.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Καταδίκη 88χρονης στο Μαυρόβατο με ένα χρόνο φυλάκιση Είχε παραδεχθεί ότι δηλητηρίασε γάτα με φόλα!


Καταδίκη 88χρονης στο Μαυρόβατο με ένα χρόνο φυλάκιση
Είχε παραδεχθεί ότι δηλητηρίασε γάτα με φόλα!
astinomia-dramas


ΕΙΝΑΙ γενικά παραδεκτό, ότι τα τελευταία χρόνια, η κακοποίηση των ζώων και μάλιστα ζώων συντροφιάς, ολοένα και αυξάνεται. Ταυτόχρονα όμως, οι ποινές που επιβάλλονται για κακοποίηση ζώων γίνονται ολοένα και αυστηρότερες, σε μια προσπάθεια να σταματήσει αυτός ο παραλογισμός.
Η είδηση έρχεται από τον Μαυρόβατο Δράμας, όπου πριν από έξι μήνες, μια 88χρονη γυναίκα, δηλητηρίασε με φόλα τη γάτα ενός γείτονά της, επειδή της χαλούσε τα λουλούδια στον κήπο. Η γυναίκα συνελήφθη και τελικά δικάστηκε και καταδικάστηκε συμβολικά, σε έναν χρόνο φυλάκιση με αναστολή. Η απόφαση βγήκε στις 25 Μαΐου 2016.


Στην είδηση, όπως αυτή περιγράφεται στη ιστοσελίδα zoosos.gr που μεταφέρει ειδήσεις γύρω από τα ζώα και τις κακοποιήσεις τους, γίνεται γνωστό ότι η ηλικιωμένη κυρία από τον Μαυρόβατο, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Δράμας, όταν η ίδια παραδέχτηκε ότι δηλητηρίασε με φόλα την γάτα του γείτονά της.
Ο ιδιοκτήτης του ζώου βρήκε την ψιψίνα να σπαράζει στο κτήμα του και σαστισμένος κάλεσε σε βοήθεια έναν γείτονα του. Η ηλικιωμένη γυναίκα που άκουσε τη συνομιλία των δύο ανδρών, οι οποίοι προσπαθούσαν να σώσουν την γάτα, η οποία τελικά πέθανε στα χέρια τους, τους φώναξε ότι εκείνη την σκότωσε με φόλα, γιατί της χαλούσε τα λουλούδια και τους απείλησε ότι αν ξαναπάρουν ζώο θα σκοτώσει και αυτό. Ο ιδιοκτήτης της γάτας κάλεσε αμέσως την Αστυνομία και περιπολικό από το Α.Τ. Δράμας έσπευσε επί τόπου και εις βάρος της 88χρονης σχηματίστηκε δικογραφία.
Η δίκη έγινε στις 25 Μαΐου καθώς όπως εξήγησε η Πόλυ Ιωαννίδου, που είναι γνωστή για τη φιλοζωική της δράστη στην περιοχή, η κατηγορούμενη δεν παρουσιάστηκε με δικηγόρο και έτσι το δικαστήριο την καταδίκασε με μια συμβολική ποινή – ουσιαστικά λόγω ηλικίας – ενώ δεν της επέβαλε χρηματική ποινή και πάλι λόγω ηλικίας. Εντούτοις υποχρεούται να πληρώσει τα 200 ευρώ για τα έξοδα του δικαστηρίου.
Είναι ίσως η πρώτη φορά που δικαστήριο καταδίκασε έστω και τυπικά υπερήλικα δράστη και μπορεί η τιμωρία να  μην έχει αποτέλεσμα, εντούτοις πλέον στο χωριό έχει γίνει γνωστό ότι τέτοιες πράξεις διώκονται και δεν περνούν απαρατήρητες.
Στους δύο ηλικιωμένους άνδρες που κατήγγειλαν την δράστη και δεν υποχώρησαν στις πιέσεις της τοπικής κοινωνίας αναλογιζόμενοι την ηλικία της – όπως συνήθως συμβαίνει – αξίζει έπαινος και επιτέλους έστω και έτσι δικαιώνονται τα άλλα ζώα που επίσης δηλητηριάστηκαν στην περιοχή αλλά τον δολοφόνο τους αν και τον υπέθεταν δεν μπορούσαν να τον βρουν, ώστε να στοιχειοθετηθεί η καταγγελία.
Θ.Πολ.
ΠΗΓΗ: http://www.proinos-typos.gr/gr/index.php?option=com_content&view=article&id=14603:-88-------------&catid=1:2011-04-04-09-19-45&Itemid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια: