.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Γ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ 4-1 - 10η ΑΓ. Α' Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ 21 ΝΟΕ 2015 - ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ:http://www.prosotsanifc.gr/

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ - ΔΟΞΑΤΟ 4-1

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ!
TSAKMAKIDIS_KOSTASKALAITZIS_DIMITRISΜε μέσο όρο αρχικής 11άδας τα 23 χρόνια και 17 ημέρες – μακράν η πιο νεανική που έχει αγωνιστεί σε επίσημα ματς φέτος – η Προσοτσάνη του Γιώργου Λάλα πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εντός έδρας εμφάνιση, συντρίβοντας με σκορ 4-1 το Δοξάτο στο «Γεώργιος Μακρής» παρουσία 150 περίπου φιλάθλων τους, σε μια βουβή ατμόσφαιρα λόγω του πρόσφατου χαμού της 16άχρονης Σοφίας Πανταζή, στη μνήμη της οποίας αλλά και των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεση στο Παρίσι κρατήθηκε ενός λεπτού στιγμή πριν το εναρκτήριο σφύριγμα!
Αν και η 1η καλή στιγμή στο α’ ημίχρονο ανήκε στην ομάδα του Τάκη Στάμογλου, από το 20’ και μετά οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι και πέραν των δύο γκολ σημάδεψαν άλλες τόσες το δοκάρι του Καραγιαννίδη κι έφτιαξαν επίσης 2-3 κλασσικές ευκαιρίες για να πάνε με πολύ μεγαλύτερο του 2-0 προβάδισμα στο σκορ στα αποδυτήρια. 





Με τις γραμμές πολύ κοντά η μία στην άλλη είτε η ομάδα έκανε άμυνα είτε κυρίως ήταν στην επίθεση, ο Γιώργος Λάλας είδε τους αρχικούς «11» που επέλεξε να κάνουν κυριολεκτικά «σμπαράλια» τους αντιπάλους τους, ενώ με το συνεχές πρέσσινγκ, τις εναλλαγές θέσεων και το κάθετο παιχνίδι έφταναν όποτε ήθελαν στα καρέ του Δοξάτου.
Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν με αιχμή του δόρατος το Νότα Κώστα να φτάσουν στο γκολ που θα τους έδινε ελπίδες τουλάχιστον για το βαθμό της ισοπαλίας, είδαν όμως την Προσοτσάνη να κάνει το 3-0 και κάπου εκεί να αποκτάει περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα το υπόλοιπο του αγώνα. Οι Φίλιπποι μείωσαν σχεδόν άμεσα από το σημείο του πέναλτι, ωστόσο οι παίκτες του Γιώργου Λάλα με σωστή διαχείριση έφτασαν εύκολα μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του κ. Παρασκευούδη στο τρίποντο, δίνοντας διαστάσεις στη δικαιότατη νίκη τους με το χατ τρικ του 1ου τους σκόρερ Κώστα Τσακμακίδης στις καθυστερήσεις, με τον 50άχρονο τεχνικό να «ρίχνει» κι άλλο το μέσο όρο ηλικίας με τις αλλαγές που πραγματοποίησε.
Λεπτό προς λεπτό:
17’: πίσω από το κέντρο ο Νότας Ν. φέρνει με φάουλ την μπάλα στα όρια της περιοχής εκεί όπου από τη διεκδίκηση των Αστερίου-Θεοδωράκη νικητής βγαίνει ο…Θεοφανίδης, το ψηλοκρεμαστό σουτ ωστόσο που επιχειρεί αναγκάζει το Σαμουλαδά σε δύσκολη επέμβαση στέλνοντάς την σε κόρνερ.
20’: κόρνερ από δεξιά για τους γηπεδούχους με την άμυνα να διώχνει εκτός περιοχής και τον Καλαϊτζή να εξαπολύει άμεσα το σουτ, για κακή του τύχη όμως και πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή ο συμπαίκτης του Παπαμιχαήλ διώχνει σαν αμυντικός!
21’: εξαιρετικός ομαδικός συνδυασμός των Κωταΐδη-Αθανασιάδη Χ.-Τσακμακίδη που με πλάτη στην εστία «πατάει» πιο δεξιά στον αφύλακτο Παπαδόπουλο, με το σερραίο επιθετικό να βλέπει την μπάλα να αναπηδάει τόσο όσο να του χαλάσει την τελική προσπάθεια και να τη δει να φεύγει στα…πουλιά!
29’ 1-0: ο κορυφαίος σήμερα των γηπεδούχων Αθανασιάδης Χ., περνάει από δεξιά δύο αντιπάλους και την κατάλληλη στιγμή βλέπει την κίνηση του Παπαδόπουλου, που κι αυτός με τη σειρά του στρώνει στον επερχόμενο Τσακμακίδη κι ο 1ος σκόρερ της Προσοτσάνης με συρτό σουτ τη στέλνει να περάσει κάτω από τα χέρια του Καραγιαννίδη κι εν συνεχεία στα δίχτυα!
33’: σέντρα σουτ από αριστερά του Καλαϊτζή με την μπάλα να παίρνει περίεργη ψηλοκρεμαστή τροχιά και να προσκρούει στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και την άμυνα των Φιλίππων να διώχνει μακριά.
36’: κάθετη του σκόρερ στον ταχύτατο Παπαδόπουλου που αποφεύγει το Σιουμπάρα, όμως το πλασέ του από πλεονεκτική θέση σταματάει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
39’ 2-0: κόρνερ του Παπαδόπουλου από αριστερά η μπάλα διεκδικείται στον αέρα και βγαίνει εκτός περιοχής και πλάγια με το τον αριστερό «κεραυνό» του Καλαϊτζή να τινάζει τα δίχτυα του εμβρόντητου Καραγιαννίδη!
43’: νέο δοκάρι για την Προσοτσάνη και πάλι με τον Καλαϊτζή να σεντράρει και την μπάλα να βρίσκει την αριστερή συμβολή των δοκών του Καραγιαννίδη και να φεύγει παράλληλα με τη γραμμή εκτός περιοχής.
45’: ένα-δύο Αθανασιάδη Χ. & Παπαδόπουλου πλασαριστό σουτ του τελευταίου μόλις άουτ.
48’: σουτ φάουλ του Παπαδόπουλου σχεδόν ένα μέτρο εκτός περιοχής, ο Καραγιαννίδης με υπερένταση κάτω από το οριζόντιο παραχωρεί το κόρνερ.
53’: μπαλιά του Θεοφανίδη που βρίσκει το Νότα Κ., αλλά υπό την πίεση του Αθανασιάδη Δ. και από δύσκολη θέση σουτάρει λίγο πάνω από τα δοκάρια.
55’: κόρνερ από δεξιά του Θεοφανίδη, η άμυνα της Προσοτσάνης ξεχνάει τον Παντζαρίδη που περισσότερο με τον ώμο στέλνει από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση την μπάλα άουτ.
61’: ο Χριστοφυλλάκης βρίσκει μέσα στην περιοχή το Νότα Κ. με τον Αστερίου στην πλάτη του γυρίζει και σουτάρει για να βγάλει σωτήρια σε κόρνερ ο Σαμουλαδάς.
63’ 3-0: κόντρα στη ροή του ματς ο Κωταΐδης κλέβει από το Θεοφανίδη και βγάζει με τη μία σε θέση βολής τον Τσακμακίδη που προχώρησε μέχρι το ημικύκλιο της περιοχής και με αριστερό σουτ νίκησε για 3η φορά τον αντίπαλο τερματοφύλακα!
65’: «γλυκιά» σέντρα του Κωταΐδη κίνηση φορ του Τσακμακίδη που πιάνει την κεφαλιά λίγο άουτ.
66’ 3-1: ο Ζάχαρης από δεξιά μπήκε στην περιοχή κι έφτασε μέχρι τη γραμμή του άουτ κινούμενος παράλληλα, ο Αστερίου τον ανατρέπει κι ο κ. Παρασκευούδης υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι, με το Θεοφανίδη να ξεγελάει το Σαμουλαδά και να μειώνει στο σκορ.
68’: κάθετη μπαλιά του Τσακμακίδη με τον Αθανασιάδη Χ. να φτάνει σχεδόν απέναντι στον Καραγιαννίδη, αλλά το πλασέ του φεύγει μόλις άουτ.
70’: ο Χριστοφυλλάκης ψάχνει μέσα στην περιοχή τον Αγελαδάρη, ο Παπαδόπουλος δεν απομακρύνει σωστά αλλά ο νεαρός μέσος των φιλοξενούμενων πλασάρει αδύναμα πάνω στο Σαμουλαδά.
74’: μπαλιά στον κενό χώρο του Ζάχαρη με αποδέκτη το Νότα Κ., που σε πρώτο χρόνο αποφεύγει το μαρκάρισμα του Αστερίου, αλλά θέλοντας να ξεπεράσει και την έξοδο του τερματοφύλακα της Προσοτσάνης χάνει το κοντρόλ και μαζί την ευκαιρία να μπει για τα καλά το Δοξάτο και πάλι στο ματς.
75’: ένα δύο Ζάχαρη και Αγελαδάρη με τον τελευταίο μπροστά από το πέναλτι να πλασάρει και το Σαμουλαδά να τεντώνει το αριστερό του χέρι και να παραχωρεί το κόρνερ.
93’ 4-1: φάουλ κερδίζει ο Αθανασιάδης Δ. στο χώρο άμυνας της Προσοτσάνης όπου εκτελείται γρήγορα για το Ρούσσο κι αυτός με τη σειρά του κάνει την μπαλιά στο κενό χώρο για τον Τσακμακίδη και ο 21άχρονος άσσος με ιδανικό πλασέ μέσα από την περιοχή πετυχαίνει χατ τρικ βάζοντας και το «κερασάκι στην τούρτα» στη νίκη της ομάδας του!
Διαιτητής: Παρασκευούδης Νικόλαος.
Α’ Βοηθός: Δελημπαΐδης Θεόδωρος.
Β’ Βοηθός: Γεωργίου Δημήτριος, της ΕΠΣ Δράμας.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1. Σαμουλαδάς, 2. Παπαμιχαήλ (74’ – 16. Μαναρίδης), 3. Αθανασιάδης Δ., 4. Κωταΐδης, 5. Αστερίου, 6. Αθανασιάδης Χ., 7. Καλαϊτζής (81’ – 13. Καρακάσης), 8. Γεωργιάδης, 9. Τσακμακίδης, 10. Ρούσσος & 11. Παπαδόπουλος (86’ – 18. Σταυριανίδης).
ΔΟΞΑΤΟ (Τάκης Στάμογλου): 1. Καραγιαννίδης Κ., 2. Σιουμπάρας (55’ – 16. Αγελαδάρης), 3. Νότας Ν. (76’ – 12. Χιωτάκης), 4. Νότας Κ., 5. Καραγιαννίδης Γ., 6. Αυγητίδης, 7. Θεοδωράκης, 8. Ζάχαρης, 9. Παντζαρίδης, 10. Θεοφανίδης & 11. Χριστοφυλλάκης (86’ – 14. Ανατολούς).

Δεν υπάρχουν σχόλια: