.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - Οριστική η αναβολή και νέος ορισμός για τις 18/2 με Σουφλί στην Ορεστιάδα

Οριστική η αναβολή και νέος ορισμός για τις 18/2 με Σουφλί στην Ορεστιάδα

Οριστική η αναβολή και νέος ορισμός για τις 18/2  με Σουφλί στην Ορεστιάδα
Προβληματισμός και ανασύνταξη για τους «μαυραετούς»

Έφτασε το μεσημέρι στα γραφεία της Δόξας το φαξ από την διοργανώτρια αρχή, με το οποίο επισημοποιείται η αναβολή του αυριανού αγώνα με τον Έβρο Σουφλίου. Νέα ημερομηνία ορίζεται η επόμενη Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στο δημοτικό γήπεδο της Ορεστιάδας (φωτό).  Μια εξέλιξη σίγουρα θετική για την δραμινή ομάδα καθώς δίνει περισσότερο χρόνο αποθεραπείας και λιγότερη επιβάρυνση για κάποιους από τους παίκτες της που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.



dimotiko stadio orestiada
Ανάγκη ανασύνταξης
Προβλημάτισε τους πάντες μέσα στο στρατόπεδο των «μαυραετών» η εμφάνιση της ομάδας στα δύο τελευταία παιχνίδια. Δύο γειτονικά ντέρμπι απέναντι σε ισάριθμους αντίπαλους που χαρακτηρίζονται για την ποιότητα τους και τον εξ’ αρχής δηλωμένο στόχο  της ανόδου.
Κόντρα στον Πανσερραϊκό η παρουσία των παικτών της Δόξας αγωνιστικά κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Την χαρακτήριζε όμως μια ικανοποιητική αγωνιστική διάθεση και προσπάθεια ενώ συνοδεύτηκε από μια λευκή ισοπαλία που είναι ένα αποτέλεσμα, σε κάθε περίπτωση ανεκτό.
Κόντρα στην Καβάλα, η εικόνα της Δόξας αγωνιστικά ήταν αποκαρδιωτική.  Σε ένα κλασικό γειτονικό ντέρμπι όπου ο παράγοντας γόητρο κυριαρχεί μέσα στην σκέψη των φιλάθλων, αυτό που απογοήτευσε περισσότερο ήταν η αγωνιστική διάθεση και το αποτέλεσμα. Μια ήττα που προέρχεται από μια παρουσία μέσα στον αγωνιστικό χώρο όπου λείπουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θέλει να δει ο κόσμος προκειμένου να μείνει ικανοποιημένος ώστε να κάνει μια προσπάθεια να προσπεράσει το τελικό αποτέλεσμα.
Μπορεί οι στόχοι της φετινής Δόξας να μην περιλαμβάνουν πρωταθλητισμό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με μια χρονιά χωρίς κανένα άλλο στόχο. Η προοπτική  που υπάρχει είναι η δημιουργία ενός κορμού όπου επάνω εκεί θα στηριχθεί και θα χτιστεί η ομάδα της επόμενης χρονιάς όπου στόχος θα είναι ξεκάθαρα ο πρωταθλητισμός.
Το μήνυμα που πρέπει να αντιληφθούν όλοι οι παίκτες του φετινού ρόστερ που θέλουν να μείνουν και να αποτελέσουν μέρος αυτού του οικοδομήματος είναι ότι θα πρέπει να δείξουν την δέουσα διάθεση και να πείσουν ότι πρόθεση τους είναι να παραμείνουν.
Το μήνυμα αυτό αφορά όλους. Γηγενείς και μη. Το ότι κάποιος είναι δραμινός δεν του εξασφαλίζει κάποιο προνόμιο εάν ο ίδιος δεν είναι σε θέση να αποδείξει και να πείσει ότι έχει θέση  και λόγο να συμμετέχει στην Δόξα.
Η συμμετοχή της ομάδας στην ερασιτεχνική κατηγορία δεν απαλλάσσει τους παίκτες της από την επιτακτική ανάγκη να δείχνουν ότι διαθέτουν σκέψη και λογική επαγγελματία. Να φαίνεται ότι έχουν κατανοήσει πως συμμετέχουν σε μια ομάδα που η φανέλα της επιβάλλει άλλους στόχους που είναι πέρα από μια απλή παρουσία και παραμονή στην κατηγορία.
Η Δόξα βρίσκεται στην τρίτη εθνική γιατί κάποιοι πρώην διοικούντες της δεν  στάθηκαν ικανοί να διαχειριστούν το έργο που ανέλαβαν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τώρα που αυτοί έχουν φύγει από τα διοικητικά δρώμενα, η ομάδα δεν θα πάρει ξανά τον δρόμο της επιστροφής, εκεί που της αρμόζει και της επιβάλλει η ίδια η ιστορία της.
Κεντρικά πρόσωπα σε όλο αυτό το σκηνικό είναι οι ποδοσφαιριστές. Όσοι λοιπόν αντιλαμβάνονται τον ρόλο αυτό και την τύχη που έχουν να τους δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουν στην προσπάθεια επιστροφής της Δόξας στην μεγάλη κατηγορία, πρέπει να συμπεριφέρονται ανάλογα. Την ανταπόδοση, σε όσους την αξίζουν,  θα την δουν σίγουρα μέσα από την συμπεριφορά του κόσμου.
Οι δραμινοί είναι πάντα κοντά στην Δόξα και έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να ανταμείβουν αυτούς που αξίζουν το χειροκρότημα. Όπως και μετά από την απαιτούμενη υπομονή και πίστωση χρόνου, δείχνουν την διαμαρτυρία τους απέναντι στην ανεπάρκεια.
Όσο και αν είναι …δύσπεπτη μια εντός έδρας  ήττα σε ένα γειτονικό ντέρμπι, η σημερινή μας τοποθέτηση έχει να κάνει περισσότερο με την συνέχεια παρά με τα προηγούμενα παιχνίδια. Τα καλά αποτελέσματα είναι αυτά που σβήνουν κάθε «μαύρη μολυβιά».
Σε ότι αφορά τον προπονητή είναι γνωστό σε όλους ότι ο κάθε προπονητής σε μια ομάδα έχει μόνο δύο φίλους. Την δουλειά του και τα καλά αποτελέσματα. Και δεν μπορεί να υπάρξει σώφρον προπονητής που θα ανεχθεί για πολύ τον παίκτη που δεν τον βοηθάει στην δουλειά του…
DSC 0113 2 modified
Στην θύρα 5 οι οπαδοί των φιλοξενούμενων
Το μόνο κέρδος από το προχθεσινό παιχνίδι είναι ότι όλα πήγαν καλά στην πρόβα τζενεράλε της θύρας 5 για χρήση φιλοξενίας των οπαδών της αντίπαλης ομάδας. Και πιο συγκεκριμένα αυτό αφορά την υποδοχή των οπαδών του Άρη που αναμένονται σε τρεις αγωνιστικές. Όλα κύλησαν άψογα στην υποδοχή την διαμονή και την αποχώρηση των οπαδών της Καβάλας.
Μια εκκρεμότητα που πρέπει να διευθετηθεί, σε συνεργασία φυσικά με την αστυνομική διοίκηση, είναι η προστασία-επιρεασμός του δεύτερου επόπτη από τους φιλάθλους των φιλοξενουμένων. Και καθώς η συνεργασία της διοικούσας με την αστυνομική διεύθυνση είναι εξαιρετική, το θέμα μπορεί να λυθεί άμεσα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ
ΠΗΓΗ: http://www.sportdrama.gr/%CE%B4%CF%8C%CE%BE%CE%B1-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF/item/19234-%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-18-2-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%BB%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B1

Δεν υπάρχουν σχόλια: