.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΣΙΤΑΓΡΟΙ - ΔΟΞΑΤΟ 0-1 - ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ Ο 2ος "ΤΕΛΙΚΟΣ" - ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΗ Η ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙ



Έγραφα πως οι τρεις τελευταίοι αγώνες του πρωταθλήματος ήταν "τελικοί" για την ομάδα του Δοξάτου, εξαιτίας της δυσχερούς βαθμολογικής θέσης που είχε περιέλθει, και που, σύμφωνα με τη γνώμη των περισσότερων "ειδικών" του τοπικού μας ποδοσφαίρου, την αδικούσε, βάση της αγωνιστικής της "εικόνας"..

Αλλά αυτό που μετράει τελικά είναι οι "βαθμοί στο σακούλι". Καλά τα εγκωμιαστικά σχόλια, αλλά όταν δεν έρχονται οι βαθμοί, ο "εφιάλτης" του υποβιβασμού γίνεται όλο και χειρότερος και το άγχος περισσεύει..



Ο πρώτος "τελικός" ήταν με την Πετρούσα την 28η αγ. μέσα στο Δοξάτο. Παρόλο που οι ποδοσφαιριστές του κ. Βασιλειάδη αγωνίστηκαν με πάθος, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν τελικά τη νίκη με το "φτωχό" 0-1 και ουσιαστικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος μαζί με τους πολλούς φιλάθλους τους, που μεταξύ των άλλων τραγούδαγαν πως θα τρελαθούν αν πάρει η ομάδα τους το "διπλό" μέσα στο Δοξάτο...

Ο 2ος "τελικός" διεξήχθη το περασμένο Σάββατο μέσα στους Σιταγρούς. Οι φίλοι των Φιλίππων, πάνω από πενήντα, συνειδητοποιώντας την κρισιμότητα του αγώνα, έδωσαν το παρόν στο γήπεδο των Σιταγρών, χωρίς πάντως να είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί. Κάποιες φορές, ειδικά σε τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις, δεν αρκεί η απλή παρουσία του φιλάθλου στο γήπεδο, αλλά και η ενεργός συμμετοχή του, η συνεχής συμπαράσταση του προς την ομάδα του (πάντα σε αθλητικά και κόσμια πλαίσια φυσικά..).




Ο αγώνα είχε δύο "πρόσωπα". Το 1ο ημ. ανήκει ολοκληρωτικά σχεδόν στους φιλοξενούμενους, που πέτυχαν ένα όμορφο γκολ με τον Μάριο Καρατζόγλου στο 37', ένα γκολ που "ανήκει" σε μεγάλο βαθμό και στον Ηλία Κωνσταντινίδη που έδωσε πάσα "πάρε - βάλε" στον Μάριο, έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα τέρματα, με αποκορύφωμα τη φάση του 44' (βίντεο από κινητό), όπου η μπάλα έκανε μια "τρίπλα" στον Μάριο Καρατζόγλου, προφανώς εξαιτίας του κακού αγωνιστικού χώρου, και δεν μπόρεσε να τη στείλει από πολύ κοντά στα δίχτυα.. Είχε προηγηθεί απόκρουση του τερματοφύλακα μετά από έξυπνο τεχνικό σουτ του Κωνσταντινίδη, μια απόκρουση ουσιαστικά πάσα στον επερχόμενο Καρατζόγλου.. Στις λίγες φορές που οι γηπεδούχοι φάνηκαν απειλητικοί, ο Κώστας Καραγιαννίδης ήταν εκεί !

Στο Β' ημ., ο προπονητής της Δόξας Σιταγρών πραγματοποίησε δύο αλλαγές (αξιοσημείωτο είναι πως δεν υπήρχαν άλλοι ποδοσφαιριστές στον πάγκο των γηπεδούχων..), ο αέρας ήταν υπέρ τους πλέον, πιο δυνατός απ ο, τι ήταν στο Α' ημ., (γλυτώσαμε τη βροχή σαν από θαύμα, όταν σε όλη την ευρύτερη περιοχή έριχνε με το "τουλούμι"..) όταν και "συμμαχούσε" με τους φιλοξενούμενους, και η "εικόνα" του αγώνα άλλαξε εντελώς.

Η Δόξα έδειξε πως δίκαια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται στη βαθμολογία, προσωπικά πιστεύω πως ήταν ίσως η μοναδική ομάδα που πίεσε τόσο πολύ την ομάδα του Δοξάτου για τόσο μεγάλο διάστημα (σχεδόν για όλο το Β' ημίχρονο..). Δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά λίγο η ατυχία, πολύ περισσότερο η σπουδαία εμφάνιση του "πορτιέρο" του Δοξάτου (ίσως το καλύτερο παιχνίδι του στην μέχρι τώρα καριέρα του), δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα. Και βέβαια, η αλήθεια είναι πως επιτέλους η τύχη "χαμογέλασε πλατιά" στους Φιλίππους στο 69΄όταν η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Κ. Καραγιαννίδη μετά από δυνατό σουτ από το ύψος της μεγ. περιοχής και ενώ ο παίκτης που σούταρε είχε απέναντί του μόνο τον τερματοφύλακα του Δοξάτου (τετ - α - τετ..) Υπήρξαν και κάποιες περιπτώσεις που θα μπορούσε να σκοράρει το Δοξάτο στο Β΄ημ., αλλά γενικά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έλεγχαν το παιχνίδι.

Στα βιντεάκια, οι κυριότερες φάσεις του αγώνα και οι δηλώσεις των προπονητών από το Σταρ Β. Ελλάδος, καθώς και ένα βιντεάκι (τραβηγμένο με κινητό)  με τη φάση του 44'.

Για το Δοξάτο αγωνίστηκαν οι: Κ. Καραγιαννίδης - Αυγητίδης - Χαρετίδης (86' Σιουμπάρας) - Παντζαρίδης - Γ. Καραγιαννίδης - Ζάχαρης - Μόσχος - Δεληολάνης (75' Κ. Νότας) - Αποστολίδης (60' Χριστοφυλλάκης) - Μ. Καρατζόγλου - Κωνσταντινίδης.







Μεγάλη και σημαντική νίκη για τους Φιλίππους, που όμως δεν αρκεί!

Η νίκη το επόμενο Σάββατο επί του Ατρομήτου Περιθωρίου είναι μονόδρομος !

Πολλά τα "σενάρια" έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία (27 Δοξάτο και Περιθώρι, 26 τα Κύργια, 24 ο Κ. Αγρός), το γεγονός όμως είναι πως με νίκη οι Φίλιπποι "σώζουν" την κατηγορία, ανεξάρτητα από οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα !

Φυσικά, ακόμη και με ήττα μπορούν να παραμείνουν στην κατηγορία οι Φίλιπποι! θα πρέπει όμως τα Κύργια να χάσουν εντός από τους Σιταγρούς και ο Κ. Αγρός να μην νικήσει το Κ. Νευροκόπι, επίσης εντός έδρας.. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για το Περιθώρι, σε περίπτωση που χάσει μέσα στο Δοξάτο και τα άλλα αποτελέσματα έρθουν όπως παραπάνω.

Στην περίπτωση ισοπαλίας, αν δεν νικήσουν τα Κύργια, "σώζονται" και Δοξάτο και Περιθώρι. Αν όμως νικήσουν τους Σιταγρούς τα Κύργια (που αποφεύγουν τον υποβιβασμό με αυτή τη νίκη σε κάθε περίπτωση), θα έχουμε αγώνα μπαράζ μεταξύ Δοξάτου και Περιθωρίου, ανεξάρτητα από το σκορ του αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου, δεν "μετράνε" δηλαδή τα εκτός έδρας γκολ, σύμφωνα με τον ΚΑΠ.

Σε περίπτωση ήττας τώρα του Δοξάτου, νίκης του Κ. Αγρού και ισοπαλίας των Κυργίων, οι τρεις ομάδες θα ισοβαθμήσουν, αλλά στους μεταξύ τους αγώνες υπερτερεί ο Κ. Αγρός ο οποίος θα παραμείνει στην κατηγορία και Δοξάτο και Κύργια θα ακολουθήσουν το Προάστειο στη Β΄!

Αν το Δοξάτο χάσει, τα Κύργια πάρουν ένα βαθμό και ο Κ. Αγρός δε νικήσει το Κ. Νευροκόπι, θα έχουμε μπαράζ μεταξύ Δοξάτου και Κυργίων.

Και για την ιστορία, αν νικήσουν οι Φίλιπποι το Περιθώρι και ισοβαθμήσουν με 27 βαθμούς Περιθώρι, Κύργια και Κ. Αγρός, το πλεονέκτημα έχει το Περιθώρι, ενώ και στην περίπτωση που ισοβαθμήσουν Περιθώρι και Κύργια και πάλι "σώζεται" το Περιθώρι.

Αυτά πιστεύω πως είναι τα πιθανά "σενάρια", δεν ξέρω αν μου έχει "ξεφύγει" κάποιο, αλλά θεωρώ, όπως έγραψα και παραπάνω, πως η νίκη είναι μονόδρομος για τους Φιλίππους, όχι γιατί έχει "βαριά φανέλα" κλπ, κλπ, αλλά γιατί, αγωνιστικά τουλάχιστον, θεωρώ πως δεν "αξίζει" τον υποβιβασμό, και τώρα είναι η ώρα αυτό να το αποδείξουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, αυτοί που ιδρώνουν και ματώνουν τη φανέλα μέσα στο γήπεδο! Όσο για τους φιλάθλους των Φιλίππων, το θεωρώ βέβαιο πως αυτοί που αγαπάνε διαχρονικά την ομάδα θα κάνουν το χρέος τους!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 29ης ΑΓ. - Α' Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ:

ΣΙΤΑΓΡΟΙ-ΔΟΞΑΤΟ: 0-1
ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-Κ. ΑΓΡΟΣ: 1-2
ΠΕΤΡΟΥΣΑ-ΚΥΡΓΙΑ: 2-0
Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ-ΠΡΟΑΣΤΕΙΟ: 7-1
ΧΩΡΙΣΤΗ-ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ: 1-1
ΠΕΡΙΘΩΡΙ-ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ: 1-5
ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ: 2-2
ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ-ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ: 0-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 29η ΑΓ.

1. ΠΕΤΡΟΥΣΑ  67
2. ΧΩΡΙΣΤΗ  61
3. ΣΙΤΑΓΡΟΙ  57
4. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ  57
5. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ  55
6. ΦΩΤΟΛΙΙΒΟΣ  54
7. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ  48
8. ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ  37
9. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  33
10. Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ  30
11. ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ  29
12. ΔΟΞΑΤΟ  27
13. ΠΕΡΙΘΩΡΙ  27
14. ΚΥΡΓΙΑ  26
15. Κ. ΑΓΡΟΣ  24
16. ΠΡΟΑΣΤΕΙΟ  9 *

* Το Προάστειο έχει -3 βαθμούς από ποινές.




Δεν υπάρχουν σχόλια: