.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ: ΝΙΚΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΜΟΝΗ - ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α' Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ ΕΠΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.



Συνεχίζει να συναρπάζει ο φετινός "μαραθώνιος" μετά την διεξαγωγή της  23ης αγωνιστικής της Α' Κατηγόριας της Ε.Π.Σ.Δράμας το περασμένο Σάββατο.

Στην κορυφή, δύο είναι πλέον οι ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα: Καλαμπάκι και Πανδραμαϊκός, με μόλις 2 βαθμούς να τους χωρίζουν, περιμένουν την μεταξύ τους συνάντηση της 25ης αγωνιστικής στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας για να "λύσουν τις διαφορές τους", εκτός απροόπτου φυσικά. Λογικά πάντως, θα είναι ο αγώνας που θα κρίνει σε μεγάλο ποσοστό τον φετινό πρωταθλητή, πολύ περισσότερο αν "αποδράσει" από το πρώην "Εθνικό" το Καλαμπάκι με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Στο γκρουπ των "αδιάφορων" ομάδων η Προσοτσάνη, η Πετρούσα και η εκπληκτική Δόξα Βώλακα, που στις επτά πρώτες αγωνιστικές είχε μόλις μια νίκη ( και εκείνη εκτός έδρας!) και έξι ήττες! Με 37 βαθμούς στο "σακούλι" της, μοιάζει απίθανο να κινδυνέψει, όχι τόσο από τους πολλούς βαθμούς που την χωρίζουν από την επικίνδυνη ζώνη, όσο από την γενικότερη φετινή της παρουσία στους αγωνιστικούς χώρους, ειδικά από την 8η αγωνιστική και μετά. Στο ίδιο γκρουπ θα μπορούσαμε να κατατάξουμε και την Καλλίφυτο, η οποία με 33 βαθμούς δείχνει να έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο, αλλά το πρόγραμμα των αγώνων που έχει να δώσει μέχρι το τέλος είναι αρκετά δύσκολο. 



Από κει και κάτω, όλες οι ομάδες, εκτός από την Αλιστράτη ( που ακόμη και το απόλυτο να κάνει, 7 νίκες δηλ., δεν φαίνεται να "σώζει" την κατηγορία..), "βράζουν στο ίδιο καζάνι!". Οι νίκες του Καστρινού ( που ερχόταν από έξι "σερί" ήττες ) επί του Κ. Νευροκοπίου, του Φωτολίβους μέσα στον Βώλακα, και βέβαια του Αγ. Αθανασίου μέσα στην Προσοτσάνη με το "εξωπραγματικό" 2-4 ( σημειωτέον πως ο Γ.Σ. Προσοτσάνης μόλις μία φορά φέτος είχε δεχθεί πάνω από δύο τέρματα, μέσα στο Καλαμπάκι όταν είχε χάσει με 3-1 για την 17η αγ. ) δείχνουν ότι όλα μπορούν να συμβούν και κανένα αποτέλεσμα δεν θα πρέπει εκ των προτέρων να θεωρείται μη εφικτό! Βάσει λογικής δηλαδή, είναι πολύ πιθανό να περιμένουμε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα για φέτος για να μάθουμε ποιες θα είναι τελικά οι ομάδες που δεν θα αποφύγουν τον υποβιβασμό! 

Ειδικότερα για τους Φιλίππους Δοξάτου, έχουν να αντιμετωπίσουν την επόμενη αγωνιστική, την 24η, τον Ακρίτα Κ. Νευροκοπίου εκτός έδρας, με τις δύο ομάδες να τις χωρίζει μόλις ένας βαθμός, και με τους γηπεδούχους να έχουν στον πάγκο τους τον κ. Γ. Περσιανλή που αντικατέστησε τον κ. Παπάζη μετά την ήττα του Ακρίτα από τον Καστρινό! 

Την 25η αγ. οι Φίλιπποι υποδέχονται τον Καστρινό, απέναντι σε έναν αντίπαλο που θεωρητικά είναι από τους πιο "αδύναμους", αλίμονο όμως σε όποιον τον υποτιμήσει! 

Την 26η αγ. η ομάδα του Δοξάτου αγωνίζεται και πάλι εντός έδρας, απέναντι στους Σιταγρούς, οι οποίοι, αν έχουν νικήσει στους προηγούμενους δύο αγώνες ( με Καστρινό εκτός και Αμπελόκηπους εντός ) θα έχουν σχεδόν εξασφαλίσει την σωτηρία τους. Φυσικά, αυτό δεν θα σημαίνει πως θα έρθουν αδιάφοροι στο Δοξάτο, ίσως μάλιστα να είναι πιο επικίνδυνοι αφού θα έχουν πολύ λιγότερο άγχος από τους γηπεδούχους.. 

Για την 27η αγων., οι Φίλιπποι θα ταξιδέψουν στην Προσοτσάνη. Το ότι νίκησε ο Άγιος εκεί, δεν σημαίνει τίποτε για τον βαθμό δυσκολίας του συγκεκριμένου αγώνα για την ομάδα του κ. Όμπαση, γνωστή η δυναμική του "Γυμναστικού", ειδικά στην έδρα του.. 

Επόμενος αντίπαλος η Δόξα Βωλακα. "Αδιάφορη" μεν, πανίσχυρη δε, δεν θα "χαριστεί" σε κανέναν, άσχετα από την εντός έδρας ήττα το περασμένο Σάββατο από το Φωτολίβος! Είπαμε, όλα τα αποτελέσματα πλέον είναι πιθανά! 

Μια αγωνιστική πριν το τέλος, οι Φίλιπποι αγωνίζονται μέσα στην Αλιστράτη. Θεωρητικά ο πιο "εύκολος" αντίπαλος, θα παίξουν όμως για τελευταία φορά μπροστά στο κοινό τους στα πλαίσια της Α' κατηγορίας και λογικά δεν θα "κάτσουν να χάσουν", μάλλον το αντίθετο.. 

Τέλος, την τελευταία αγωνιστική οι Φίλιπποι υποδέχονται την Κ. Βρύση. Αν ενδιαφέρει βαθμολογικά και τις δύο ομάδες ο αγώνας, προφανώς και θα είναι "ο θάνατός η ζωή μου", και όπως μας έδειξε το πρόσφατο παρελθόν ( δύο χρόνια πριν, στον αγώνα με το Περιθώρι..), δεν μετράνε "έδρες", αλλά ψυχή..

Σχετικά με τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου τώρα: 

Νίκη μεγάλης βαθμολογικής σημασίας πέτυχαν οι Φίλιπποι Δοξάτου επί της πάντα ισχυρής Δόξας Πετρούσας το περασμένο Σάββατο 14 Απριλίου 2018 για την 23η αγωνιστική.

Σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, συγκεκριμένα από την 11η αγ., όταν και βρισκόταν στην 10η θέση της βαθμολογίας με 14 βαθμούς, η ομάδα του Δοξάτου βρέθηκε "καθαρά" πάνω από τη νοητή γραμμή η οποία διαχωρίζει τις ομάδες που, αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα, θα υποβιβαζόταν στην Β' κατηγορία μ ' αυτές που θα παρέμεναν και του χρόνου στην Α'.

Σε έναν μέτριο, από πλευράς θεάματος, αγώνα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έδειχναν να "πατάνε" καλύτερα στο αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του Α' ημιχρ,, χωρίς πάντως να ανησυχήσουν σε πολλές περιπτώσεις τον τερματοφύλακα του Δοξάτου. Ουσιαστικά μόνο στο 22' έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν μετά από παράλληλη συρτή σέντρα από τα δεξιά, ένας επιθετικός τους δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι "απάντησαν" με μια καλή στιγμή στο 30΄όταν ο Ηλίας Κωνσταντινίδης προσπάθησε να περάσει τη μπάλα πάνω απ' τον τερματοφύλακα, με τη μπάλα όμως να βρίσκει σε αμυντικό που πρόλαβε να παρεμβληθεί μεταξύ του τερματοφύλακά του και του επιθετικού των Φιλίππων και να καταλήγει σε κόρνερ. και δύο λεπτά αργότερα, "άνοιξε" το σκορ, όταν μετά από δυνατό ελεύθερο του Κ. Καραγιαννίδη, η μπάλα έφτασε στην περιοχή του αντίπαλου τερματοφύλακα, πήγε προς τα πάνω του ο Μάριος Καρατζόγλου, χωρίς πάντως να φαίνεται στο βίντεο να κάνει κάτι αντικανονικό, η μπάλα δείχνει να βρίσκει στο στήθος του τερματοφύλακα και να καταλήγει στα δίχτυα.. Σίγουρα μεγάλο λάθος του τερματοφύλακα της Πετρούσας, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται.. Πάντως η αλήθεια είναι πως δύσκολα βλέπουμε τέτοια γκολ.
Αμέσως μετά το γκολ ο κ. Όμπασης πέρασε στη θέση του Χιωτάκη τον Νίκο Νότα ( στο 33') και μέχρι τη λήξη του Α' ημιχρ., δεν δημιουργήθηκε καμιά αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες.

Η "εικόνα " του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο Β' ημίχρ,. με τους γηπεδούχους πάντως να μπαίνουν πιο δυνατά και να δημιουργούν δύο επικίνδυνες φάσεις στην αντίπαλη εστία με τον Ηλία Κωνσταντινίδη και στις δύο περιπτώσεις ( στο 49' και στο 50' ). Πολύ γρήγορα ευτύχησαν να κάνουν δύο τα τέρματά τους, στο 57', με τον Ηλία Παντζαρίδη ( προηγήθηκε πολύ καλή εκτέλεση απευθείας φάουλ από τον Ηλία Κωνσταντινίδη, εντυπωσιακή απόκρουση του τερματοφύλακα, η μπάλα έφτασε στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Αποστολίδης σουτάρει από κοντά με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να κάνει νέα εντυπωσιακή επέμβαση, η μπάλα πήγε στον Παντζαρίδη και αυτός με ψυχραιμία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ), και μέχρι το τέλος οι γηπεδούχοι έδειξαν αποφασισμένοι να μην φύγουν από τον αγωνιστικό χώρο με κάτι λιγότερο από τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς της νίκης. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Πετρούσα "πήρε μέτρα" στο γήπεδο, με τους ποδοσφαιριστές του κ. Όμπαση όμως να αμύνονται εξαιρετικά και να μην επιτρέπουν στους αντιπάλους τους να δημιουργήσουν πραγματικά επικίνδυνες καταστάσεις. Στο 65', σε αντεπίθεση ο Ηλίας Κωνσταντινίδης προσπάθησε να πετύχει ένα τέρμα από αρκετά πλάγια θέση, που αν τελικά έμπαινε, πιστεύω πως θα ήταν από τα ωραιότερα γκολ της χρονιάς.. Η σημαντικότερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους δημιουργήθηκε στο 90+2', με τον "Γκάλιου" να δείχνει για ακόμη μια φορά πως δεν θεωρείται άδικα ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες της κατηγορίας, όταν απέκρουσε, με τρομερή εκτίναξη, κεφαλιά μετά από κόρνερ, και στη συνέχεια της φάσης ο Μόσχος να στέλνει τη μπάλα εκτός φράχτη του γηπέδου (!), προς την Χωριστή, μια κίνηση ενδεικτική της μεγάλης ανακούφισης για την διαφαινόμενη νίκη.. Αξίζει να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν τέσσερις (!) αλλαγές, με τον Πέτρο Σερέτη να μένει στον πάγκο!.

Διαιτητής: Γ. Γεωργιτσόπουλος.
Α' Βοηθός: Ε. Ιορδανίδου.
Β' Βοηθός: Κ. Οικονομίδης.

ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ: Κ. Καραγιαννίδης - Χιωτάκης ( 33' Ν. Νότας ) - Γ. Καραγιαννίδης - Μόσχος - Χριστοφυλλάκης - Χατζησαββίδης - Ζάχαρης - Παντζαρίδης ( 79' Δεληολάνης ) - Ηλ. Κωνσταντινίδης ( 87' Καλαϊτζής ) - Αποστολίδης ( 66' Κ. Νότας ) - Μ. Καρατζόγλου.
Προπονητής: Γιάννης Όμπασης.

ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ: Κ. Στόικος - Ξενίδης - Ζεδαμάνης - Μητρούσης - Καζεπίδης - Αυγητίδης - Δροσίδης ( 73΄Α. Ασλανίδης ) - Αΐδης - Γεωργιάδης - Μ. Ασλανίδης - Τσέρνιος ( 60' Κουμπάκης).
Προπονητής: Σωτήρης Σαρρίδης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 23ης ΑΓ.

ΔΟΞΑΤΟ - ΠΕΤΡΟΥΣΑ: 2-0
ΒΩΛΑΚΑΣ - ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ: 1-3
ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ - ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ: 4-0
ΣΙΤΑΓΡΟΙ - ΧΩΡΙΣΤΗ: 1-0
ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ - Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ: 2-0
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ: 0-1
ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ - Κ. ΒΡΥΣΗ: 3-2
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ - ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: 2-4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ  54
2. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ  52
3. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ  44
4. ΠΕΤΡΟΥΣΑ  41
5. ΒΩΛΑΚΑΣ  37
6. ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ  33
7. ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ  31
8. ΣΙΤΑΓΡΟΙ  31
9. Κ. ΒΡΥΣΗ  28
10. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ  27
11. ΔΟΞΑΤΟ  27
...................................................................................................................................................................
12. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  26
13. Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ  26
14. ΧΩΡΙΣΤΗ  26
15. ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ  25
16. ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ  12



Δεν υπάρχουν σχόλια: