.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ "ΑΡΙΑΔΝΗΣ" ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ ..

Ξεκίνησε να χιονίζει περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στην αρχή της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου 2017. Όλη τη Δευτέρα σχεδόν, το χιόνι που έπεφτε ήταν πολύ ψιλό, αλλά και πυκνό ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα γρήγορα να το "στρώσει" στους δρόμους και γενικά να αποκτήσουμε ένα ευχάριστο, λευκό, τοπίο στο χωριό μας..













Φωτογραφίες από την 9η Ιανουαρίου 2017.

Από τη νύχτα όμως της Δευτέρας προς Τρίτη "αγρίεψε" η "Αριάδνη", η χιονόπτωση δεν σταμάτησε καθόλου, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να υπάρχουν προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών..

 Ήδη από τη Δευτέρα όλα τα σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ κλειστά θα παραμείνουν μέχρι και την Παρασκευή, σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση από τον Δήμο μας. Κάτι ανάλογο συμβαίνει σε όλο το νομό Δράμας φυσικά.. Η "μάχη" των συνεργείων του Δήμου συνεχίζεται, με επί κεφαλής τον ίδιο τον Δήμαρχο, όπως μας ενημερώνει από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

 Επιστρατεύτηκαν όλα τα μέσα που είχε ο Δήμος στη διάθεσή του, μέχρι και θαλασσινό νερό μετέφεραν για να καθαριστούν κάποιοι δρόμοι από το χιόνι, κάτι που όμως είναι αρκετά δύσκολο,να συνεχιστεί δηλαδή ο καθαρισμός των δρόμων με αυτόν τον τρόπο,αφού ο δρόμος στον Άγιο Σίλα, μπαίνοντας στην Καβάλα, κλείνει συνεχώς και είναι δύσκολη η πρόσβαση στη θάλασσα..



Φωτογραφίες από την 10η Ιανουαρίου 2017.


Γεγονός είναι πως πρόκειται για ακραίο καιρικό φαινόμενο και σίγουρα είναι δύσκολη η αντιμετώπισή του σε όλο τον Δήμο Δοξάτου, προσωπικά πιστεύω όμως πως την πρώτη μέρα δεν υπήρξε η άμεση κινητοποίηση ( εδώ στην Δ.Κ. Δοξάτου ) που ίσως θα έπρεπε και μάλλον αιφνιδιάστηκαν οι αρμόδιοι. Με λίγο χιόνι, "άσπρισαν" στην κυριολεξία οι δρόμοι, και σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, είχαν γίνει αρκετά επικίνδυνοι όσο νύχτωνε..







Φωτογραφίες από την 11η Ιανουαρίου 2017.

Αυτή την ώρα, περίπου 17:30, απόγευμα Τετάρτης 11 Ιανουαρίου 2017, η χιονόπτωση συνεχίζεται, αν και το χιόνι πέφτει πολύ ψιλό και όχι ιδιαίτερα πυκνό, ενώ το ύψος του χιονιού σε σταθερά σημεία πρέπει να ξεπέρασε τους 30 πόντους..

Β.Ζ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: