των Φιλίππων ( αν κατάλαβα καλά..)  και με υπόδειξη του Β' βοηθού. Λίγο μετά, ο διαιτητής σφύριξε για τελευταία φορά, ακολούθησαν οι σχετικοί πανηγυρισμοί και βέβαια το ενδιαφέρον για το τι έγινε στα υπόλοιπα παιχνίδια..

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΡΑΒΙΚΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
Α' ΒΟΗΘΟΣ: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Β' ΒΟΗΘΟΣ: ΓΚΟΝΤΕ ΑΡΗΣ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΤΗΣΙΑΣ: ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ

ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ: Κ. Καραγιαννίδης - Χιωτάκης ( 32' Χαριζάνης - 51' λ. τρ. Απ. Καρατζόγλου) - Μόσχος - Γ. Καραγιαννίδης - Χριστοφυλλάκης - Ζάχαρης - Χατζησαββίδης - Παντζαρίδης - Μ. Καρατζόγλου - Αποστολίδης - Ηλ. Κωνσταντινίδης.

Προπονητής: Γιάννης Όμπασης.






Δεν υπάρχουν σχόλια: