.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ κ. Δ. ΔΑΛΑΚΑΚΗΣ - ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡ 2016



Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση - συνέλευση  πολιτών του Δοξάτου στο ΚΑΠΗ την Κυριακή 20 Μαρτίου, στην οποία ο Δήμαρχος κ. Δ. Δαλακάκης ενημέρωσε τους Δοξατινούς για διάφορα θέματα, ενώ τον λόγο πήραν και κάποιοι από τους παρευρισκόμενους.





Δυστυχώς, δεν υπήρχε η δυνατότητα από μέρους μου για πλήρη βιντεοσκόπηση αυτής της συγκέντρωσης, που διήρκησε 4,5 ώρες (!), και δεν θα αναφερθώ σε ό, τι ειπώθηκε από τον κ. Δαλακάκη και τους ομιλητές σχετικά με την "κόντρα" του Δημάρχου με την Αντιπολίτευση του Δήμου Δοξάτου αλλά και με κάποιους από τους συμβούλους που είχαν εκλεγεί με την παράταξή του (έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον του Δημάρχου) καθώς και με το τι παρέλαβε η τωρινή Δημοτική Αρχή από την προηγούμενη, ποια προβλήματα υπάρχουν (έγινε αναφορά και στο γνωστό θέμα με τη χλωρίωση του νερού στον Δήμο μας) και ποια έργα έχουν γίνει μέχρι στιγμής και το τι προγραμματισμός υπάρχει για το μέλλον, αφού θεωρώ σχεδόν αδύνατο να υπάρχει πλήρης και αντικειμενική ενημέρωση σε τόσο σοβαρά θέματα μόνο από μνήμης και σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο η εικόνα και ο ήχος εξασφαλίζουν την αντικειμενικότητα.

Θα πρέπει πάντως να αναφερθεί πως υπήρξε εκτενής ενημέρωση από τον Δήμαρχο για το κληροδότημα Νάννου, ενώ ο κ. Δαλακάκης εξέφρασε την πρόθεσή του για διενέργεια δημοψηφίσματος στην Δημοτική Κοινότητα Δοξάτου (κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως τόνισε χαρακτηριστικά) για τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιηθεί το κληροδότημα, μετά από την πώληση των ακινήτων του κληροδοτήματος, αφού, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξει ο γνωστός όρος της διαθήκης του αείμνηστου Δημοσθένη Νάννου για την δημιουργία νοσοκομείου με τα χρήματα που θα προκύψουν από την πώληση της ακίνητης περιουσίας, αφού είναι ανέφικτο να πραγματοποιηθεί αυτός ο όρος (δημιουργία νοσοκομείου στο Δοξάτο).

Ακόμη, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε πως ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα παραβρεθεί στο Δοξάτο για το Μνημόσυνο της 29ης Σεπτεμβρίου και θα επαναπονέμει τον Πολεμικό Σταυρό.

Πιστεύω πως αντίστοιχες συγκεντρώσεις - συνελεύσεις κατά τις οποίες οι εκάστοτε Δήμαρχοι θα ενημερώνουν τους συνδημότες τους αλλά και θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να εκφράσουν τη γνώμη τους μόνο θετικά μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, και μακάρι να πραγματοποιούνται αντίστοιχες συγκεντρώσεις συχνά και σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τέλος,  ευχής έργο θα είναι να δημιουργηθεί επιτέλους κάποια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με ικανή χωρητικότητα για το μέγεθος της κωμοπόλεώς μας.





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Διστηχως οι ευτυχώς εδώ στο δοξατο δεν είναι κανένας αξιως να κατέβει για δήμαρχος και από τώρα σχεδιάζουν κάποια συμβουλή του τωρινου δήμαρχου για μετά τρία χρόνια για το γιο του κιργιαζηδη.