.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Φ.Γ.Σ "ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ" ΔΟΞΑΤΟΥ - Α.Ε.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ : 1-1 - 3η ΑΓ. - Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - Α' ΟΜΙΛΟΣ - Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ - 16 ΟΚΤ 2016



Δεν κατάφεραν οι Φίλιπποι να φτάσουν στη νίκη απέναντι στην πολύ καλή ομάδα των Αμπελοκήπων, την περασμένη Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016.





Στο γήπεδο του Δοξάτου, και κάτω από ιδανικές για ποδόσφαιρο καιρικές συνθήκες, διεξήχθη ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων που όλα δείχνουν πως θα είναι αυτές που θα διεκδικήσουν την απευθείας άνοδο στην Α' κατηγορία, παρουσία περίπου 120 φιλάθλων (αρκετοί εκ των οποίων ήταν φίλοι των φιλοξενούμενων, από τις σπάνιες φορές που υπάρχουν στην κερκίδα εκδηλωτικοί φίλοι των Αμπελοκήπων..). Στο Α' ημ., δεν παίχθηκε πολύ καλό ποδόσφαιρο, με τις δύο ομάδες να προσέχουν περισσότερο την άμυνά τους.. Μόλις δύο φορές έγιναν απειλητικοί οι γηπεδούχοι, ενώ και οι φιλοξενούμενοι ελάχιστες φορές έφτασαν κοντά στα "καρέ" του Τιγγερίδη, χωρίς να φανούν ιδιαίτερα επικίνδυνοι.

Η φάση πάντως που "σημάδεψε" το Α' ημ. ήταν αυτή του 44'. όταν ο Χριστοφορίδης φάνηκε να ανατρέπεται μέσα στη μεγ. περιοχή, οι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι των Φιλίππων να διαμαρτύρονται έντονα, με τον διαιτητή Αχθοφορίδη να δείχνει τελικά κίτρινη στον επιθετικό του Δοξάτου για θέατρο..

Στο Β' ημ., η εικόνα του αγώνα ήταν εντελώς διαφορετική από αυτήν του Α΄ημ. Πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, δύο γκολ, γενικά αρκετά καλό θέαμα, με το Δοξάτο να δημιουργεί κλασσικές ευκαιρίες αλλά να μην μπορεί να τις μετουσιώσει σε γκολ, και από την άλλη οι φιλοξενούμενοι είχαν και αυτοί σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν και 2ο τέρμα, αλλά ο Τιγγερίδης όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί. Η μοναδική φορά που νικήθηκε ήταν στη φάση του γκολ της ισοφάρισης, όταν ο πολύπειρος Μπάμπης Μύγας "τσίμπησε" τη μπάλα προλαβαίνοντας τον τερματοφύλακα των Φιλίππων, ενώ είχε ήδη αφήσει πίσω του τον αμυντικό που τον επιτηρούσε. Πιστεύω πως σε όλο τον αγώνα μόλις δύο φορές μπόρεσε ο Μύγας να βρει χώρο για να "εκτελέσει". Τη μία φορά νικήθηκε από τον Τιγγερίδη, την άλλη όμως τα κατάφερε να πετύχει ένα πολύτιμο γκολ για την ομάδα του, στο 69΄.

Σχεδόν 20 λεπτά νωρίτερα, στο 50', οι Φίλιπποι είχαν ανοίξει το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτυ από τον Χριστοφορίδη , ένα πέναλτυ που κέρδισε ο Κωνσταντινίδης, ο οποίος ανατράπηκε μέσα στην μεγ. περιοχή. Μετά το γκολ, η ομάδα του Δοξάτου πίεσε αρκετά για ένα τέταρτο περίπου, δημιούργησε 3-4 φάσεις που θα μπορούσαν να σκοράρουν οι ποδοσφαιριστές της, οι φιλοξενούμενοι, όσο περνούσε η ώρα "ισορροπούσαν" τον αγώνα, και ευτύχησαν να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο τελευταίο 20λεπτο, συν τις καθυστερήσεις (μετά το γκολ της ισοφάρισης), φαινόταν πως όποιος θα σκόραρε θα έπαιρνε και το παιχνίδι, κάτι που όμως δεν κατάφεραν οι δύο ομάδες, με τους Φιλίππους πάντως να πιέζουν μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο (!), ενώ και οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να "κλέψουν" το τρίποντο, δίνοντας όμως μεγάλη προσοχή στην άμυνά τους, αφού προφανώς και είναι θετικό αποτέλεσμα το "χ" μέσα στο Δοξάτο....


Για τους Φιλίππους αγωνίστηκαν οι: Τιγγιρίδης - Χαριζάνης - Γ. Καραγιαννίδης - Μόσχος - Χριστοφυλλάκης - Αριτζής ( 75΄Σεμπελίδης) - Παντζαρίδης - Ζάχαρης - Θεοφανίδης (83' Θεοδωράκης) - Χριστοφορίδης - Κωνσταντινίδης.

Στα βιντεάκια, τα δύο γκολ, καθώς και κάποια στιγμιότυπα του αγώνα από το Β' ημίχρονο.











Στους άλλους αγώνες, τα Αμπελάκια έχασαν την ευκαιρία να μείνουν μόνα τους στην κορυφή, αφού ισοφαρίστηκαν στο τέλος του αγώνα από τον γηπεδούχο Άρη Μικροχωρίου (1-1), ο Ακρίτας Ν. Κρώμνης (μια από τις ιστορικότερες ομάδες του νομού μας ..) επικράτησε επί του Μαυροβάτου (3-1) , οι πιτσιρικάδες του "Δουμπέσα" ήρθαν ισόπαλοι με τα Κουδούνια (2-2), ο Φίλιππος Δράμας (επίσης καθαρά νεανική ομάδα, προερχόμενη από Ακαδημία) έφτασε στη νίκη επί της Αδριανής (1-0), νίκη και για την ΠΑΜΑ επί της Ν. Σεβάστειας (1-0), και τέλος, στο γειτονικό ντέρμπυ, ο Νεροφράκτης επικράτησε στην έδρα του επί του Άρη της Φτελιάς (2-0)..

Στη βαθμολογία (εκκρεμεί ένας αγώνας μεταξύ Αδριανής - ΠΑΜΑ) Δοξάτο, Αμπελόκηποι και Αμπελάκια 7, Ν. Κρώμνη και Νεροφράκτης 6, Μικροχώρι 5, Κουδούνια και Φτελιά 4, ΠΑΜΑ* και Φίλιππος Δράμας 3, Δουμπέσας 2, Ν. Σεβάστεια 1, Αδριανή* και Μαυρόβατος 0.


Δεν υπάρχουν σχόλια: