.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ - ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ 0-1 - 28η ΑΓ. Α' Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ - 2 ΑΠΡ 2016 - dramagoal

ΠΗΓΗ: http://dramagoal.gr/portal/?p=46753


ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ : «Αγκάλιασε» τον τίτλο η Πετρούσα


ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΞΑΤΟ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ «ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ»

«Αγκάλιασε» τον τίτλο η Πετρούσα
Δύο βαθμούς στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια χρειάζεται πλέον η Πετρούσα, ώστε να κατακτήσει το πρωτάθλημα στη Δράμα, ύστερα από τη μεγάλη νίκη της στο Δοξάτο.
ΔΟΞΑΤΟ-ΠΕΤΡΟΥΣΑ 0-1: Ο αγώνας ήταν κυριολεκτικά παιχνίδι «ζωής ή θανάτου» και για τους δύο αντιπάλους, που είχαν απόλυτη ανάγκη των βαθμών, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Η κρισιμότητα της αναμέτρησης επηρέασε τους παίκτες, με αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο να εμφανισθούν και οι δύο ομάδες αγχωμένες και «σφιγμένες».


Ήταν ένα διάστημα στο οποίο η Πετρούσα είχε την υπεροχή, χωρίς ωστόσο να απειλήσει ιδιαίτερα, αντίθετα στην εκπνοή του πρώτου μέρους το Δοξάτο έχασε καθοριστική ευκαιρία. Το γρήγορο γκολ των φιλοξενουμένων στην επανάληψη είχε ως συνέπεια αφενός να τους «απελευθερώσει» από το άγχος, αφετέρου να δώσει καλύτερο ρυθμό στη συνάντηση. Το Δοξάτο προσπάθησε μέχρι το τέλος, όμως χωρίς αποτέλεσμα, η Πετρούσα με τον «αέρα» του πρωτοπόρου κράτησε τη σημαντική νίκη, που τη φέρνει «αγκαλιά» με τον τίτλο και πανηγυρίστηκε δεόντως από παίκτες και φιλάθλους του συλλόγου. Από τη μεριά τους οι Φίλιπποι βρίσκονται πια σε πολύ δύσκολη θέση, κυριολεκτικά «με την πλάτη στον τοίχο» και για να ελπίζουν χρειάζονται επιτυχίες στα δύο τελευταία ματς, παράλληλα με βαθμολογικές απώλειες των υπολοίπων διεκδικητών. Ήταν η 11η εκτός έδρας νίκη της Πετρούσας , που πάντως ανέκαμψε αστραπιαία ύστερα από δύο συνεχόμενες ήττες. Το Δοξάτο γνώρισε την 9η εντός έδρας ήττα, δεν μπόρεσε να σκοράρει για 6 ο παιχνίδι φέτος, ενώ είναι τόσο χαρακτηριστική η αδυναμία να εκμεταλλευθεί το γήπεδό του, που φαίνεται από τα στατιστικά: εντός έδρας οι Φίλιπποι μετρούν μόλις 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 9 ήττες. Θα πρέπει, επίσης, να επισημανθεί πως η φθίνουσα πορεία του Δοξάτου έχει ως αποτέλεσμα και η κερκίδα των νεαρών φίλων του συλλόγου να εμφανίζεται αποδυναμωμένη, στοιχείο που άλλοτε αποτελούσε ατού των Φιλίππων.
ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ-«ΚΛΕΙΔΙ»: Σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε τελικά στο γκολ, κομβικό σημείο ήταν αφενός η ευκαιρία στην εκπνοή του ημιχρόνου για τους γηπεδούχους και το γρήγορο 0-1 στην επανάληψη.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ: Στο 7΄ σέντρα του Κερασίδη, στο δεύτερο δοκάρι γύρισμα του Κότιου και από καλή θέση ο Γιαννίκης αστόχησε. Στο 37΄ φάουλ του Κερασίδη, κεφαλιά του Γεωργιάδη απέκρουσε δύσκολα, χωρίς όμως να αιφνιδιασθεί, ο Παπαζούδης. Στο επόμενο λεπτό, σέντρα του Μιχαλάκη, ο Ασλανίδης «έστρωσε» στον Π. Παπαδόπουλο, που πλάσαρε κι απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια ο Παπαζούδης. Στο 44΄ «σκαφτή» μπαλιά του Κωνσταντινίδη στον Ζάχαρη, που απέναντι από τον Βέργο και σε θέση πλάγια, έκανε αμέσως το ψηλοκρεμαστό πλασέ, που πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 48΄ κόρνερ του Κερασίδη και με ωραία, γυριστή κεφαλιά ο Γιώργος Γεωργιάδης πέτυχε το 0-1. Στο 59΄ μακρινό, δυνατό σουτ του Ξενίδη έφυγε άουτ, στο 77΄ φάουλ του Καρατζόγλου, κεφαλιά του Παπαζούδη χωρίς στόχο. Στο 82΄ σέντρα του Καραγιαννίδη, κεφαλιά του Νότα μπλόκαρε ο Βέργος.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ-ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Από το Δοξάτο ξεχώρισαν οι Νότας, Μόσχος, Αυγητίδης, Χαρετίδης, από την Πετρούσα οι Παπαδόπουλος, Γεωργιάδης, Ξενίδης και Γ. Καραγιαννίδης. Καλή η διαιτησία του Αχθοφορίδη (Μιμάνης, Α. Παρασκευούδης).
ΔΟΞΑΤΟ: Παπαζούδης, Καραγιαννίδης, Αυγητίδης, Παντζαρίδης, Μόσχος, Χριστοφυλλάκης (53΄ Αποστολίδης), Καρατζόγλου, Ζάχαρης, Κωνσταντινίδης, Θεοφανίδης (52΄ Χαρετίδης), Νότας.
ΠΕΤΡΟΥΣΑ: Βέργος, Ξενίδης, Κύρτσης, Γιαννίκης, Κότιος, Παπαδόπουλος, Μιχαλάκης (90΄ Αντ. Ασλανίδης), Γ. Καραγιαννίδης, Γεωργιάδης, Κερασίδης (72΄ Άρμεν), Μ. Ασλανίδης (66΄ Ζεδαμάνης).

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε με τη λήξη:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ (Πετρούσα): Έγινε πολύ δυνατό παιχνίδι, με έντονο σασπένς και τις δύο ομάδες παθιασμένες να θέλουν πολύ τη νίκη. Ήταν αγώνας «για γερά νεύρα». Όπως είχα πει και παλαιότερα, η Πετρούσα διαθέτει οπαίκτες-ηγέτες, που σήκωσαν στις πλάτες την ομάδα ξαναφέρνοντάς την στον δρόμο των επιτυχιών. Στο α΄ ημίχρονο είχαμε ορισμένες ευκαιρίες για να προηγηθούμε, ο αντίπαλος μας απείλησε στο τέλος. Στην επανάληψη δείξαμε πως θέλαμε τη νίκη, μετά το γκολ κλείσαμε διαδρόμους, πιέσαμε ψηλά, ώστε να μη δημιουργηθούν κίνδυνοι στην εστία μας και τα καταφέραμε. Το Δοξάτο αδικείται από τη βαθμολογική του θέση και έδειξε ότι μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία.
*Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Τσιακίρης πρόσθεσε: «Μετά από τα άτυχα αποτελέσματα, υπήρξε μια αμφισβήτηση από φιλάθλους από άλλα μέρη ως προς την ομάδα μας. Προσωπικά πιστεύω πως δεν μπορεί να αμφισβητείται η αξία παικτών όπως ο Πέτρος Παπαδόπουλος, ο Κότιος, ο Κερασίδης και άλλοι. Ίσως αυτή η αμφισβήτηση να λειτούργησε για το καλό της ομάδας και το δείξαμε τώρα».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ (Δοξάτο): Θα συμφωνήσω στα περισσότερα με τον συνάδελφο. Γνωρίζαμε τον τρόπο παιχνιδιού της Πετρούσας, ότι θα μας απειλούσε από στημένες φάσεις, προσπαθήσαμε με αντεπιθέσεις να αντιδράσουμε. Αν είχαμε σκοράρει στη φάση του 45΄, όλα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά, διότι θα είχαμε ψυχολογικό πλεονέκτημα. Τελικά η Πετρούσα κέρδισε δίκαια. Μετά το 0-1 ρισκάραμε και προσπαθήσαμε μέχρι τέλους για την ισοφάριση. Ο προπονητής της Πετρούσας είπε πως η ομάδα μου αξίζει να παραμείνει στην κατηγορία. Αυτό το έχω ξανακούσει από πολλούς ακόμα προπονητές, κι εγώ από την πλευρά μου λέω πως το Δοξάτο δεν αξίζει να «πέσει». Κάποιοι «φίλοι» μέσα από το Δοξάτο πολεμούν την ομάδα, δε θα τους περάσει όμως. Πιστεύω ότι το Δοξάτο θα σωθεί με οποιοδήποτε τρόπο. Θα σωθεί, διότι το αξίζει. Η Πετρούσα είναι εξαιρετική ομάδα. Δε θέλω να μιλήσω για το τι βρήκα στην ομάδα όταν ήρθα πριν από 3 μήνες. Κάποια στιγμή για μένα λειτούργησε και το συναίσθημα. Ορισμένοι νόμιζαν ότι θα φύγω, όμως έμεινα και είπα ότι θα παλέψω με τα παιδιά και θα δικαιωθούμε. Ξέρω τους λόγους που η ομάδα είναι εδώ, δεν είναι όμως της παρούσης να αναφερθώ. Εμείς θα παλέψουμε έντιμα μέχρι το τέλος. Νομίζω ότι όλες οι ομάδες θα κάνουν το χρέος τους, δεν αποκλείεται πάντως να δούμε και απίθανα πράγματα.
ΜΑΚΗΣ ΜΕΛΙΔΗΣ

 

About the author

More posts by 
 

π

Δεν υπάρχουν σχόλια: