«Στις φλόγες» το Φωτολίβος

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΑΞΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ, ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΝ ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟ

Με θριαμβευτικό τρόπο ο Άρης Φωτολίβους αναδείχθηκε κυπελλούχος ΕΠΣ Δράμας, για πρώτη φορά στην ιστορία του, κερδίζοντας τον Πανδραμαϊκό.



ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ-ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ 1-4: Στο γήπεδο της Δόξας και μπροστά σε 1000 περίπου φιλάθλους, ο τελικός εξελίχθηκε σε πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου, αφού οι δύο ομάδες έπαιξαν σε αθλητικά πλαίσια, προσφέροντας αρκετά καλό θέαμα. Δίκαια αναδείχθηκε κυπελλούχο το Φωτολίβος, καθώς έδειξε μέσα στο γήπεδο πως ήθελε περισσότερο τον αγώνα, προσπάθησε με πάθος, σοβαρότητα και μαχητικότητα από την αρχή ως το τέλος και πανηγύρισε έξαλλα την επιτυχία. Σπουδαία είναι η δουλειά που κάνει ο προπονητής Δημήτρης Κυριακίδης και δεν είναι τυχαίο ότι από τη μια οι παίκτες τον σήκωσαν ψηλά με τη λήξη της συνάντησης κι από την άλλη οι φίλαθλοι φώναξαν ρυθμικά το όνομά του. Από την άλλη μεριά, ο Πανδραμαϊκός γνώρισε βαριά ήττα, ωστόσο το βασικό παράπονο που είχαν οι φίλαθλοί του ήταν πως οι ποδοσφαιριστές δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις μιας τέτοιας αναμέτρησης. Σημαντικό ρόλο έπαιξε σαφώς η απουσία του τερματοφύλακα Λουκά Αποστολίδη (αποβλήθηκε στο προηγούμενο ματς πρωταθλήματος), στη θέση του αγωνίστηκε ο άπειρος Θεοφύλακτος Γιαζγκουλίδης, στον οποίο πάντως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποδοθούν ευθύνες. Δυστυχώς ο Πανδραμαϊκός είχε πολύ καλή απόδοση μόνο για πέντε περίπου λεπτά, αντιδρώντας στο 1-0 που είχε διαμορφωθεί. Στη διάρκεια της επανάληψης διατήρησε άκαρπη πρωτοβουλία των κινήσεων και τελικά δέχθηκε άλλα δύο γκολ και γνώρισε τη συντριβή. Μπορεί το τελικό σκορ να είναι υπερβολικό αναφορικά με την εικόνα των δύο αντιπάλων στο γήπεδο, πλην όμως αυτό δεν αναιρεί τη δίκαιη, πέρα για πέρα, επικράτηση του Φωτολίβους.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ: Στο 12΄ ο Βεζύρης τροφοδότησε τον Παυλίδη, που από το ύψος της περιοχής έπιασε αδύναμο σουτ και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας. Δύο λεπτά αργότερα, κόρνερ του Βασιλειάδη, αδράνεια της άμυνας και με σουτ ο Δημούδης έκανε το 0-1. Η αντίδραση ήρθε αστραπιαία, καθώς στο 17΄ σε μακρινή μπαλιά του Χατζηκυριάκου, ο Μάλλιος με πλασέ, ισοφάρισε. Στο 19΄ ο Πατένταλης έδωσε στον Σαϊνίδη, που από κοντά, αλλά αρκετά πλάγια, δεν μπόρεσε να βρει στόχο, στο 22΄ ωραίο φάουλ του Μάλλιου απέκρουσε σε κόρνερ με υπερένταση ο Νικολαϊδης. Στο 35΄ κάθετη μπαλιά του Βασιλειάδη προς τον Χαρέμι, που πλάσαρε εύστοχα (1-2), στο 42΄ σέντρα του Βασιλειάδη, ο Χαρέμι δεν πρόλαβε να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 68΄ μπάσιμο και σουτ του Χατζηκυριάκου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας, στο 74΄ σουτ του Μάλλιου έξω από την περιοχή απέκρουσε σε κόρνερ ο Νικολαϊδης. Στο 82΄ και σε «βαθιά» μπαλιά του Βασιλειάδη, κάτοχος της μπάλας έγινε ο Πετανίδης, που με σουτ, έκανε το 1-3, στο 89΄ σέντρα του Βεζυρίδη και με κοντινό πλασέ ο Παυλίδης το 1-4.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ-ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Θα ήταν άδικο να ξεχωρίσουμε κάποιους παίκτες από τους νικητές, καθώς έκαναν μια ομαδική προσπάθεια και δεν υστέρησε κανείς. Κορυφαίοι, πάντως, οι Αρβανιτάκης, Χαρέμι, Δικταπανίδης, Βασιλειάδης. Από τον Πανδραμαϊκό ξεχώρισαν οι Καραγιαννίδης, Υψηλός, Σαϊνίδης, Πατένταλης. Άριστη η διαιτησία του Περικλή Παρχαρίδη (Γιάννης Κεσαπίδης, Αλέκος Παρασκευούδης). Άψογος στα καθήκοντά του ο τέταρτος διαιτητής, Θ. Μαμσάκος, το ίδιο και οι επιπλέον βοηθοί διαιτητού οι Μαρία Λαφαζάνη, Μαρία Χουμπουρίδου.
ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ: Γιαζγκουλίδης, Σίντος, Γκαϊδατζής (50΄ Λίπο), Μαριάδης, Καραγιαννίδης, Υψηλός, Χατζηκυριάκου (84΄ Καλλιμάνης), Σαϊνίδης, Παπαθεοδώρου, Μάλλιος, Πατένταλης.
ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ: Νικολαϊδης, Δικταπανίδης, Καζάκης, Χατζησαββίδης, Δημητριάδης, Αρβανιτάκης, Χαρέμι (85΄ Γκούζης), Βασιλειάδης, Βεζύρης, Δημούδης (78΄ Πετανίδης), Παυλίδης (90΄ Κωνσταντινίδης).

MVP Ο ΧΑΡΕΜΙ: Πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του τελικού της ΕΠΣ Δράμας αναδείχθηκε ο Λέο Χαρέμι, όπως προέκυψε από ψηφοφορία που διεξήχθη από κλιμάκιο 7 προπονητών.

Η ΑΤΥΠΗ ΡΕΒΑΝΣ: Οι δύο αντίπαλοι είχαν ξανασυναντηθεί πριν από 16 χρόνια σε τελικό κυπέλλου. Τότε είχε επικρατήσει ο Πανδραμαϊκός με 3-0, ενώ το Φωτολίβος τα κατάφερε στη δεύτερη συμμετοχή του σε τελικό.

Η συγκίνηση Κυριακίδη
Ιδιαίτερα συγκινημένος εμφανίστηκε ο προπονητής του Άρη Φωτολίβους, Δημήτρης Κυριακίδης, δηλώνοντας μετά τον αγώνα: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας, θέλαμε πάση θυσία το κύπελλο, τα παιδιά πάλεψαν με όλες τις δυνάμεις τους και τα καταφέραμε. Συγκινητική ήταν η συμπαράσταση του κόσμου, αποτέλεσε τον 12ο παίκτη μας και τους ευχαριστούμε. Πετύχαμε μια πραγματικά σπουδαία νίκη επί ενός εξαιρετικού αντιπάλου. Είμαι πολύ συγκινημένος, εύχομαι κι άλλοι προπονητές να ζήσουν τη στιγμή που ζω τώρα. Συγχαρητήρια σε όλους για την επιτυχία».

Ο προβληματισμός Μάλλιου
Φανερά στενοχωρημένος και προβληματισμένος εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Πανδραμαϊκού, Γιώργος Μάλλιος. Τα λόγια που είπε είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: «Έγινε αρκετά καλό ματς. Στο πρώτο μέρος δεχθήκαμε πρώτοι γκολ, ισοφαρίσαμε, όμως δεν το κρατήσαμε και πήγαμε στο ημίχρονο με 2-1. Στην επανάληψη μπήκαμε με στόχο να είμαστε πιο σοβαροί, είχαμε 2-3 ευκαιρίες, αλλά δεν ενεργήσαμε σωστά και τελικά δεχθήκαμε άλλα δύο γκολ. Το τελικό σκορ μπορεί να είναι «βαρύ» για μας, ωστόσο η νίκη του Φωτολίβους είναι δίκαιη, άξια πήρε το κύπελλο, τους αξίζουν συγχαρητήρια. Όσο για μας, θα δούμε τι πρέπει να γίνει. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πιστεύω πως κάτι πρέπει να αλλάξει, ώστε να συνέλθει η ομάδα».
ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΜΕΛΙΔΗΣ