ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΠΙΚΡΟ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Θριάμβευσε το Περιθώρι

Μετά από πολλά χρόνια, οι Φίλιπποι Δοξάτου υποβιβάστηκαν στη Β΄ κατηγορία ΕΠΣ Δράμας, σε ένα οδυνηρό φινάλε μιας εφιαλτικής χρονιάς. Από την άλλη μεριά, ο Ατρόμητος Περιθωρίου επιβεβαίωσε την ονομασία του και πετυχαίνοντας σπουδαία νίκη, ανανέωσε την παραμονή του στην Α΄.

ΔΟΞΑΤΟ-ΠΕΡΙΘΩΡΙ 0-1: Είχε χαρακτηρισθεί δικαιολογημένα «ένας αγώνας, μια κατηγορία» και για τους δύο αντιπάλους, που ήταν ισόβαθμοι και πάλευαν να αποφύγουν τη 14η θέση. Αρκετός κόσμος παραβρέθηκε στο γήπεδο, φίλαθλοι και των δύο ομάδων, σε μια ήσυχη, πάντως, ατμόσφαιρα. Οι παίκτες του Δοξάτου δεν ανταποκρίθηκαν στην κρισιμότητα της συνάντησης, παρόλο που διατήρησαν την κατοχή, δεν επέβαλαν τον ρυθμό τους, δε δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και σε γενικές γραμμές, φάνηκε πως «έπαιζαν με τη φωτιά». Από την άλλη μεριά οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τον στόχο τους, ανατρέποντας την εις βάρος τους κατάσταση. Ιδιαίτερα μετά το 0-1, το Περιθώρι έπαιξε πολύ ψυχωμένα και τα έδωσε όλα για την επικράτηση, που ισοδυναμούσε με μια κατηγορία. Δικαιολογημένα πανηγύρισε στο τέλος, αφού άντεξε παρά τα προβλήματα. Εξέχουσες μορφές ο Κατσακίδης, που δέσποζε πραγματικά στα μετόπισθεν, όπως και ο έμπειρος τερματοφύλακας Χαριζάνοφ. Η επιτυχία του Ατρομήτου αποκτά μεγάλη σημασία, επίσης, με δεδομένο πως σε άλλο ένα αγώνα έπαιξε χωρίς τον Τσιμπλίδη, που είναι τραυματίας. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό της «αυτοκτονίας» που έκανε το Δοξάτο, το γεγονός ότι δεν κατάφερε να αποσπάσει ούτε την ισοπαλία, που θα οδηγούσε τους δύο αντιπάλους σε μπαράζ, σε «ουδέτερο» γήπεδο. Το τέλος του αγώνα ήρθε σε απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων: βουβή και αμήχανη ατμόσφαιρα για το Δοξάτο, «μουδιασμένοι» οι φίλαθλοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί, παράλληλα χαράς ευαγγέλια για το Περιθώρι, που έδειξε «χαρακτήρα» στο πιο κρίσιμο παιχνίδι. Τέλος, να σημειωθεί πως ο υποβιβασμός για τους Φιλίππους έρχεται δύο χρόνια μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Δράμας, όπου διεκδίκησαν την άνοδο στη Γ΄ εθνική.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ: Στο 17΄ μακρινό σουτ του Κατσακίδη μπλόκαρε ο Κ. Καραγιαννίδης. Στο 21΄ σέντρα του Αυγητίδη, κεφαλιά του Νότα απέκρουσε δύσκολα, με διπλή προσπάθεια ο Χαριζάνοφ. Στο 38΄ κόρνερ του Καρατζόγλου, ο Δεληολάνης βρέθηκε σε θέση βολής, όμως σωτήρια παρενέβη την τελευταία στιγμή ο Τομπουλίδης και απομάκρυνε. Στο 43΄ και 44΄ σουτ των Καραγιαννίδη, Μπαρμούτεφ αντίστοιχα, δε βρήκαν στόχο. Στο 50΄ χαμηλή σέντρα του Κωνσταντινίδη, προβολή του Νότα, μπλόκαρε ο Χαριζάνοφ. Στο 56΄ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων, όταν ο Καρατζόγλου έβγαλε σέντρα, απομάκρυναν οι αμυντικοί και ο Μόσχος έπιασε κεφαλιά στο κάθετο δοκάρι. Στο 64΄ αντεπίθεση του Περιθωρίου, αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων και ο Νίκος Κατσακίδης με πολύ ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής, πέτυχε το «χρυσό» γκολ. Στο 77΄ κόρνερ του Αποστολίδη, κοντινή κεφαλιά του Μόσχου, άουτ. Στο 87΄ σουτ του Καρατζόγλου από το ύψος της περιοχής, άστοχο.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ-ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Από το Δοξάτο κανείς δεν ξεχώρισε ιδιαίτερα με την απόδοσή του, περισσότερη αγωνιστικότητα συγκριτικά έδειξαν οι Νότας, Δεληολάνης, Χαρετίδης, Μόσχος. Από το Περιθώρι διακρίθηκαν οι Κατσακίδης, Τομπουλίδης, Κεσίδης, Χαριζάνοφ. Πολύ καλή η διαιτησία του Κύζα (Α. Παρασκευούδης, Κουβαλάκης).
ΔΟΞΑΤΟ: Κ. Καραγιαννίδης, Αυγητίδης, Γ. Καραγιαννίδης, Παντζαρίδης, Μόσχος, Χαρετίδης (70΄ Θεοφανίδης), Δεληολάνης (57΄ Χριστοφυλλάκης), Ζάχαρης, Κωνσταντινίδης (65΄ Αποστολίδης), Καρατζόγλου, Νότας.
ΠΕΡΙΘΩΡΙ: Χαριζάνοφ, Ν. Πετρίδης (46΄ Πολυμέροφ), Μπαρμπούτεφ, Κατσακίδης, Ιωαννίδης, Τομπουλίδης, Παναηλίδης, Μ. Πετρίδης, Μπάτζιος, Κεσίδης (93΄ Αμαραντίδης), Ζυμπίδης.
«ΕΜΕΙΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ, ΑΛΛΟΙ… ΦΙΛΙΚΑ»: Ανακουφισμένος και φανερά χαρούμενος ήταν ο εκτελών χρέη προπονητή στο Περιθώρι, Κώστας Ξαντίνης. Στις δηλώσεις του, πάντως, άφησε και ορισμένες αιχμές: «Κατ΄ αρχήν θέλω να ευχαριστήσω το Δοξάτο για την άψογη φιλοξενία, αλλά και την άψογη συμπεριφορά παικτών και φιλάθλων τους σε ένα τόσο κρίσιμο αγώνα. Προσωπικά δε θα ήθελα να βρίσκομαι αντιμέτωπος σε τέτοιο αγώνα, με τον Δημήτρη Βασιλειάδη, έναν άνθρωπο που εκτιμώ απεριόριστα και που με έχει βοηθήσει πολύ. Πιστεύω πολύ στην αξία του προπονητή Δημήτρη Βασιλειάδη. Ήρθαμε να παίξουμε άλλο ένα τελικό, είχαμε ψυχή και τα καταφέραμε. Εμείς δώσαμε 16 τελικούς, ενώ κάποιες άλλες ομάδες έπαιζαν «φιλικά» παιχνίδια! Ξέραμε πως το Δοξάτο είναι καλή ομάδα, καλά προπονημένη, γι΄ αυτό προσέξαμε πολύ στην άμυνα και ενισχύσαμε το κέντρο. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους ο αντίπαλος μας πίεσε κι έχασε ευκαιρίες. Στην ανάπαυλα είχαμε ένα κρούσμα απειθαρχίας και θεώρησα σωστό να αντικαταστήσω τον παίκτη, παρόλο που μας ήταν πολύτιμος. Στο β΄ μέρος το Δοξάτο είχε τον αέρα υπέρ του, σε μια αντεπίθεση σκοράραμε το πολύτιμο γκολ, που μας χάρισε την παραμονή. Είναι η σπουδαιότερη νίκη μας στο πρωτάθλημα. για άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω το Δοξάτο για τη φιλοξενία, επίσης να τονίσω πως η διαιτησία ήταν άψογη».
*Όταν ζητήθηκε να δώσει περισσότερες… διευκρινίσεις για τα… «φιλικά» παιχνίδια, ο Κώστας Ξαντίνης τόνισε: «Εμείς παίξαμε 16 τελικούς και αργότερα στην τηλεόραση έβλεπα στιγμιότυπα από παιχνίδια που ήταν «φιλικά». Δε θέλω να πω «τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια»!
*Σε ερώτηση για τον Κατσακίδη, επισήμανε: «Είχα την ατυχία να τον γνωρίσω αργά. Είναι μεγάλος παίκτης, πραγματικός ογκόλιθος, θα μπορούσε άνετα να αγωνισθεί σε πολύ μεγαλύτερη κατηγορία». Τέλος ο Κώστας Ξαντίνης υπογράμμισε πως «θέλουμε στα επόμενα χρόνια να οργανώσουμε τις ακαδημίες και η ομάδα να στοχεύει σε πολύ καλύτερη πορεία».
«Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ»: Από τη μεριά του, ο προπονητής του Δοξάτου, Δημήτρης Βασιλειάδης, δήλωσε τα εξής μετά τον αγώνα: «Κατ΄ αρχήν να δώσω συγχαρητήρια στον Κώστα. Στους 3,5 μήνες που είμαι στο Δοξάτο, προσπάθησα να αλλάξω κάποια πράγματα, σε ορισμένα παιχνίδια κάτι πήγε να γίνει, σήμερα (σ.σ.: χθες) όμως δεν ανταποκριθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Ακόμα και η φάση με το δοκάρι που είχαμε, να γινόταν γκολ, δε νομίζω ότι θα καταφέρναμε τίποτα, διότι ήμασταν σε άσχημη μέρα. Με βάση τον βαθμολογικό πίνακα, υποβιβάστηκαν οι τρεις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Αυτήν τη χρονική στιγμή η σιωπή είναι χρυσός, δε θέλω να πω τίποτα άλλο. Αναλαμβάνω την ευθύνη για τον υποβιβασμό, από τη στιγμή που ανέλαβα αυτήν την ομάδα και που όταν κάποια στιγμή θέλησα να αποχωρήσω, με επηρέασε το συναίσθημα και έμεινα. Σήμερα η ομάδα μας δεν είχε αρχή και τέλος. Σε τόσο κρίσιμο αγώνα, δεν πήραμε ούτε την ισοπαλία, που θα μας έδινε έστω μια δεύτερη ευκαιρία».
ΓΙΟΡΤΑΣΕ Η ΠΕΤΡΟΥΣΑ: Σε γιορτινή ατμόσφαιρα η Δόξα Πετρούσας κέρδισε 3-0 τον Άγιο Αθανάσιο και παράλληλα γιόρτασε την κατάκτηση του πρωταθλήματος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Το συγκρότημα του Χρήστου Τσιακίρη θα δώσει το προσεχές Σάββατο αγώνα σούπερ καπ με τη Δόξα Δράμας, ενώ στρέφει την προσοχή του πλέον στα μπαράζ ανόδου στη Γ΄ εθνική, που αρχίζουν στις 15 Μαϊου.
ΜΑΚΗΣ ΜΕΛΙΔΗΣ