.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΔΡΑΜΑ - 23η Γιορτή Βιβλίου 8 -15 Ιουλίου 2016

23η Γιορτή Βιβλίου 8 -15 Ιουλίου 2016
Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016
Την Παρασκευή 8 Ιουλίου ανοίγει τις πύλες της η 23η Γιορτή Βιβλίου. Συνεπείς στο ραντεβού με τους βιβλιόφιλους τα βιβλιοπωλεία της πόλης μας, ο Δήμος Δράμας και η ΔΕΚΠΟΤΑ συνδιοργανώνουν για συνεχόμενη 23η χρονιά τις εκδηλώσεις που πλαισιώνουν αυτόν θεσμό.
Όπως κάθε καλοκαίρι, ο Δημοτικός μας Κήπος μεταμορφώνεται … άλλοτε σε σκηνικό παραμυθιού, όπου μας επισκέπτονται οι ήρωες και μας αφηγούνται τις ιστορίες τους, άλλοτε σε χώρο συζητήσεων με θέμα ,φυσικά, το βιβλίο, όπου συγγραφείς και βιβλιόφιλοι ανταλλάσσουν απόψεις, σκέψεις, αγωνίες… άλλοτε σε τόπο δημιουργίας, όπου τα παιδιά σε συνεργασία με εθελοντές, ζωγραφίζουν, κατασκευάζουν, ξεδιπλώνουν τη φαντασίας τους άλλοτε σε θερινό σινεμά άλλοτε στο «βήμα» από το οποίο θα επικοινωνήσουν τα πονήματά τους όσοι επιδίδονται στο γραπτό λόγο.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Παρασκευή 8 Ιουλίου /ώρα 21.00: Ο «Ερωτόκριτος» για παιδιά, όπως τον αφηγείται ο Νικόλας Φωτιάδης με συνοδεία κιθάρας από τη Λίνα Ζηνά. Δράση του Art’ n’ Roll.
Σάββατο 9 Ιουλίου /ώρα 19.30: «Διαφορετικά μπαχαρικά και αρωματικά βότανα». Με όλες τις αισθήσεις στη Βιβλιοθήκη. Δράση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δράμας.
Δευτέρα 11 Ιουλίου /ώρα 19.30: «Μια καρτ ποστάλ» Αφήγησης: το κουτί των ιστοριών». Δράση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δράμας.
Τρίτη 12 Ιουλίου /ώρα 19.30: «Ένα κομμάτι κόκκινης κλωστής» Αφήγησης. Δράση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δράμας.
Τετάρτη 13 Ιουλίου /ώρα 21.00: Προβολή των βραβευμένων το 2015 ταινιών μικρού μήκους. Δράση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Πέμπτη 14 Ιουλίου /ώρα 20.30: Παρουσίαση του βιβλίου «Μια ζωή πολλές στιγμές» της Άση Κιούρα των εκδόσεων ΕΞΗ.
Παρασκευή 15 Ιουλίου /ώρα 21.00: Παρουσίαση κειμένων Τμήματος Δημιουργικής Γραφής ΚΔΒΜ1 «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ». Υπεύθυνος Χρήστος Χαρακόπουλος.
Στα περίπτερα των βιβλιοπωλείων φιλοξενούνται χιλιάδες τίτλοι της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής. Βιβλία λογοτεχνικά, ιστορικά, πολιτικά, δοκίμια, βιβλία δραμινών συγγραφέων, αλλά και παιδικά μυθιστορήματα, εγκυκλοπαιδικά, παραμύθια, βιβλία δραστηριοτήτων.
Φίλες και φίλοι του βιβλίου σας καλούμε να αγκαλιάσετε τις εκδηλώσεις μας, που έχουν σκοπό την προώθηση της φιλαναγνωσίας και γενικότερα του βιβλίου ως πολιτιστικό αγαθό.
ΠΗΓΗ: http://www.psithiri.gr/localnews/2016/07/07/

Δεν υπάρχουν σχόλια: