.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛ. ΔΟΞΑΤΟΥ ΧΟΡΕΨΕ ΣΤΗ ΜΕΣΟΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ - 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014




Το Σάββατο 26 Ιουλίου 2014 ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός σύλλογος Δοξάτου συμμετείχε στην όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσορόπη Καβάλας, μαζί με τα χορευτικά τμήματα των Δυτικομακεδόνων Καβάλας (με μέλη που έλκουν την καταγωγή τους από τους 4 νομούς της Δυτ. Μακεδονίας), του Ακροποτάμου Καβάλας και του χορευτικού τμήματος των οικοδεσποτών.

Άψογη η φιλοξενία, πανέμορφος ο χώρος στον οποίο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση (στο προαύλιο του πρώην Δημοτικού Σχολείου) πολλοί οι θεατές (οι διοργανωτές υπολόγισαν πως έδωσαν το παρόν πάνω από 450 άτομα), και το γλέντι, μετά τις παρουσιάσεις των χορών απ' τους συλλόγους, συνεχίστηκε για ώρες με παραδοσιακούς χορούς  και τραγούδια από την εξαιρετική ορχήστρα που την αποτελούσαν μαθητές από του Μουσικό Σχολείο της Καβάλας.

Αλλά πολύ όμορφο είναι γενικότερα το χωριό, όπως διαπιστώσαμε σε μια σύντομη βόλτα, πριν ξεκινήσουν οι χοροί, και όπως μπορείτε να δείτε φυσικά στις φωτογραφίες.









Ο σύλλογος μας συμμετείχε με το μεγάλο τμήμα, και πραγματικά κέρδισαν τις εντυπώσεις με την άψογη παρουσία τους ( μπορεί να "ακούγεται" αρκετά "τοπικιστικό" αλλά πιστεύω πως ήταν η πραγματικότητα, χωρίς να υποτιμώ τους άλλους συλλόγους, αλλά σίγουρα είχαμε και πολλούς και καλούς χορευτές και χορεύτριες και μεγάλη ποικιλία στους χορούς), αλλά και τη χωρίς σταματημό συμμετοχή στο γλέντι που ακολούθησε μετά, όπως φυσικά και από όλα σχεδόν τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας που επέδειξαν θαυμάσια τις χορευτικές τους ικανότητες !


Ο καιρός ήταν πολύ καλός, υπήρχε ευχάριστη δροσιά, τα σουβλάκια και τα υπόλοιπα κρεατικά καλοψημένα στα κάρβουνα και πεντανόστιμα, όπως και τα εδέσματα που προσφέρθηκαν στους χορευτές από τους οικοδεσπότες, οι μπύρες και τα αναψυκτικά παγωμένα, και όλοι ανεβήκαμε με χαμόγελα στο λεωφορείο για την επιστροφή στις 1 παρά 20 μετά τα μεσάνυχτα. Μετά από 45 λεπτά περίπου φτάσαμε στο Δοξάτο, εμφανώς ικανοποιημένοι από την όμορφη βραδιά που περάσαμε !

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, σε όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν και φυσικά στα παιδιά του συλλόγου μας που μας έκαναν περήφανους, υπό την καθοδήγηση και συμμετοχή του δάσκαλου του χορού κ. Κώστα Βλαχογιάννη, που δικαιωματικά του αξίζουν τα περισσότερα "μπράβο" !

Σε επόμενη ανάρτηση βίντεο από την εκδήλωση.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: