.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Εξελέγη ο κ. Χρήστος Μέτιος νέος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Εξελέγη ο νέος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
  •  
           

 30 Οκτώβριος 2016

Εξελέγη ο νέος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης ανεδείχθη Περιφερειάρχης ΑΜΘ μετά τη διενέργεια και της δεύτερης ψηφοφορίας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Κωνσταντίνος Εξακουστός, προεδρεύων της διαδικασίας. Ο κ. Μέτιος επικράτησε στη δεύτερη ψηφοφορία έναντι του δευτερου υποψηφίου κ. Κωνσταντίνου Ζαγναφέρη με ψήφους 20 έναντι 16.



Αποσύρθηκαν Μαρκόπουλος και Πέτροβιτς
Η πρώτη ψηφοφορία ολοκληρώθηκε για το νέο Περιφερειάρχη ΑΜΘ, με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης να είναι πολύ μπροστά των υπολοίπων και για δύο ψήφους να μην επικρατεί από την πρώτη ψηφοφορία.
Τα αποτελέσματα ήταν 17 ψήφοι για τον κ. Χρήστο Μέτιο, 7 ψήφοι για τον κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, 7 ψήφοι για τον κ. Κώστα Ζαγναφέρη και 5 ψήφοι για τον κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος αποσύρθηκαν από τη διαδικασία, αφήνοντας τους δύο Αντιπεριφερειάρχες κ. Χρήστο Μέτιο και κ. Κώστα Ζαγναφέρη να αναμετρηθούν μεταξύ τους στη δεύτερη ψηφοφορία, η οποία εκτός και αν έχουμε ισοψηφία, θα είναι και η τελευταία.
Υπό την προεδρία του κ. Κωνσταντίνου Εξακουστού, οι 36 εκλεγμένοι της «Περιφερειακής Αναγέννησης» πριν την έναρξη της διαδικασίας τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος Γιώργου Παυλίδη.
Ακολούθησε η κατάθεση των υποψηφιοτήτων κατά την οποία σημειώθηκε η πρώτη "έκπληξη" καθώς ο κ. Αργύρης Πατακάκης, αντιπεριφερειάρχης Δράμας, με δήλωσή του προς το σώμα ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του που είχε ανακοινώσει την περασμένη Δευτέρα.
«Δεν είναι δυνατόν να κατέβουν 6 υποψήφιοι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πατακάκης.
Επίσης διέψευσαν τις φήμες που τους ήθελαν υποψηφίους ο κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα τουρισμού, και ο κ. Κώστας Αντωνιάδης, πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου.
Τέλος ενώπιον του σώματος, κατέθεσαν την υποψηφιότητά τους οι αντιπεριφερειάρχες Καβάλας και Ξάνθης κ.κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος και Κώστας Ζαγναφέρης αντίστοιχα.
Έτσι οι αιρετοί της «Περιφερειακής Αναγέννησης» κλήθηκαν να ψηφίσουν έναν εκ των τεσσάρων υποψηφίων και συγκεκριμένα έναν εκ των χωρικών αντιπεριφερειαρχών Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, με τους δύο τελευταίους να καταθέτουν την αίτηση υποψηφιότητάς τους ενώπιον του κ.Εξακουστού όπως είχαν ανακοινώσει προϊούσης της προηγούμενης εβδομάδας.
Μετά από απόφαση του ειδικού Εκλεκτορικού Σώματος, ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν από την αίθουσα και η ψηφοφορία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.
19 ψήφοι απαιτούνταν για την εκλογή περιφερειάρχη από την πρώτη ψηφοφορία.
paratiritis-news.gr
ΠΗΓΗ: https://evros24.gr/regional/item/30028-ekselegi-o-neos-perifereiarxis-anatolikis-makedonias-thrakis

Δεν υπάρχουν σχόλια: