.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ-ΕΛΠΙΣ Κ. ΑΓΡΟΥ 1-2 5η ΑΓ. Α' Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ 17 ΟΚΤ 2015







Νέα ήττα για τους Φιλίππους εντός έδρας, από μία ομάδα που μέχρι τώρα δεν είχε καταφέρει να πάρει ούτε ένα βαθμό.

1-2 το τελικό αποτέλεσμα και πλέον η ομάδα του Δοξάτου βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αν υπολογίσουμε ως τελικό αποτέλεσμα την ήττα με 2-0 στο Προάστειο, μαζί με άλλες τέσσερις ομάδες! Σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν υπολογίζεται ο αγώνας που εκκρεμεί, μόνο το Προάστειο βρίσκεται χαμηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα, αφού δεν έχει κανέναν βαθμό ακόμη.





Δύο τραγικά λάθη στην άμυνα στο 2ο ημ. (στο 49' το 0-1 και στο 66' το 0-2), η αστοχία των επιθετικών του Δοξάτου αλλά και οι πολύ καλές επεμβάσεις του τερματοφύλακα του Κ. Αγρού Καρακούση, καθώς και ένα χαμένο πέναλτυ στο 71' από τον Σερέτη που κέρδισε ο Καρατζόγλου (ήδη το σκορ ήταν 0-2 σε εκείνο το χρονικό σημείο αλλά υπήρχε αρκετός χρόνος για την ανατροπή απέναντι σε μια ομάδα που, θεωρητικά, είναι κατώτερων δυνατοτήτων από τους Φιλίππους) έφεραν αυτή την ήττα για τους γηπεδούχους που στενοχώρησε και προβλημάτισε τους περίπου 80 φιλάθλους τους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Η μείωση του σκορ στο 89' (με αυτογκολ - κεφαλιά αμυντικού σε προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα -  μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά) ήρθε σε χρονικό σημείο που πολύ δύσκολα πλέον θα μπορούσε να αλλάξει κάτι.

Αρκετές φάσεις δημιούργησαν οι ποδοσφαιριστές του κ. Στάμογλου μπροστά στην εστία του Καρακούση από τις οποίες θα μπορούσαν να προκύψουν κάποια γκολ, αλλά κάποιες φορές στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και τύχη, που δεν την είχαν οι γηπεδούχοι χθες, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή του 81', όταν ο Μάριος Καρατζόγλου, που είναι γνωστή η ευχέρειά του στο σκοράρισμα, κατάφερε (!) να στείλει τη μπάλα εκτός εστίας από πολύ κοντά. Φυσικά, υπήρξε και το χαμένο πέναλτυ που προανέφερα.

Πάντως την καλύτερη ευκαιρία του Α΄ημιχρόνου την είχαν οι φιλοξενούμενοι στο 20' όταν παίκτης τους βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην περιοχή του Καραγιαννίδη, έπιασε μια πολύ καλή κεφαλιά αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και κατέληξε άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι. Αν και θα ακουστεί οξύμωρο, ίσως να ήταν καλύτερα για τους γηπεδούχους να έμπαινε αυτό το γκολ σε εκείνο το χρονικό σημείο, ώστε να προσπαθούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα με περισσότερο φανατισμό και με άλλους τρόπους, εκτός από τον γνωστό και αγαπημένο τους με κάθετες πάσες των κεντρικών στο κέντρο της αντίπαλης άμυνας..

Για το Δοξάτο αγωνίστηκαν οι: Κ. Καραγιαννίδης - Γ. Καραγιαννίδης (63' Θεοδωράκης) - Σερέτης - Μόσχος (84' Χαρετίδης) - Ν. Νότας - Ζάχαρης - Αυγητίδης - Θεοφανίδης - Παντζαρίδης - Αποστολίδης (59' Κ. Νοτας) - Καρατζόγλου.

Στον πάγκο παρέμειναν οι: Ιορδανόπουλος - Χιωτάκης - Δεληολάνης - Χριστοφυλλάκης.



Ο κώδων του κινδύνου.

Μετά από τις 5 πρώτες αγωνιστικές, αυτό που εύκολα εντοπίζει ο απλός φίλαθλος είναι η κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας. Ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα γιατί το πρωτάθλημα φέτος φαίνεται να έχει μια "ιδιαιτερότητα" σε σχέση με αυτά των τελευταίων ετών: Καμιά ομάδα (αν και είναι νωρίς ακόμη και υπάρχει μακρύς "δρόμος" στον "μαραθώνιο"..) δεν δείχνει πως έχει ως στόχο απλά μια καλή παρουσία στο πρωτάθλημα και ότι δεν θα "στενοχωρηθεί" ιδιαίτερα αν υποβιβαστεί ! Και θα είναι τουλάχιστον υποτιμητικό για μια ομάδα σαν τους Φιλίππους να "ελπίζει" στη φθορά άλλων ομάδων μέσα στον χειμώνα, ώστε να υπάρχουν από νωρίς "καταδικασμένες" ομάδες και να μην χρειαστεί μέχρι το τέλος να "παλέψει" για την σωτηρία της!

Ξέρω πως αυτά που γράφω μπορεί να μοιάζουν λίγο υπερβολικά και πεσιμιστικά, αλλά επειδή παρακολουθώ πολλά χρόνια την ομάδα, τολμώ να "κρούω τον κώδωνα του κινδύνου" από νωρίς, κι ας ακούγεται πολύ απαισιόδοξο το να μιλάει κανείς για υποβιβασμό μιας ομάδας που έχει στις τάξεις της προπονητή τον όχι τυχαία επονομαζόμενο "δάσκαλο" κ. Τάκη Στάμογλου και ποδοσφαιριστές της ποιότητας και της ποδοσφαιρικής διαδρομής του Σερέτη, του Παντζαρίδη, του Αυγητίδη, του Θεοφανίδη, του Καρατζόγλου, του Ζάχαρη, του Κ. Νότα, του πολύπειρου Χαρετίδη αλλά και των άλλων παιδιών που ειλικρινά πιστεύω πως σχεδόν όλοι τους θα μπορούσαν να σταθούν άνετα σε οποιαδήποτε ομάδα της κατηγορίας. 

Όμως, δυστυχώς ή ευτυχώς, τα "ονόματα" από μόνα τους δεν κερδίζουν τα παιχνίδια! 

Και στο παρελθόν οι Φίλιπποι, έχοντας πολύ καλά "ονόματα" στις τάξεις τους, υποβιβάστηκαν σε κατώτερες κατηγορίες, εκπλήσσοντας αρνητικά όλη την ποδοσφαιρική Δράμα..

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία από την ιστοσελίδα: http://dramagoal.gr/portal/?p=43520


ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ  A ΚΑΤ.   -  5η  αγωνιστική
ΣΚΟΡ
ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ11    τελ
ΦΩΤΟΛΙΒΟΣΠΕΡΙΘΩΡΙ84    τελ
ΠΑΝΔΡΑΜΑΙΚΟΣΧΩΡΙΣΤΗ22    τελ
Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥΣΙΤΑΓΡΟΙ02    τελ
Γ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣΝΕΥΡΟΚΟΠΙ20    τελ
ΚΑΛΙΦΥΤΟΣΠΕΤΡΟΥΣΑ35     τελ
ΔΟΞΑΤΟΚΑΛΟΣ ΑΓΡΟΣ12     τελ
ΚΥΡΓΙΑΠΡΟΑΣΤEΙΟ10     τελ

ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Α/ΑΟ Μ Α Δ Ε ΣΤΕΡΜΑΤΑΒδ.τ.
1Γ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ136137
2ΧΩΡΙΣΤΗ114137
3ΠΕΤΡΟΥΣΑ137116
4ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ158107
5ΠΑΝΔΡΑΜΑΙΚΟΣ117104
6ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ97102
7ΣΙΤΑΓΡΟΙ11794
8ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ6106-4
9ΚΥΡΓΙΑ496-5
10Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ8850
11ΠΕΡΙΘΩΡΙ12204-8
12ΠΡΟΑΣΤEΙΟ683-2
13ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ473-3
14ΚΑΛΟΣ ΑΓΡΟΣ7113-4
15ΔΟΞΑΤΟ7113-4
16ΚΑΛΙΦΥΤΟΣ8153-7

  6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΦΩΤΟΛΙΒΟΣΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣΠΑΝΔΡΑΜΑΙΚΟΣ
ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ
ΧΩΡΙΣΤΗΓ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
ΣΙΤΑΓΡΟΙΚΑΛΙΦΥΤΟΣ
ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΔΟΞΑΤΟ
ΠΕΤΡΟΥΣΑΠΡΟΑΣΤEΙΟ
ΚΑΛΟΣ ΑΓΡΟΣΚΥΡΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: