Οι Γιάννης Ζαπουνίδης (Δοξάτου) και Μιχάλης Κωνσταντινίδης (Ξηροποτάμου), εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης  

«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ» ΓΙΑ ΔΟΞΑΤΟ ΚΑΙ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟ, ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ

Μάχη μέχρις εσχάτων

Ύστερα από ένα εξαιρετικό ποιοτικά ημιτελικό, Φίλιπποι Δοξάτου και μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 3-3 και στον επαναληπτικό θα ξεκαθαρίσει ποια ομάδα θα πάει στον τελικό κυπέλλου ΕΠΣ Δράμας.


ΔΟΞΑΤΟ-ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 3-3: Έγινε πραγματικό ντέρμπι, όπου και οι δύο αντίπαλοι τα έδωσαν όλα για να αποκτήσουν προβάδισμα πρόκρισης. Το παιχνίδι είχε θεαματικές διακυμάνσεις στο σκορ και η ρεβάνς αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Παρόλο που το γήπεδο είχε λάσπες και δυσχέρανε τις κινήσεις των παικτών, το γρήγορο 0-1 συνετέλεσε να αποκτήσει γρήγορο ρυθμό ο αγώνας. Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι της συνάντησης και θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει κι άλλες φορές. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν σε απόδοση, πήραν ξανά το προβάδισμα, τελικά όμως κατάφεραν να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις. Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, το τελικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται δίκαιο. Το Δοξάτο έχασε τη νίκη και σίγουρα επηρεάστηκε από τις δύο αποβολές σε περιπτώσεις που οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους. Από την άλλη μεριά, ο Ξηροπόταμος είχε σε μεγάλη μέρα τον Μιχάλη Κωνσταντινίδη, ενώ θα πρέπει να επισημανθεί πως η ομάδα εμφανίστηκε με διαφορετική ψυχολογία, ύστερα από την αλλαγή προπονητή, έχοντας σε αρκετά διαστήματα το αγωνιστικό «πρόσωπο» που ήθελαν οι φίλοι της.
«ΣΦΡΑΓΙΔΑ» ΜΙΧΑΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ: Στο 7΄ ο Μιχάλης Κωσνταντινίδης απέφυγε δύο αντιπάλους και με αριστερό, συρτό, γωνιακό σουτ «έγραψε» το 0-1. Στο 14΄ ο Τουρφαντίδης τροφοδότησε τον Ιωαννίδη, το εξ επαφής πλασέ του οποίου απέκρουσε ο εξελθών από την εστία του, Κώστας Θ. Κιουμουρτζής. Τρία λεπτά αργότερα, κοντινή σέντρα του Πάρη Αποστολίδη, ο Ηλίας Κωνσταντινίδης από 2 μέτρα έπιασε μονοκόμματο πλασέ, ψηλά άουτ. Στο 29΄ φάουλ του Πάρη Αποστολίδη σε θέση πλάγια και ο Ιωαννίδης από κοντά, ισοφάρισε. Στο 50΄ κόρνερ του Πάρη Αποστολίδη, κεφαλιά του Πολυχρονίδη απέκρουσε σωτήρια με το κεφάλι στη γραμμή ο Κώστας Γ. Κιουμουρτζής. Στο 55΄ ξανά ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης απέφυγε δύο αντιπάλους και με σουτ διαμόρφωσε το 1-2.
Η ΞΑΦΝΙΚΗ «ΦΩΤΙΑ»: Τρία λεπτά αργότερα, ο Τουρφαντίδης έβγαλε σέντρα, ο Τσιάρας στην προσπάθειά του να αποκρούσει, πέτυχε αυτογκόλ (2-2). Στη φάση αυτή ο επόπτης Κεσαπίδης βιάστηκε να υποδείξει οφσάιντ ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων, ωστόσο ο διαιτητής Αχθοφορίδης διόρθωσε το λάθος του συναδέλφου του, κατακυρώνοντας σωστά το τέρμα. Ακολούθησαν διαμαρτυρίες, «άναψαν τα αίματα» και πετάχτηκε μια κροτίδα, που «έσκασε» δίπλα από τον επόπτη. Ο τελευταίος σωριάστηκε στο έδαφος, μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια και υπήρξε 25λεπτη διακοπή, μέχρι να έλθει η αστυνομία και να βεβαιωθούν πως ο επόπτης ήταν σε θέση να συνεχίσει. Θα πρέπει, πάντως, να επισημανθεί πως ο διαιτητής Αχθοφορίδης δεν έδειξε καμία κάρτα σε ποδοσφαιριστή στη διάρκεια του πανδαιμόνιου, ενώ μπορούσε να το είχε κάνει.
ΓΚΟΛ, ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΕΣ: Στο 62΄ φάουλ του Πολυχρονίδη στο ύψος της περιοχής, ελάχιστα άουτ. Ίδια τύχη είχε η κεφαλιά του Παυλίδη στο 68΄, σε φάουλ του Άρμεν, όμως στο 74΄ ο Ηλίας Κωνσταντινίδης με σέντρα-σουτ έστειλε την μπάλα στο «Γ» (3-2). Στο 78΄ σέντρα του Ηλία Κωνσταντινίδη και ανενόχλητος ο Ντίνας είχε κεφαλιά δίπλα από το κάθετο δοκάρι, στο 80΄ έξοχη εκτέλεση φάουλ του Πιστικού στο κάθετο δοκάρι και άουτ. Δύο λεπτά αργότερα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Θεοφανίδης, διότι πεσμένος στο έδαφος κλώτσησε αντίπαλο. Ακολούθησαν διαμαρτυρίες, στη διάρκεια των οποίων αποβλήθηκε ο Ζάχαρης και το Δοξάτο έμεινε με 9 παίκτες. Στο 93΄ ο Τσιάρας με κοντινή κεφαλιά, ισοφάρισε.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ-ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Από το Δοξάτο ξεχώρισαν οι Ζαπουνίδης, Ιωαννίδης, Τουλούπης και Πολυχρονίδης, από τον Ξηροπόταμο οι Μ. Κωνσταντινίδης, Παυλίδης, Ακριτίδης και Κ.Θ. Κιουμουρτζής. Καλός ο διαιτητής Αχθοφορίδης, επόπτες ήταν οι Κετσιμπάσης, Κεσαπίδης.
ΔΟΞΑΤΟ: Καραγιαννίδης, Ζαπουνίδης, Τουλούπης, Μόσχος (59΄ Ντίνας), Μπαρμπουτέλης, Ζάχαρης, Ιωαννίδης, Τουρφαντίδης, Ηλ. Κωνσταντινίδης (90΄ Νότας), Π. Αποστολίδης (59΄ Θεοφανίδης), Πολυχρονίδης.
ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ: Κ.Θ. Κιουμουρτζής, Κ.Γ. Κιουμουρτζής, Δημίου, Ακριτίδης, Τσιάρας, Παυλίδης, Λουκάς (46΄ Άρμεν), Κασαπίδης (75΄ Χ. Αποστολίδης), Τριανταφυλλίδης (75΄ Πιστικός), Αλεξίου, Μ. Κωνσταντινίδης.
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Μετά από τον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου, οι δύο προπονητές τόνισαν τα εξής:
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΚΜΑΚΤΣΗΣ (Ξηροπόταμος): Κατ΄ αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που τη δεδομένη χρονική στιγμή μου εμπιστεύτηκε την τεχνική ηγεσία, κάτι που ομολογουμένως δεν περίμενα. Είχα κάνει προπονητής και πριν από 10 χρόνια στον Ξηροπόταμο στη Δ΄ εθνική και με μεγάλη ευχαρίστηση δέχτηκα την πρόταση. Ξέραμε πως είχαμε να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, το γρήγορο γκολ ανέβασε την ψυχολογία μας. Έγινε καλό παιχνίδι και πιστεύω πως το τελικό αποτέλεσμα είναι δίκαιο και για τις δύο ομάδες. Έχουμε άλλο ένα ματς, στη ρεβάνς θα διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε. Θέλουμε να πάμε στον τελικό, όποια ομάδα είναι πιο προσεκτική και έχει και τύχη, θα τα καταφέρει. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και καλή συνέχεια στον Γιάννη και την ομάδα του.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΕΒΡΕΝΤΖΗΣ (Δοξάτο): Θα συμφωνήσω με τον Άγγελο, ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Έχω παράπονα από τους παίκτες μου, τους ζήτησα να κρατήσουμε το μηδέν στα μετόπισθεν και να μην έχουμε απώλειες, όμως και στους δύο τομείς, δεν τα καταφέραμε. Πρέπει και το μυαλό να λειτουργεί στη διάρκεια του αγώνα. Το παιχνίδι αυτό πέρασε στην ιστορία, θα διεκδικήσουμε στη ρεβάνς ό,τι είναι δυνατό, σίγουρα ο Ξηροπόταμος έχει το πλεονέκτημα. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από τους ποδοσφαιριστές μου, έβγαλαν τον πρώτο γύρο στην κορυφή με 10 βαθμούς διαφορά και θέλω να πιστεύω ότι κάποιες «κακές συνήθειες» που αφορούν τη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών στο παιχνίδι, πρέπει να εκλείψουν εντελώς. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο καλή χρονιά, επίσης στον Άγγελο και τη συμπαθέστατη ομάδα του Ξηροποτάμου, να πετύχει τους στόχους της.
ΜΑΚΗΣ ΜΕΛΙΔΗΣ