.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δράμας Τα νέα μας (4ο τεύχος)

Σημ. "Δοξατινών Νέων": Το παρακάτω δελτίο τύπου ελήφθη με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και μεταφέρεται ως έχει.

 

logo

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δράμας

Τα νέα μας (4ο τεύχος)

http://sde-dramas.dra.sch.gr/
---
banner
---

Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο της Δράμας

Οι εκπαιδευόμενοι του 1ου κύκλου του ΣΔΕ Δράμας και όσοι συμμετέχουν στο project "Πολιτιστικοί περίπατοι στη Δράμα" επισκέφτηκαν το αρχαιολογικό μουσείο της Δράμας. Μέσω της ξενάγησης που οργανώθηκε οι μαθητές μας ανακάλυψαν μία ακόμα ψηφίδα της ιστορίας της περιοχής μας η οποία χάνεται στα βάθη των αιώνων και ενώνεται με τους θρύλους και τις δοξασίες της αρχαίας Ελλάδας.  Φωτογραφίες από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε εδώ.

Σεμινάριο διαχείρισης άγχους

Τη Δευτέρα 13/3/2017 υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Δράμας "Δράση" για να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε το καθημερινό άγχος. Μέσα από ένα βιωματικό εργαστήριο με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων εστιάσαμε στα προβλήματα που δημιουργούν το άγχος και αναζητήσαμε λύσεις για την αντιμετώπισή τους. Είναι σίγουρο ότι το πρόβλημα αυτό, το οποίο επιδεινώνεται και από τις οικονομικές συνθήκες της εποχής μας, δε λύνεται μέσα σε 2 ώρες. Εντούτοις κάναμε το πρώτο βήμα και όπως ξέρουμε όλοι: "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός". Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ.

Επίσκεψη στη δημόσια βιβλιοθήκη Δράμας

Τη Δευτέρα 20/3/2017 το σχολείο μας επισκέφτηκε τη δημόσια βιβλιοθήκη της Δράμας. Η Διευθύντρια μας ξενάγησε στους χώρους της, απάντησε στις ερωτήσεις των εκπαιδευομένων, μας εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας της, τις πολυσχιδείς δράσεις της, τους πολλαπλούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να ωφεληθούν οι χρήστες της, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Οι νέες υποδομές που έγιναν με τη χορηγία του ιδρύματος Νιάρχου, ο εξειδικευμένος εξοπλισμός για άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες και ανάγκες, οι πολλαπλοί χώροι που εξυπηρετούν ανάγκες διασκέδασης ή μόρφωσης και το πλούσιο υλικό μας έκαναν μεγάλη εντύπωση.
Η υποοχρηματοδότηση σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού έχουν απενεργοποιήσει κάποιες από τις δυνατότητες που είχε η βιβλιοθήκη της Δράμας, αλλά η υπευθυνότητα και ο ζήλος των υπαλλήλων της ευτυχώς αρκούν για την επίτευξη των σημαντικών στόχων της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους υπεύθυνους της βιβλιοθήκης και να προτρέψουμε όλους τους δραμινούς να περάσουν μία βόλτα από τους χώρους της. Είμαστε σίγουροι ότι θα βρουν έναν τουλάχιστον λόγο για να ξαναπάνε. Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ.

Εορτασμός 25ης Μαρτίου

Την Παρασκευή 24/3/2017 οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Δράμας συμμετείχαν στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής του ΣΔΕ Δράμας κ. Καριπίδης Νικόλαος εστιάζοντας σην αναγκαιότητα της γνώσης των ιστορικών δεδομένων, αλλά και των αιτιών που οδήγησαν στα επακόλουθα αποτελέσματα. Η προσέγγιση αυτή είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος να αποφευχθούν συμφορές και να επιτευχθεί η πρόοδος και η ανάπτυξη που όλοι επιζητούμε, τόσο σε ατομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Η εορτή συνεχίστηκε με το κοντάκιο του Ακάθιστου Ύμνου και αναφορές στην επανάσταση του 1821, ενώ ολοκληρώθηκε με το σύνολο εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων να ψάλουν τον εθνικό μας ύμνο.  Φωτογραφίες από τη γιορτή μπορείτε να δείτε εδώ.

Επίσκεψη σε εκδήλωση βιβλίου του παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη

Την Τετάρτη 22/3/2017 το σχολείο μας επισκέφτηκε το ξενοδοχείο Hydrama στη Δράμα για να παρακολουθήσει την εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Σύλλογος ΑμεΑ Ξηροποτάμου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Ξηροποτάμου. Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης ο οποίος παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο «Μάθημα Ζωής». Ο κ. Τσαπατάκης αναφέρθηκε στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα που έφερε στη ζωή του ένα ατύχημα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι. Ο τρόπος που επέλεξε να αντιδράσει δείχνει δύναμη ψυχής και διάθεση για ζωή και μας αφορά όλους. Το μήνυμα όμως του βιβλίου ήταν ιδιαίτερα συναφές και με την προσπάθεια που κάνουν οι εκπαιδευόμενοι των ΣΔΕ προκειμένου να ξαναπάρουν τον έλεγχο και την ευθύνη της ζωής τους στα χέερια τους. Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ.

Συμμετοχή στη συνάντηση νέων

Το Σάββατο 18 Μαρτίου οργανώθηκε στην Κομοτηνή συνάντηση νέων για την οποία είχε ενημερωθεί το σχολείο μας στις 21/2/2017 σε σχετική εκδήλωση του Europe Direct Κομοτηνής που έλαβε χώρα στο ΣΔΕ Δράμας. Μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή επιλέχθηκε εκπαιδευόμενος του σχολείου μας για να παρευρεθεί στην εκδήλωση και να συζητήσει με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες προβλήματα που τους αφορούν. Ο εκπαιδευόμενος επέστρεψε με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για την οργάνωση της εκδήλωσης όσο και την επίτευξη των σκοπών της. Μέσα από μία συνεργατική δραστηριότητα οι νέοι εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους, αντάλλαξαν σκέψεις, υποστήριξαν με επιχειρήματα τις απόψεις τους και κατέληξαν σε συμπεράσματα. Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ.

Επίσκεψη σε έκθεση ζωγραφικής και comics

Την Πέμπτη 4/5/2017 το σχολείο μας επισκέφτηκε την αίθουσα Ελευθερία του Δήμου Δράμας για να δει από κοντά την έκθεση ζωγραφικής και comics του Δραμινού καλλιτέχνη Χρήστου Δημητρίου, ο οποίος έφυγε πολύ νωρίς από τη ζωή μέσα στο 2016. Πληροφορίες για τον καλλιτέχνη μπορείτε να δείτε εδώ και φωτογραφίες από την εκδήλωση  εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: