.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - Την κάλυψη των οικονομικών υποχρεώσεων που θα επιβεβαιώσει τις εξελίξεις περιμένουν τα μέλη της προσωρινής διοίκησης

Την κάλυψη των οικονομικών υποχρεώσεων που θα επιβεβαιώσει τις εξελίξεις περιμένουν τα μέλη της προσωρινής διοίκησης

Την επιβεβαίωση ότι με την δική του συγκατάθεση μπαίνει άμεσα στα διοικητικά της Δόξας ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, έδωσε απόψε ο μεγαλομέτοχος της δραμινής ΠΑΕ Θανάσης Σάμιος, μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή του Σάκη Πετρόπουλου στον ΑΛΦΑ ΔΡΑΜΑΣ. Στην εκπομπή όπου προσκεκλημένος ήταν ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, ο Σάμιος επιβεβαίωσε τα όσα υποστήριζε τις προηγούμενες μέρες ο Κωνσταντινίδης και ανέφερε στο προχθεσινό της ρεπορτάζ η SPORTDRAMA.GR, για συνάντηση τους στον Πειραιά και την συγκατάθεση του πειραιώτη επιχειρηματία για την εμπλοκή του στα διοικητικά της ομάδας. Ο Θανάσης Σάμιος είπε μεταξύ άλλων ότι: «Συναντηθήκαμε και ανταλλάξαμε απόψεις. Δεν μιλήσαμε για αγοραπωλησίες αλλά για την σωτηρία της ομάδας που προέχει όλων. Ο κύριος Κωνσταντινίδης με την εμπλοκή του στην ΠΑΕ και την χρηματοδότηση της θα δείξει ότι είναι παρών στις εξελίξεις. Περιμένω και από τους άλλους δραμινούς να πράξουν ανάλογα. Αγαπώ αυτή την ομάδα και αναγνωρίζω ότι έχω κάνει και εγώ τα λάθη μου»


Η … «ατυχέστατη» ανακοίνωση της ΠΑΕ
Και πάμε τώρα στην χθεσινή ανακοίνωση, την οποία όπως εκ των υστέρων διαπιστώθηκε δεν γνώριζε ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης Σταύρος Δαϊλάκης και ίσως και τα περισσότερα μέλη της. Μια ανακοίνωση μνημείο –για πολλοστή φορά- ερασιτεχνικής σκέψης και λειτουργίας που όπως φαίνεται έγινε κάτω από συνθήκες αγωνίας και πανικού γιατί ορισμένοι προφανώς έβλεπαν κάποιες πιθανές εξελίξεις οι οποίες δεν τους ήταν αρεστές. Δίνοντας την εντύπωση ότι θεωρούν την παραμονή τους στην θέση τους μόνιμη και ανεπηρέαστη από την οποιαδήποτε εξέλιξη. Κάποιος ή κάποιοι χωρίς την ανάγκη ονομαστικής αναφοράς, αφού είναι γνωστοί σε όλη την ποδοσφαιρική Δράμα, ένιωσαν άβολα και για πολλοστή φορά προσπάθησαν να κάνουν μια ατυχέστατη προσπάθεια μετατόπισης ευθυνών για τις πράξεις τους και στοχοποίηση άλλων, προκειμένου όπως προφανώς θα πίστευαν, να παραμείνουν στο απυρόβλητο.
«Από την προσωρινή διοίκηση έγιναν στρατηγικής σημασίας λάθη» είπε χαρακτηριστικά ο Σάμιος και αυτό λέει πολλά…
-Στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε μέσα από τον επίσημο δίαυλο επικοινωνίας της προσωρινής διοίκησης , μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου μεταξύ άλλων, κυριαρχούν …ειδησεογραφικού τύπου …ευχές για ονομαστικές γιορτές και γενέθλια (κοινωνική δικτύωση γαρ!!) αναφέρονταν τα εξής:
«Η ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ πληροφορεί τον κόσμο της ομάδας ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που διενεργήθηκε με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Αθανάσιο Σάμιο, ο τελευταίος τους ενημέρωσε ότι δεν υπήρξε ΠΟΤΕ συνάντηση την Παρασκευή με τον υποψήφιο… επενδυτή Γιάννη Κωνσταντινίδη. Ο Δραμινός επιχειρηματίας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πειραιώτη εφοπλιστή και ουδέποτε υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, παρά την πληροφόρηση που έχει διοχετευτεί στον Τύπο. Όσους αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις τους καθιστούμε υπεύθυνους απέναντι στην ομάδα και τον κόσμο μας».
Και έρχεται σήμερα το άδειασμα από τον Σάμιο ο οποίος δήλωσε τηλεοπτικά ότι συναντήθηκε με τον Κωνσταντινίδη. Ήδη από χθες και στην διαδικασία της προετοιμασίας της σημερινής εκπομπής, δήλωσε στον Σάκη Πετρόπουλο ότι «από την διοίκηση με πήραν τηλέφωνο και με ρώτησαν αν έγινε αγοροπωλησία της ΠΑΕ και τους απάντησα ότι αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της ομάδας και όχι η αγοροπωλησία. Του είπα να βοηθήσει οικονομικά την ομάδα για να βγει από την δύσκολη θέση που βρίσκεται και τα υπόλοιπα θα τα βρούμε οι δύο μας. Μόνο αυτό…» !!!
Μια θέση που λίγο ως πολύ επανέλαβε στην δημόσια τοποθέτηση του σήμερα. Συνεπώς την γνώριζαν κάποιοι μέσα στο συμβούλιο και όμως βιάστηκαν να κάνουν αυτήν την τόσο άστοχη κίνηση με την ανακοίνωση. Μια κίνηση που εξόργισε τον Κωνσταντινίδη, ο οποίος όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον Πετρόπουλο σαν απάντηση παρέπεμψε στα όσα ανέφερε λίγο νωρίτερα ο πειραιώτης επιχειρηματίας.
Βέβαια δεν «βιάστηκαν» τυχαία. Απλά θέλησαν προφανώς να κινηθούν πάνω στο δόγμα: «Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» σκορπώντας ευθύνες και στοχοποιώντας όλους τους άλλους εκτός από αυτούς που κάνουν το «ένα στρατηγικό λάθος πίσω από το άλλο». Όσο για το: «ποιοί είναι αυτοί που αρχικά παράγουν ή αναπαράγουν τις ψευδείς ειδήσεις για να τους καταστήσουν υπεύθυνους απέναντι στην ομάδα και τον κόσμο», είναι ένα θέμα για το οποίο ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του…
Αυτά σαν απάντηση σε κάποιον που προσπαθεί με τον γνωστό «ομιχλώδη» τρόπο του να στοχοποιεί όλους τους άλλους και να απαιτεί –ατυχώς- για τον εαυτό του το απυρόβλητο. Κάποιον που όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος». Ποιος είναι αυτός για την ιστοσελίδα μας δεν έχει καμία σημασία. Φτάνει που το ξέρει πλέον ο ίδιος…
Οι υποσχέσεις Κωνσταντινίδη
Στο υπόλοιπο ρεπορτάζ της ημέρας και σε ότι αφορά το θέμα Κωνσταντινίδη, όπως φαίνεται και από τα όσα έγιναν γνωστά από την πλευρά της προσωρινής διοίκησης, όλα θα ξεκαθαρίσουν, αν το πρωί της Τρίτης ο Γιάννης Κωνσταντινίδης περάσει όντως από τα γραφεία της ΠΑΕ και κάνει πράξη τα όσα δήλωσε. Υπάρχει μια άμεσης εξόφλησης οφειλή (2.900 ευρώ) που αφορά το ποσό που απαιτείται για ΠΣΑΠ και εφορία για την έκδοση των δελτίων των τριών παικτών που υπόγραψαν χθες. Αισίως έκλεισε και το θέμα της απόκτησης του Σλοβένου Στέφαν Σμιλιανιτς. Ο Πόλυς Βεζυρίδης ήταν αυτός που κατέβηκε νωρίς το πρωί στην Αθήνα για να επισπεύσει τις διαδικασίες και όπως έγινε γνωστό, μέχρι το μεσημέρι είχαν μπει οι υπογραφές στο συμβόλαιο του Σμίλιανιτς.
Από εκεί και πέρα ο Κωνσταντινίδης μίλησε για πληρωμές στο ποδοσφαιρικό τμήμα και διακανονισμούς στις οφειλές των πιστωτών της ΠΑΕ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που βγαίνουν από τα όσα ειπώθηκαν στην παρουσία του Κωνσταντινίδη στον ΑΛΦΑ, εφόσον στηρίξει οικονομικά την ΠΑΕ και η ομάδα δεν μπει σε κάποια περιπέτεια, μετά το τέλος του πρωταθλήματος και αφού προηγηθούν όλα όσα αναφέραμε στο προχθεσινό ρεπορτάζ για λογιστική μείωση της αξίας των μετοχών, θα αποκτήσει το 51% με ένα αντίτιμο που υπολογίζεται κάπου στα 300 χιλιάρικα ενώ ο Σάμιος θα παραμείνει στην ΠΑΕ Δόξα την οποία δήλωσε ότι αγαπάει κρατώντας το υπόλοιπο των μετοχών.
Επίσης από αύριο και εφόσον όλα τα οικονομικά θέματα έχουν την ροή που πρέπει, ο Κωνσταντινίδης μαζί με τον Δαϊλάκη και τον νομικό του σύμβουλο θα προχωρήσουν στον καταρτισμό του νέου διοικητικού σχήματος για τον οποίο θα καταθέσουν μέχρι την Παρασκευή την σχετική πρόταση για έγκριση από το Ειρηνοδικείο.
Λέχθηκε ότι για νέος προπονητής προορίζεται ο Μιχάλης Τσοκακτσίδης που διετέλεσε παίκτης στην Δόξα επί εποχής Τσιτσόπουλου. Επίσης ακούγεται έντονα ότι πολύ πιθανό είναι την θέση του γενικού αρχηγού να πάρει ο προσωπικός φίλος του Γιάννη Κωνσταντινίδη, Σταύρος Χαραλαμπίδης.
Γεγονός είναι ότι ο Κωνσταντινίδης έκανε μια αρκετά καλή τηλεοπτική παρουσία. Ωστόσο η πραγματοποίηση των υποσχέσεων του, θα είναι η επιβεβαίωση, ότι όντως έπονται εξελίξεις στο διοικητικό επίπεδο της πολύπαθης δραμινής ΠΑΕ, που ψάχνει εναγωνίως για λύσεις στα οικονομικά της προβλήματα.
Ευχής έργο θα είναι από αύριο να μπουν τα όλα τα θέματα σε μια διαδικασία άμεσης λύσης ώστε να φύγει πάνω από την Δόξα το έντονο κλίμα αβεβαιότητας που υπάρχει σήμερα και η επόμενη μέρα να είναι αντίστοιχη της ιστορίας και του μεγαλείου των «μαυραετών»…
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: