.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20


       
ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20

Την Πέμπτη,  25 Ιουνίου 2015, στο Δημαρχείο Καλαμπακίου κλήθηκε σε τακτική συνεδρίαση  (13η) και ώρα 18:30 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου.
Παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι με την έναρξη των τακτικών θεμάτων: 23/27 [2/3 από την Ανοιχτή Παρέμβαση, 6/8 από τη Μείζονα Αντιπολίτευση, 14/15 από τη Συμπολίτευση και ένας (1) ανεξάρτητος].
Εκτός Ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν τέσσερα θέματα:




1ο θέμα: «Λήψη απόφασης για τροποποίηση του προϋπολογισμού έτους 2015 (22η)», εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
2ο θέμα: «Παροχή γνωμοδότησης από  πληρεξούσιο δικηγόρο», εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Η Α.Π. καταψήφισε το θέμα γιατί από τη Δημοτική Αρχή ορίστηκε αμοιβή υπερδιπλάσια της ελάχιστης προβλεπόμενης εκ του νόμου.
3ο θέμα: «Τροποποίηση της 202/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου», εγκρίθηκε ομόφωνα.
4ο θέμα: « Ορισμός πληρεξουσίου δικηγόρου για παράσταση σε δίκη», εγκρίθηκε ομόφωνα.
Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα τακτικά θέματα:
1ο Θέμα: «Λήψη απόφασης για την έγκριση πρόσληψης προσωπικού (3 εργαζόμενοι) με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα ενός (1) μήνα».
Η Α.Π. καταψήφισε το θέμα, γιατί ήδη στον Δήμο Δοξάτου, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ (5μήνα), απασχολούνται 20 εργαζόμενοι (ΥΕ Γενικών καθηκόντων). Επίσης γιατί, πριν την απόφαση του Δ.Σ., αυτοί ήδη απασχολούνται.
Η Μείζων μειοψηφία πρότεινε να προσληφθεί 1 εργαζόμενος στην καθαριότητα.
Ακολούθησε ψηφοφορία και το αποτέλεσμα αυτής: 11 υπέρ της πρόσληψης 3 εργαζομένων, 7 υπέρ της πρόσληψης 1 εργαζομένου, 2 κατά παντός πρόσληψης εργαζομένου και 2 Δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν ‘’παρών’’. Κατά συνέπεια, το θέμα καταψηφίστηκε.  Ο Πρόεδρος διέκοψε την συνεδρίαση για 5 λεπτά. Μετά την έναρξη επανέφερε το θέμα πραξικοπηματικά, χωρίς να έχει τέτοιο δικαίωμα και ενάντια σε κάθε διαδικασία και κανονισμό αποφάσισε ότι, σύμφωνα με την προηγούμενη ψηφοφορία (!!!!!!!!!!), εγκρίνεται η μία θέση.
Δηλώσαμε ότι θα προσφύγουμε εναντίον αυτής της απόφασης του Προέδρου του Δ.Σ. και του Δημάρχου.
Τελικά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης απέρριψε την απόφαση του Δ.Σ. μας.
2ο Θέμα: «Λήψη απόφασης για αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δοξάτου», ψηφίστηκε ομόφωνα.
3ο Θέμα: Λήψη απόφασης για έγκριση προμήθειας μεταχειρισμένου επιβατηγού οχήματος για τις ανάγκες μετακίνησης του Δημάρχου Δοξάτου.
Η μείζων μειοψηφία δήλωσε ότι θα καταψηφίσει την εισήγηση, γιατί η Δημοτική Αρχή παρέδωσε στον ΟΔΔΥ το προηγούμενο όχημα (AUDI)  χωρίς κανένα κέρδος και ζητά τώρα νέο αυτοκίνητο. Αυτό αποτέλεσε αφορμή έντονης διαμάχης με την πλειοψηφία.

Η Α.Π. υπερψήφισε την αγορά οχήματος μέχρι του ποσού των 8.500 €, γιατί το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο και υπηρετεί το θεσμό του Δημάρχου. Στο ερώτημα ποιος ζημίωσε τον Δήμο Δοξάτου, η νυν ή η προηγούμενη Δημοτική Αρχή πιθανότατα θα αποδοθεί στις επόμενες εκλογές.
4ο Θέμα: Λήψη απόφασης για έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου : «Επισκευές σε τοιχίο αντιστήριξης και λοιπές εργασίες Δ.Κ. Πηγαδίων», ψηφίστηκε ομόφωνα.
 5ο Θέμα: «Λήψη απόφασης για καθορισμό αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου για παροχή γνωμοδότησης που αφορά σε εξωδικαστικό συμβιβασμό και καταβολή αποζημίωσης για ζημία οχήματος λόγω καθίζησης οδοστρώματος».
6ο Θέμα: «Λήψη απόφασης για καθορισμό αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου για παράσταση ενώπιον του Ειρηνοδικείου Δράμας κατά την εκδίκαση της αγωγής του Ιωάν. Τσοκαταρίδη».
7ο Θέμα: Λήψη απόφασης για καθορισμό αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου για παράσταση ενώπιον του Ειρηνοδικείου Δράμας κατά την εκδίκαση της αγωγής του Ιορδάνη Τσεπεσίδη.
Τα προηγούμενα 3 θέματα (5ο, 6οκαι 7ο) εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία.
 Η Α.Π. καταψήφισε το θέμα, γιατί από τη Δημοτική Αρχή ορίστηκε αμοιβή υπερδιπλάσια της ελάχιστης προβλεπόμενης εκ του νόμου.
8ο Θέμα: «Λήψη απόφασης για τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. Δήμου Δοξάτου», εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
Η Α.Π., αφού αναγνώρισε το θετικό της δημιουργίας τμήματος Προμηθειών, καταψήφισε το θέμα γιατί:
 1. Ο Δ. Δράμας με τετραπλάσιο πληθυσμό και υπάλληλους έχει διπλάσιες θέσεις (8 Δ/νσεις και 30 τμήματα), ενώ ο Δ. Προσοτσάνης, με ίδιο πληθυσμό έχει σχεδόν τις μισές Διευθύνσεις (3) και τμήματα (10), σε σχέση με τον Δ. Δοξάτου που προτείνεται να έχει 4 Δ/νσεις και 16 τμήματα, σε σύνολο περίπου 75 υπαλληλων. Είναι παγκόσμια αποκλειστικότητα να αντιστοιχεί ένας προϊστάμενος ή Δ/ντής σε 2,7 εργαζομένους. Το κόστος όλων αυτών είναι περίπου 7.000 €, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν το μισό.
2. Αν η δημοτική θέλει να κάνει κοινωνική πολιτική ας την κάνει υπέρ όλων των εργαζομένων, χωρίς αποκλεισμούς και εμπάθειες. Τότε θα βρει αρωγό της την Ανοιχτή Παρέμβαση.
Ο κ. Δήμαρχος ανταπαντώντας και προσωποποιώντας, ζήτησε από τον Επικεφαλής της Α.Π. να αποποιηθεί του επιμισθίου του Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας, όπου υπηρετεί, εφόσον κόπτεται τόσο πολύ για την οικονομία του τόπου.
Προφανώς, δε γνώριζε ότι η αποποίηση του μισθού και του επιμισθίου από υπάλληλο είναι σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα και δεν έχει το δικαίωμα αυτό, αλλά μόνον το δικαίωμα της παραίτησης. Επίσης, δε γνώριζε ότι για έξι μήνες, από τον Ιούλιο έως το Δεκέμβριο του 2012, λόγω της επιστροφής του στην εκπαίδευση, ενώ ασκούσε κανονικά τα καθήκοντα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Δοξάτου, προέκυψε ωφέλεια άνω των 15.000 € για τα ταμεία του Δήμου Δοξάτου.  
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Καλαμπάκι, 9-9-2015                             Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της
                                        «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ»
                                        Βούλα Καραγιαννίδου-Συμεωνίδου
                                         Ελένη Κωνσταντινίδου

                                                    Μιχάλης Γ. Παπάζογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: