.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 65




ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 65
Τα  κλειστά σχολεία του Δήμου Δοξάτου.
Το απόγευμα της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:49 ο Δήμαρχος Δοξάτου ανήρτησε τα παρακάτω στη σελίδα του στο facebook: Dimitris Dalakakis 26 Φεβρουαρίου στις 6:49 μ.μ.
«Οι θερμοκρασίες αναμένεται να πέσουν πολύ χαμηλά τις επόμενες ώρες και ενδεχεται οι σχολικές αυλές, τα πεζοδρόμια και οι δρόμοι να παγώσουν. Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι πάνω από όλα. Δεν θα ρισκάρουμε. Τα σχολεία αύριο Τρίτη δεν θα ανοίξουν. Τα συνεργεία του Δήμου μας μαζί με εθελοντές θα κάνουν το καλύτερο δυνατό. Παρακαλώ κοινοποιήστε.»



Νωρίς το βράδυ της 27-2-2018 ο Δήμαρχος Δοξάτου αποφάσισε να διεξάγει δημοσκόπηση μέσω facebook με ερώτημα αν τα σχολεία θα ανοίξουν ή θα παραμείνουν κλειστά επικαλούμενος ότι την 28-2-2018 η θερμοκρασία θα είναι -13! οC. Η εν λόγω ανάρτηση του φαίνεται παρακάτω μαζί με το αποτέλεσμα αυτής!:  Dimitris Dalakakis  Τα σχολεία μας είναι καθαρά, αλλά έχουν κρατήσει πολλά νερά και αύριο οι προβλέψεις κάνουν λόγο για -13 βαθμούς... Ας αποφασίσουμε δημοκρατικά, λοιπόν, να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία αύριο Τετάρτη; Ο Dimitris Dalakakis  δημιούργησε μια δημοσκόπηση 85%Ναι 15%Οχι
Στη συνέχεια και γύρω στις 11:30 μμ έκανε νέα ανάρτηση με τα παρακάτω: Dimitris Dalakakis
Τα σχολεία του Δήμου μας θα είναι κλειστά αύριο Τετάρτη. Διευκρίνηση: δικαίωμα γνώμης έχουν άπαντες. Παρεπιπτοντως ακόμη και αν προσμετρησω τους ενήλικες και μόνο και πάλι το κλείσιμο υπερισχύει. Το χρήσιμο ήταν ότι πολλοί μου ανέφεραν ότι οι αίθουσες είναι κρύες.... Απαράδεκτο όταν πληρώνουμε τόσο πετρέλαιο... Δευτέρα πρωί θα πάω σε συγκεκριμένα σχολεία... θέλω εξηγήσεις. Όλοι έχουμε φωνή και η φωνή μας πρέπει να ακούγεται Καλό βράδυ σε όλους Περιγραφή: https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f4c/1/16/1f642.png:)»'
Αρχή φόρμας
Από τις πράξεις και τις αποφάσεις του Δημάρχου Δοξάτου προκύπτει ότι:
1.    Παρανόμως λαμβάνει αποφάσεις πρωθύστερα από το χρόνο που οφείλει να το κάνει, αλλά και ως προς τις συνθήκες που πρέπει να επικρατούν (N. 3852/2010 άρθρο 94 παράγραφος 4.27) για να λαμβάνονται αυτές διότι ξεκάθαρα δεν  επικρατούσαν  έκτακτες συνθήκες  ή επιδημική νόσος όπως φαίνεται παρακάτω:
Ø 26-2-2018 και ώρα 18:49 μμ, έλαβε απόφαση αντί το πρωί της 27-2-2018.                                   Το πρωί της 27-2-2018 αντί να διορθώσει την απόφαση του, ανακοίνωσε από τα μεγάφωνα των κοινοτήτων του Δήμου Δοξάτου την απόφαση του περί κλεισίματος των σχολείων παρόλο που η θερμοκρασία ήταν πάνω από το μηδέν και τα χιόνια έλιωναν. Δεν συνέτρεχε κανένας λόγος για να κλείσουν τα σχολεία την 27-2-2018, όπως φαίνεται από τις θερμοκρασίες όπως αυτές κατεγράφησαν σε όλους τους μετεωρολογικούς σταθμούς αλλά και στα θερμόμετρα καθώς επίσης δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος διότι απλούστατα δεν υπήρχε πάγος σε κανένα σημείο στα σχολεία.
Ø 27-2-2018  και ώρα 23:30 μμ, έλαβε απόφαση αντί το πρωί της 28-2-2018. Το πρωί της 28-2-2-18 αντί να διορθώσει την απόφαση του, ανακοίνωσε από τα μεγάφωνα των κοινοτήτων του Δήμου Δοξάτου την απόφαση του περί κλεισίματος των σχολείων παρόλο που η θερμοκρασία ήταν πάνω από το μηδέν και τα χιόνια έλιωναν. Δεν συνέτρεχε κανένας λόγος για να κλείσουν τα σχολεία την 28-2-2018, όπως φαίνεται από τις θερμοκρασίες όπως αυτές κατεγράφησαν σε όλους τους μετεωρολογικούς σταθμούς αλλά και στα θερμόμετρα καθώς επίσης δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος διότι απλούστατα δεν υπήρχε πάγος σε κανένα σημείο στα σχολεία ούτε έφτασε ποτέ η θερμοκρασία -13 οC.
Ø Δεν ήλθε σε επικοινωνία με τους Διευθυντές σχολείων για να γνωρίζει τις συνθήκες που επικρατούσαν όπως φαίνεται ξεκάθαρα και από το Δελτίο Τύπου αυτών της 1-3-2018.
2.    Ευτελίζει το Θεσμό του Δημάρχου, καθώς επικοινωνεί μόνο με Facebook και δεν κοινωνεί τις αποφάσεις του υπηρεσιακά στους θεσμούς και τις υπηρεσίες.
3.    Εθίζει τους μαθητές σε διαδικασίες δήθεν ¨δημοκρατικές¨ μέσω δημοσκοπήσεως, ενώ γνωρίζει και λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας (νομικός) ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει διότι από πότε και βάση ποίου ορισμού η δημοκρατία ασκείται μέσω δημοσκοπήσεων όταν αντικειμενικά δεν μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι Δημότες-Πολίτες που έχουν δικαίωμα ψήφου. Επίσης αν όλα τα ζητήματα λυνόταν μέσω δημοσκοπήσεων ποιος ο ρόλος του ιδίου ως Δήμαρχος;
4.    Εθίζει τους μαθητές στην ήσσονα προσπάθεια και σε ¨κακές¨ πρακτικές.
5.    Ευτελίζει το θεσμό του σχολείου και ¨προσβάλει¨ τους εκπαιδευτικούς των σχολείων.
6.    Από τις αποφάσεις του πλήττονται τα συμφέρονται του Δήμου Δοξάτου των Δημοτών του καθώς και των μαθητών του.
Αλήθεια κε Δήμαρχε μόνο τα σχολεία κινδύνευαν; Οι υπόλοιπες υπηρεσίες όχι; Οι Υπόλοιποι πολίτες-δημότες δεν κινδύνευαν;

Καλαμπάκι, 5-3-2018
                                                                        Ο Επικεφαλής
                                                                        της Ανοιχτής Παρέμβασης


                                                                                                      Μιχαήλ Γ.  Παπάζογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: