.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Δήμος Δράμας: 800 πρόσφυγες μπορεί να φιλοξενήσει η Δράμα

Δήμος Δράμας: 800 πρόσφυγες μπορεί να φιλοξενήσει η Δράμα




Στην πρόταση να δεχθεί η Δράμα την φιλοξενία περίπου 800 προσφύγων κατέληξε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Δράμας μετά την τετράωρη περίπου έκτακτη συνεδρίασή του που έγινε το βράδυ της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου.
Ο τελικός αριθμός βέβαια θα προκύψει μετά από ανίχνευση δυνατοτήτων που υπάρχουν,οι οποίες θα αποφασιστούν μετά την διαβούλευση του συντονιστικού οργάνου,των υπηρεσιών και των εθελοντικών οργανώσεων.
Ο χώρος που υποδείχθηκε για την υποδοχή των προσφύγων βρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή της Δράμας όπου κρίθηκε ότι υπάρχει  ενδεδειγμένο σημείο για την φιλοξενία τους.
Πρόκειται πάντως για χώρο που θα πρέπει να οργανωθεί ώστε όπως ειπώθηκε κατα τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου να παρέχει τουλάχιστον τις ελάχιστες δυνατές συνθήκες αξιοπρεπούς διαμονής των προσφύγων κάτι που περιλαμβάνει την επάρκεια μέσων ιατροφαρμακευτιλής περίθαλψης, υγιεινής και σίτισής τους.
Στην διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης πυο έγινε με την παρουσία του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κυρίου Παυλίδη και χαρακτηρίστηκε απο την αποχώρηση του Μητροπολίτη Δράμας κυρίου Παύλου, ειπώθηκε ότι χώροι φιλοξενίας των προσφύγων δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθούν στην περιοχή της Ξάνθης και της Κομοτηνής για λόγους που έχουν να κάνουν με την σύνθεση του πληθυσμιακού στοιχείου της περιοχής… και ξεκαθαρίστηκε ότι η όποια τελική απόφαση για την δημιουργία τέτοιων σημείων βαρύνει αποκλειστικά και μόνο την πολιτεία και όχι την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά η τελευταία θα πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο λαμβάνοντας υπ όψη την γνώμη των τοπικών κοινωνιών.
Εντωμεταξύ στη διάρκεια της συνεδρίασης δεν έλειψαν και αντεγκλήσεις σχετικά με την ετοιμότητα που υπάρχει από πλευράς δήμου Δράμας για έναν τέτοιο σχεδιασμό με εκπροσώπους των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων να κατηγορούν, στην αρχή της συνεδρίασης τη δημοτική αρχή, ότι δεν έφερε συγκεκριμένη πρόταση προς συζήτηση. Τα πνεύματα ηρέμησαν περισσότερο στη συνέχεια όταν άρχισαν να εξετάζονται τα τεχνικά δεδομένα που αφορούν τον χώρο φιλοξενίας των προσφύγων που προτάθηκε να είναι στην βιομηχανική περιοχή. Σημειώνεται ότι στον συγκεκριμένο χώρο που υποδείχθηκε έγινε επίσκεψη το πρωί της Κυριακής από κλιμάκιο του δήμου της Δράμας και αρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του για την φιλοξενία των προσφύγων.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να μεταφερθούν στην Δράμα περί τους 1000 πρόσφυγες σε ημερομηνία που προσδιορίζεται μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα…
dramini.gr
ΠΗΓΗ: http://www.dramini.gr/%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CF%82-800-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CE%B9%CE%BB/

Δεν υπάρχουν σχόλια: