.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21


    
   
ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21

Την Πέμπτη,  10 Σεπτεμβρίου 2015, στο Δημαρχείο Καλαμπακίου κλήθηκε σε ειδική συνεδρίαση  (17η) και ώρα 18:30 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου.
Παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι με την έναρξη των τακτικών θεμάτων: 20/27 [3/3 από την Ανοιχτή Παρέμβαση, 6/8 από τη Μείζονα Αντιπολίτευση, 11/15 από τη Συμπολίτευση].
   Μοναδικό θέμα συζήτησης της ειδικής συνεδρίασης: «Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής έτους 2014».
Να υπενθυμίσουμε ότι το 2014 υπήρξαν δύο (2) Δημοτικές Αρχές: το διάστημα από Γενάρη έως Αύγουστο η προηγούμενη Δημοτική Αρχή (Δήμαρχος ο κ. Χατζηλαζάρου Α.) και από Σεπτέμβρη έως Δεκέμβρη η τωρινή Δημοτική Αρχή (Δήμαρχος ο κ. Δαλακάκης Δ.).
Στην αρχή της συνεδρίασης πήρε το λόγο ο νυν Δήμαρχος, ο οποίος άρχισε να κατηγορεί την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και στη συνέχεια άρχισε να εκθειάζει τη Δημοτική του Αρχή.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και ανταπάντησε στις κατηγορίες της σημερινής Δημοτικής Αρχής.
Η τοποθέτηση της «Ανοιχτής Παρέμβασης» στην ειδική αυτή συνεδρίαση είχε ως εξής:  «ομολογουμένως ήταν έκπληξη η δια ζώσης εισήγηση-τοποθέτηση του Δημάρχου.  Εκτός από το χάος, την υπερχρέωση, τη σπατάλη και τη λειτουργία με αυτόματο πιλότο που παρέλαβε δεν είπε τίποτα για τη λειτουργία τους τους τέσσερις (4) μήνες του 2014 και πώς θα μπορούσε άλλωστε, όταν σε ένα κρίσιμο θέμα που συζητήσαμε το 2014 ‘’Λήψη απόφασης περί διαχειριστικού ελέγχου του Δ. Δοξάτου, των σχολικών επιτροπών του Δ. Δοξάτου και της Δη.Κ.Ε.Δη.Δ.’’  ψηφίστηκε μόνον από οκτώ (8) σε σύνολο δεκαέξι (16) Δημοτικών Συμβούλων της Παράταξης του. Επαίνεσε το έργο του του 2015 για το οποίο έχουμε καιρό μπροστά μας να μιλήσουμε. Έτσι κι αλλιώς εδώ μέσα διαπιστώνουμε με λύπη ότι δε γίνεται διάλογος ούτε σύνθεση απόψεων , θέσεων και στόχων. Τελικά, νυν και τέως Δημοτική Αρχή ουσιαστικά ψηφίσαν τα πεπραγμένα του 2014 από τα οποία τα έσοδα είναι συγκεκριμένα και τα έξοδα επιλογή τους. Εμείς δεν ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του 2014, δεν ψηφίσαμε το τεχνικό πρόγραμμα του 2014,  ούτε και τις τροποποιήσεις του. Επιπλέον η σκληρή επίθεση εναντίον της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής δημιουργεί κακό κλίμα μετά τις ανταπαντήσεις και  ουσιαστικά δεν ωφελεί σε τίποτα, τουναντίον δημιουργεί ανούσιες εντάσεις που κουράζουν και αποσυντονίζουν από την ουσία τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Καλαμπάκι, 23-9-2015                             Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της
                                        «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ»
                                        Βούλα Καραγιαννίδου-Συμεωνίδου
                                         Ελένη Κωνσταντινίδου

                                                    Μιχάλης Γ. Παπάζογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: