.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Γ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ - Φ.Γ.Σ. "ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ" ΔΟΞΑΤΟΥ: 3-0 - 27η ΑΓ. Α' Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ - 12 ΜΑΙ 2018






Δεν κατάφεραν οι Φίλιπποι να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από την Προσοτσάνη. Μια ήττα πάντως "εντός προγράμματος", αφού είναι γνωστή η δυναμική του "Γυμναστικού", ειδικά μέσα στην έδρα του ( πάντως δεν είχε πολύ κόσμο, ούτε από τους γηπεδούχους, ούτε απ' τους φιλοξενούμενους..).

Το δυσάρεστο για την ομάδα του κ. Όμπαση ήταν ο τραυματισμός του Πέτρου Σερέτη στις αρχές του αγώνα ( αναλυτικά τα γράφει ο Στέλιος Χάρταλης στο ρεπορτάζ του αγώνα), και προφανώς δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τους Φιλίππους στον αυριανό καθοριστικό αγώνα με τον Βώλακα.

 Έτσι όπως διαμορφώθηκε ο βαθμολογικός πίνακας μετά και από τα αποτελέσματα της 27ης αγων., η ομάδα του Δοξάτου για να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί δύο νίκες ακόμη. Ίδωμεν..

Ελπίζω οι φίλαθλοι που αγαπάνε την ομάδα να δώσουν όλοι το παρόν αύριο στις 18:00 και να την ενισχύσουν μ' όλη τους τη δύναμη !





ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ  63
2. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ  62
3. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ  53
4. ΠΕΤΡΟΥΣΑ  48
5. ΒΩΛΑΚΑΣ  44
6. ΣΙΤΑΓΡΟΙ  38
7. Κ. ΒΡΥΣΗ  36
8. ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ  35
9. ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ  34
10. ΔΟΞΑΤΟ  34
11. Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ  33
...................................................................................................................................................................
12. ΧΩΡΙΣΤΗ  32
13. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ  32
14. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  29
15. ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ  25
16. ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ  12

- Σημαντική σημείωση σχετικά με την βαθμολογία:
Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων ομάδων καλύτερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα καταλαμβάνει η ομάδα που έχει καλύτερο συντελεστή στους μεταξύ τους αγώνες (άρθρο 20 του Κ.Α.Π.). Κάτι τέτοιο δεν παρουσιάζεται αυτόματα (ηλεκτρονικά) στην άνω βαθμολογία. Θα υπάρξει σημείωση με το τέλος του πρωταθλήματος.


Για τον αγώνα της Προσοτσάνης, καθώς και τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής και την επόμενη αγων., μεταφέρω το πλούσιο και λεπτομερέστατο ρεπορτάζ του καλού φίλου Στέλιου Χάρταλη από την ιστοσελίδα http://www.prosotsanifc.gr/



ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ – ΔΟΞΑΤΟ 3:0

Υπόθεση 19 λεπτών!
Ο κακός από κάθε άποψη Απρίλιος έχει δώσει πλέον τη θέση του σ’ έναν εξαιρετικό Μάιο για την Προσοτσάνη, η οποία έχοντας αποκτήσει φόρμα κι επιθετική πολυφωνία έχει κάνει το 3Χ3, με το τελευταίο της «θύμα» του Φίλιππους Δοξάτου να υποκύπτουν στην ανωτερότητα των γηπεδούχων παρουσία λιγοστών φιλάθλων στις εξέδρες του «Γεώργιος Μακρής».
Το 3:0 το οποίο διαμορφώθηκε στο διάστημα 23’-41’ αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα που παρουσίασαν οι αρχικές 11άδες επί χόρτου, με τους μεν παίκτες του Γιάννη Όμπαση να δέχονται το σοκ του τραυματισμού του Σερέτη (σ.σ. ευτυχώς γλίτωσε τα χειρότερα ένα κυριολεκτικά βήμα πριν την πόρτα του χειρουργείου με την…έγκαιρη επέμβαση του προσοτσανιώτη ορθοπεδικού Άλκη Σαρίδη, ο οποίος κι επανέφερε στη θέση του τον εξαρθρωμένο αγκώνα του αριστερού χεριού) κι έκτοτε δεν μπόρεσαν ν’ ακολουθήσουν το ξέφρενο ρυθμό των «ροχιμπλάνκος».
Οι γηπεδούχοι του Γιώργου Λάλα με πίεση στο μισό γήπεδο, καλή κυκλοφορία και απόλυτο ποσοστό στις τελικές που επιχείρησαν, κατάφεραν με τρεις διαφορετικούς σκόρερ να εκτοξεύσουν το δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 3:0 με κορυφαίο τον Κώστα Τσακμακίδη.
Ο 24άχρονος επιθετικός αφού άνοιξε το σκορ στο 23’, ήταν αυτός που «σέρβιρε» τα άλλα δύο σε Φερφέρη (σ.σ. 35’ 2:0, απαντώντας με τον καλύτερο τρόπο στην πρό(σ)κληση των Σαμαρά-Κερασίδη να συνδράμει κι αυτός στην πορεία για τα 500 επίσημα γκολ των τριών εν ενεργεία μύθων της Προσοτσάνης) και Παπαμιχαήλ (41’ 3:0).
Το 2ο ημίχρονο αποτέλεσε τυπική διαδικασία, οι μεν γηπεδούχοι «έριξαν» με τις αλλαγές από τον πάγκο ρυθμό αλλά και σε…ιστορικό χαμηλό το μέσο όρο ηλικίας (24 χρόνια), οι δε φιλοξενούμενοι προσπαθώντας μεν να μειώσουν σε 2-3 περιπτώσεις στο σκορ, είχαν σίγουρα το μυαλό τους στους «τελικούς» παραμονής που ακολουθούν.
Και κάτι τελευταίο για το φίλο μου Βασίλη Ζάχαρη που ξέρω διαβάζει κάθε ρεπορτάζ και σίγουρα έχει το ελεύθερο να το ανεβάσει στα «Δοξατινά Νέα»: η Προσοτσάνη ναι μεν πήρε «κεφάλι» στις μεταξύ τους κόντρες στο «Γεώργιος Μακρής» με 5 πλέον νίκες έναντι 4ων των Φιλίππων, ωστόσο στη γενική σούμα το Δοξάτο διατηρεί ακόμα τα σκήπτρα (8-7-11 το ρεκόρ), όπως και το ισοζύγιο στα γκολ έστω και οριακά 40:41 από το 1990 σε όλες τις διοργανώσεις. Έπιασαν τόπο οι…φωνές του προς τους παίκτες του Δοξάτου να μη δεχθούν άλλο γκολ!!!
Λεπτό προς λεπτό:
ΓΚΟΛ 1:0 στο 23’, από το βολέ του Αβραάμ ο Ζάχαρης πηδάει και πιάνει την κεφαλιά ωστόσο η απομάκρυνσή του είναι προς τα πίσω, εκεί στον κενό χώρο ο Τσακμακίδης βγαίνει μόνος απέναντι στον Καραγιαννίδη Κ. και με πλασέ εν κινήσει πάνω από το σώμα του τερματοφύλακα ανοίγει το σκορ.
ΓΚΟΛ 2:0 στο 35’, εξαιρετική πάσα του σκόρερ που βλέπει το Φερφέρη να κινείται στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων κι ο μέσος της Προσοτσάνης τελειώνει ιδανικά με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι την ασσίστ του συμπαίκτη του.
ΓΚΟΛ 3:0 στο 41’, το 100% στις τελικές προσπάθειες του α’ ημιχρόνου ολοκληρώνεται όταν μετά το κόρνερ του Τσακμακίδη ο Χριστοφυλλάκης διώχνει εκτός περιοχής, εκεί μαζεύει και πάλι την μπάλα ο 1οςσκόρερ της Προσοτσάνης, νέα σέντρα αυτή τη φορά στην καρδιά της άμυνας κι ο αφύλακτος Παπαμιχαήλ σαν σε προπόνηση διαμορφώνει το τελικό σκορ.
52’ 1η ολοκληρωμένη τελική των Φιλίππων, με την κεφαλιά του Παντζαρίδη έπειτα από το κόρνερ του Κωνσταντινίδη να μπλοκάρει εύκολα ο Αβραάμ.
60’ ωραία προσπάθεια από αριστερά του Τσακμακίδη, πλασέ υπό πίεση σώζει ο Καραγιαννίδης Κ., στο ριμπάουντ από κοντά ο Μωυσίδης νέο πλασέ στο απλωμένο πόδι του Παντζαρίδη και η μπάλα φεύγει κόρνερ.
70’ ένα-δύο Καρακάση και Μωυσίδη, διαγώνιο σουτ του 2ου μόλις άουτ.
76’ αντεπίθεση από αριστερά των φιλοξενούμενων με το δραστήριο Κωνσταντινίδη να πασάρει στο πέναλτι για τον επερχόμενο Καλαϊτζή, όμως ο Παπαμιχαήλ βάζει την προβολή και πριν η μπάλα φτάσει στην εστία γλιτώνει την ομάδα του από χειρότερες καταστάσεις.
77’ φάουλ σε κοντινή απόσταση με τον Κωνσταντινίδη, κεφαλιά του Αποστολίδη και κόντρα στον αέρα με τον Παπαμιχαήλ, κόρνερ.
91’ παράλληλη κίνηση του Παπαδόπουλου και πάσα εκτός περιοχής για τον προωθημένο Ρούσσο, πλασαριστό σουτ δεν ανησυχεί τον τερματοφύλακα που μπλοκάρει στο κέντρο της εστίας του.
Διαιτητής: Παρασκευούδης Νίκος.
Α’ Βοηθός: Μπουλής Τάσος.
Β’ Βοηθός: Θεοδωρίδης Κώστας, της ΕΠΣ Δράμας.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1. Αβραάμ, 2. Αθανασιάδης Χαρ. (62’ – 12. Οικονόμου), 3. Παπαμιχαήλ, 4. Αθανασιάδης Δημ., 5. Καρακάσης (70’ – 16. Μπολλγκούρι), 6. Φερφέρης, 7. Παπαδόπουλος, 8. Ρούσσος, 9. Περσιανλής, 10. Τσακμακίδης (87’ – 18. Παυλίδης) & 11. Κοκλίδης (56’ – 13. Μωυσίδης).
ΔΟΞΑΤΟ (Γιάννης Όμπασης): 1. Καραγιαννίδης Κ., 2. Σερέτης (λ.τρ. 4’ – 12. Καραγιαννίδης Γ. / 85’ – 14. Μαλλελίδης), 3. Χριστοφυλλάκης, 4. Καρατζόγλου, 5. Μόσχος, 6. Καλαϊτζής, 7. Χατζησαββίδης, 8. Ζάχαρης, 9. Παντζαρίδης, 10. Κωνσταντινίδης & 11. Αποστολίδης.
  • Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
  1. Σιταγροί-Καλλίφυτος 2:0
  2. Προσοτσάνη-Δοξάτο 3:0
  3. Πανδραμαϊκός-Αμπελόκηποι
  4. Βώλακας-Καστρινός 2:1
  5. Φωτολίβος-Χωριστή 2:8
  6. Αλιστράτη-Κάτω Νευροκόπι 1:4
  7. Άγιος Αθανάσιος-Καλαμπάκι 1:4
  8. Καλή Βρύση-Πετρούσα 4:2
Πηγή: papalazarou-draminaspor.blogspot.gr
  • Την προσεχή Τετάρτη (16-05-2018 και ώρα 6μ.μ.) θα διεξαχθεί η 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει τα κάτωθι παιχνίδια:
  1. Προσοτσάνη-Σιταγροί
  2. Καλλίφυτος-Πανδραμαϊκός
  3. Δοξάτο-Βώλακας
  4. Αμπελόκηποι-Φωτολίβος
  5. Καστρινός-Αλιστράτη
  6. Χωριστή-Άγιος Αθανάσιος
  7. Κάτω Νευροκόπι-Καλή Βρύση
  8. Καλαμπάκι-Πετρούσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: