.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

1η και 2α Ιουλίου 1940 - ΙΕ' Πανθρακικοί αγώνες στη Δράμα - Η τελετή εις το Δοξάτον - Εφ. Πρωινός Τύπος ΔράμαςΔΥΟ ΗΜΕΡΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
Λαμπραί, επιβλητικαί
ΑΙ ΕΟΡΤΑΙ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
Οι ΙΕ΄ Πανθρακικοί αγώνες
ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ
ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΥΠΗΡΞΕΝ Η ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ - ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ - ΑΙ ΩΡΑΙΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ - Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΙΣ ΤΟ ΔΟΞΑΤΟΝ

1η ΙΟΥΛΙΟΥ 1940. Η Δράμα αναλαμβάνει και πάλι την διοργάνωση των ΙΔ΄Πανθρακικών αγώνων.
Οι λόγοι κυρίως δύο. Ο πρώτος για τον εορτασμό των 27 χρόνων από την απελευθέρωσή της και ο δεύτερος γιατί εκείνα τα χρόνια διέθετε ένα από τα καλύτερα στάδια της Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Είχαν προηγηθεί οι Πανθρακικοί του 1938.
Η εφημερίδα της Θεσσαλονίκης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ καλύπτοντας το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός σε εκτενέστατο ρεπορτάζ γράφει:
ΔΡΑΜΑ 1. ( Του απεσταλμένου συντάκτου μας). Δράμα, Δοξάτον, δύο πόλεις ξεχωριστές που τις τραγούδησαν τα ελληνικά χείλη, οι θρύλοι με τα φτερά τους, τις έφεραν στην πιο λαμπρή θέσι του εθνικού ηρώου και η ιστορία μας αφιέρωσε γι΄ αυτές τις πιο λαμπρές σελίδες της.
Αυτές οι σελίδες ζωντάνεψαν σήμερα και χθες κατά τον πιο επιβλητικό. κατά τον πιο συγκινητικό τρόπο. Η Δράμα και το Δοξάτο γιορτάζουν ένα γεγονός που η ακραιφνής ελληνική ψυχή τους νοσταλγούσε και περίμενεν αιώνες. Την επέτειο της απελευθερώσεώς τους. Σαν χθες ( (30 Ιουνίου 1913) στο Δοξάτο επάνω από ένα ταμπλώ σφαγμένων γυναικοπαίδων απ΄λωθηκε και κυματίζει    η γαλανόλευκη και σαν σήμερα ( 1η Ιουλίου 1913 ) πίσω από το ποδηβολητό μιας εχθρικής ίλης που κάλπαζε στα λιθόστρωτα της Δράμας ακούσθηκε η χαρμόσυνη κραυγή:
-         Έρχονται οι δικοί μας?...
Μιλούσαν κάποιοι αυθόρμητοι αγγελιοφόροι που είχαν ιδή τους ελυθερωτάς να πλησιάζουν στις παρυφές της πόλεως. Μιλούσεν ίσως η Νίκη της Σαμοθράκης, που ξύπνησε κι  αυτή μαζί με τους ξαναξυπνημένους εθνικούς θρύλους και φτερούγησε να φέρη το χαροποιό άγγελμα στην πατρίδα του Ορφέως.
Αυτές οι μέρες με την αξέχαστη χρονολογία ζωντάνεψαν χθες και προχθές με τον πιο υποβλητικό  και περίλαμπρο τρόπο. Σύσσωμος η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη συνέρρευσεν επί τη ευκαιρία του εορτασμού και η Δράμα και το Δοξάτο έγιναν το προσκύνημα της βορειοελλαδικής ψυχής με τους δυνατούς και ασίγαστους ελληνικούς παλμούς.  Είναι τόση η συρροή του κόσμου εκ των άλλων πόλεων, ώστε εις τα ξενοδοχεία δεν υπάρχει ούτε κλίνη διαθέσιμος, θα εδημιουργείτο δε πρόβλημα αν έλειπεν η εγνωσμένη των δραμινών φιλοξενία.
Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΗΜΕΡΑ
Η πόλις της Δράμας εξύπνησεν χθες με όψιν εορτάσιμον και πλέουσα απ΄ άκρου εις άκρον εις τα εθνικά χρώματα. Δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, οικίαι καταστήματα έχουν σημαιοστολισθή, ωραίαι δε αψίδες με πατριωτικάς επιγραφάς έχουν στηθή εις διάφορα σημεία.
Την 9.30 π.μ. ήρχισεν η παρέλασις των αθλητών. Η εκκίνησις ήρχισεν από το εθνικόν ορφανοτροφείον αρρένων όπου εστεγάζοντο αι αθλητικαί ομάδες των διαφόρων πόλεων αι οποίαι ήλθαν να μετάσχουν εις τους αγώνας.
Οι αθληταί μας ευσταλείς, αρρενωποί, γεμάτοι αλκή και λεβεντιά προκαλούσαν φρενίτιδα ενθουσιασμού  και η εμφάνισίς των εγένετο δεκτή με χειροκροτήματα και ζητωκραυγάς. Κατηυθύνθησαν εις το μνημείον του Αγνώστου Στρατιώτου δια την κατάθεσιν στεφάνου. Τον στέφανον κατέθεσεν ο πρωταθλητής Κομοτινής Ελευθεριάδης, συνοδεύσας την κατάθεσιν με ολίγας λέξεις εμπνευσμένης ευλαβείας. Τα πλήθη τα οποία είχον κατακλύσει  εν τω μεταξύ τον χώρον του μνημείου  υπεδέχθησαν τους αθλητάς με ενθουσιώδεις επευφημίας αι οποίαι εξέσπασαν και μετά την αναχώρησίν των εκ του μνημείου.
ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ
Όλως ιδιαιτέραν σημασίαν και αίγλην προσέδωσεν εις τον εορτασμόν η παρουσία των επισήμων. Πλην του υπουργού Γενικού Διοικητή Θράκης κ. Καλλαντζή  ο οποίος είχε φθάσει δια να παρακολουθήση τους προκριματικούς αγώνας από προχθές αφίχθησαν εξ Αθηνών χθες την πρωϊαν ο υπουργός παιδείας κ. Σπέντζας ο κυβερνητικός επίτροπος των Ε.Ο.Ν. της Ελλάδος κ. Κανελλόπουλος.
Έχουν αφιχθή επίσης οι νομάρχαι και έπαρχοι και οι δήμαρχοι μετ΄ αντιπροσωπειών όλων των πόλεων της Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Εξ Αθηνών ήλθον επίσης τρεις επίλεκτοι μακεδονομάχοι ο ναύαρχος κ. Μαυρομιχάλης ( καπετάν Μαυρομμάτης), ο κ. Μαζαράκης ( Αινιάν) και ο κ. Μίκης Μελάς.
Εκ Κομοτηνής επίσης είχε κατέλθει συνοδεύων τον κ. Υπουργόν ο γενικός γραμματεύς Γεν. Διοικήσεως κ. Μάντζαρης εκ μέρους δε των Ε.Ο. Ν. Θεσσαλονίκης ο περιφερειακός διοικητής των κ. Λεμπέσης.
ΕΙΣ ΔΟΞΑΤΟΝ
Την 11η π.μ. ο υπουργός Γενικός Διοικητής κ. Καλλαντζής, συνοδευόμενος υπό του γενικού γραμματέως κ. Μάντζαρη, οι νομάρχαι Δράμας κ. Δήμας, Καβάλας κ. Δαμουράς και ΄βρου κ. Παζιώνης μετά του κ. Χούντρα, ο ανώτερος διοικητής    Χωροφυλακής Θράκης κ. Πολυκράτης, οι έπαρχοι  Ξάνθης, Διδυμοτείχου και Σουφλίου, οι δήμαρχοι και αντιπροσωπείαι πόλεων, πατριωτικών οργανώσεων και σωματείων, ο διοικητής Ε.Ο.Ν. Κ. Δημητρίου. η διοικήτρια κ.Παρασκυοπούλου. ο πρόεδρος Μακεδονομάχων κ. Ζουλούμης ο κ. Μίκης Μελάς, οι γυμνασιάρχαι Γιαννίτσης και Θερειανός, οι σύμβουλοι Δράμας κ.κ. Μελισηνός, Ζαχάρης, Κουμπαρούλης, ο πρόεδρος κοινότητος Καλαμπακίου κ.             Κεχαγιάς και άλλοι μτέβησαν εις Δοξάτον όπου θα ετελείτο επιμνημόσυνος δέησις υπέρ των μαρτυρικώς σφαγιασθέντων την 30ην Ιουνίου 1913.
Η μαρτυρική κωμόπολις είχε σημαιοστολισθή,  όλοι δε οι κάτοικοι τιμώντες την μνήμην των εθνομαρτύρων είχον συγκεντρωθή παρά το ηρώον.
Την 11.30 π.μ. εψάλη κατανυκτικώτατα επιμνημόσυνος δέησις χοροστατούντων των μητροπολιτών Δράμας Βασιλείου και Ελευθερουπόλεως, καθ΄ ον δε  χρόνον η δέησις εψάλλετο τέσσαρες νεάνιδες του Δοξάτου με ολόλευκον περιβολήν αι δίδες Κατίνα  Νάνου, Μυρσίνη Καραγεωργάκη, Ναυσικά Παπαϊωάννου και Θεοδώρα Μαδεμλή έρραινον το Ηρώον με άνθη.
Επηκολούθησε το προσκλητήριον των πεσόντων.
Ο γραμματεύς της κοινότητος Χατζηβασιλείου ανέγνωσε τα ονόματα των 225 σφαγιασθέντων Δοξατινών. Επίσημοι και λαός ήκουσαν το συγκινητικόν προσκλητήριον  χωρίς να κατορθώσουν να συγκρατήσουν τους λυγμούς  των και τα δάκρυα που είχαν ανεβή εις τους κανθούς των ματιών τους.
Μετά το προσκλητήριον ο πρόεδρος της κοινότητος κ. Μουμτζής κατέθεσεν εκ μέρους της κοινότητος στέφανον, συνοδεύσας την κατάθεσιν αυτού με συγκινητικήν προσφώνησιν.
Στεφάνους κατέθεσαν επίσης ο υπουργός γεν. διοικητής κ. Καλλαντζής, ο ναύαρχος κ. Μαυρομιχάλης ο δήμαρχος κ. Αποστολίδης εκ μέρους του Δήμου Δράμας, ο διοικητής ΕΟΝ κ. Δημητρίου, η διοικήτρια Θηλέων ΕΟΝ κ. Παρασκευοπούλου, ο πρόεδρος των Μακεδονομάχων κ Ζουλούμης, ο κ. Μίκης Μελάς, η αστική σχολή Δοξάτου και η ΕΟΝ Δοξάτου.
Μετά το πέρας της τελετής παρήλασαν προ των επισήμων η ΕΟΝ αρρένων Δοξάτου με επικεφαλής τους λοχίτες Κύρου, Ανδρούτσον, Χατζηβασιλείου, Ζαχάρην και τους τετράρχας Κασάπην και Καπάλγαν     και η ΕΟΝ Θηλέων με φαλαγγάρχην την δίδα Φιλιοπούλου και λοχίτας τας δίδας Στεπάνου, και Τσεμίδου. Επικολούθησε παρέλασις των μαθητών των σχολείων με τον διευθυντήν των κ. Θωμάν Μιγαγλήν και τον καθηγητήν κ. Αναστασιάδην. Των παρελαυνουσών φαλάγγων προηγείτο η μουσική της ΕΟΝ υπό την διεύθυνσιν του λοχίτου Γούναρη.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ  ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Εις τους αγώνες έλαβον μέρος οι κάτωθι οργανώσεις:
 1. Αθλητική Ένωσις Αλεξανδρουπολεως 2. Α.Ε. Διδυμοτείχου 3. Α.Ε. Καβάλας 4. Α.Ε.Κ. Κομοτηνής 5 Α.Ε. Ορφεύς Ξάνθης 6. Γυμναστικός σύλλογος Άρης Δράμας 7. Γ.Σ. Ασπίς Ξάνθης 8. Γ.Σ. Ορέστης Ορεστιάδος 9. Γ.Σ. Δόξα Δράμας 10. Γ.Σ. Ελπίς Δράμας 11. Γ.Σ. Ηρακλής Καβάλας 12. Γ.Σ. Φίλιπποι Καβάλας.

Οι αγώνες διεξήχθησαν με τάξιν και κανονικότητα. Το εσπέρας εξήχθησαν τα αποτελέσματα αυτών πλην του άλματος εις ύψος το οποίον ανεβλήθη δια σήμερον έχοντα ως κάτωθι:
ΔΡΟΜΟΣ 11 Μ. ΜΕΤ΄ ΕΜΠΟΔΊΩΝ
 1. Φιλιππίδης ( Φιλίππων Καβάλας) 17΄΄
 2. Λεονταρίδης ( Α.Ε.Αλεξανδρουπόλεως) 17΄΄ 1/10
 3. Ελυθεριάδης ( ΑΕΚομοτηνής) 17΄΄ 4/10
 4. Μινάγιας ( Φιλίππων)
 5. Ολύμπιος ( Φιλίππων Καβ).
 6. Καλογιαννίδης ( ΑΕ Αλεξ).
ΔΡΟΜΟΣ 400 Μ.
 1. Ασιατίδης ( ΑΕ Αλεξ) 54΄΄ 7/10
 2. Σταυρίδης ( ΑΕ Αλεξ) 56΄΄1/10
 3. Παπαδάκης ( ΑΕ Αλεξ) 57΄΄
 4. Σιμόπουλος ( Φιλίππων Καβ)
 5. Χατζίκας ( ΑΕΚομοτηνής)
ΔΡΑΜΑΟΣ 100 Μ.
 1. Ταφλανίδης ( Δόξης Δράμας) 11΄΄7/10
 2. Χρυσοστόμου ( Α.Ε.Αλεξ) 11΄΄8/10
 3. Κουμανίδης ( Ορφεύς Ξάνθης) 12΄΄
 4. Σκαρλάτος ( ΑΕ Αλεξ).
 5. Ρέγγος ( Ορφεύς Ξάνθης)
 6. Γερμανίδης ( ΑΕ Κομοτνής).
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ
 1. Εμμανουηλίδης ( ΑΕ Κομοτ.) 52.32 μ.
 2. Ζαχαριάδης ( ΑΕ Αλεξ) 44.86
 3. Μαρμαράς ( ΑΕ Αλεξ) 43.04μ.
 4. Σιμόπουλος ( Φιλ. Καβ) 40.19μ.
 5. Ιωαννίδης ( Δόξης Δράμας) 39.50μ.
 6. ΧηΑντωνίου ( ΑΕ Διδυμοτείχου)
ΔΡΟΜΟΣ 1500 Μ.
 1. Ασιατίδης ( ΑΕΑ) 4΄29΄΄3/10
 2. Τσερεβέγγος (ΑΕΑ) 4΄36΄΄1/10
 3. Γιαπουντζίδης ( Ελπίς Δράμας) 4΄38΄΄
 4. Σαρίκας ( ΑΕΑ)
 5. Πασχαλίδης ( ΟΞ)
 6. Νικολαϊδης ( ΦΚ).
ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ
 1. Νασσόπουλος (ΑΕΑ) 3.40Μ.
 2. Ελευθεριάδης ( ΑΕΚομ)  3.05μ.
 3. Πόπτσος ( ΑΕΑ) 3.05μ
 4. Τασούδης ( ΦΚ) 3.05μ.
 5. Γεροντόπουλος ( ΑΕΑ) 2.95μ.
 6. Πετμεζάς ( ΦΚ) 2.75
Ουτω ο Νασσόπουλος έφθασε το Πανθρακικόν ρεκόρ όπερ επίσης με 3.40 κατέχει Ναπολέων Παπαγεωργίου του Ηρακλέους Θεσσαλονίκης.
ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ 4Χ100
 1. Α.Ε. Αλεξ 47΄΄1/10
 2. Ορφεύς Ξάνθης 48΄΄7/10
 3. Φίλιπποι Καβ. 49΄΄4/10
 4. Δόξα Δράμας
 5. ΑΕΚομοτηνής
 6. Ορέστης Ορεστιάδος
ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αης ΗΜΕΡΑΣ
 1. Α.Ε. Αλεξ/πόλεως 65
 2. Φίλιπποι Καβάλας
 3. Α. Ε. Κομοτηνής 20
 4. Ορφεύς Ξάνθης
 5. Δόξα Δράμας 11
 6. Ελπίς Δράμας 4
 7. Α.Ε Διδυμοτείχου 1
 8. Γ.Σ. Ορέστης Ορεστιάδος
Η ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΙΣ
Την κατακλείδα της Α ημέρας των εορτών απετέλεσεν η παράστασις της Αντιγόνης του Σοφοκλέους εις το Δημοτικόν Στάδιον. Την παράστασιν ετίμησαν όλοι οι επίσημοι η δε συρροή του κόσμου υπήρξε πρωτοφανής.
Από της 8ης μ.μ. η Δράμα ευρίσκετο εν συναγερμώ δια να ευραθούν συγκεντρωμέναι την 10ην νυκτερινήνεις τας κερκίδας και το λοιπόν δια τους θεατάς χώρον υπέρ τας 10 χιλιάδας θεατών.
Η αθάνατη ποίησι του μεγάλου τραγικού συνεκίνησε τα πλήθη τα οποία παρηκολούθησαν την παράστασιν με συνεχομένην την αναπνοήν, οι δε υποκριθέντες τους ρόλους του έργου εσκόρπισαν τα ρίγος της μεγάλης τέχνης.
Έλαβαν μέρος αι δίδες Φ. Παπαδοπούλου και Ι. Μακρίδου και οι κ.κ.  Σ. Αγγελίδης, Κ. Τέντζος, Κ. Ζαχαριάδης, Δ. Αποστολίδης, Γ. Μπιρμπίλης, Α. Φαβρικανός, Ι. Παναγιωτίδης, Π. Λεοντίδης. Υπεδύθησαν όλοι άψογα τους ρόλους των, αλλ΄όμως ιδιαιτέρως διεκρίθησαν η δις Φ. Παπαδοπούλου ως Αντιγόνη, ο κ. Παναγιωτίδης ως Τειρεσίας και οι κ.κ. Τέντζος, Κ. Ζαχαριάδης ως κορυφαίοι του χορού. Το έργον εδοθη κατά διδασκαλίαν του Χ. Νέζου.
Μετά την παράστασιν η οποία κατεχειρικροτήθη εκάησαν πυροτεχνήματα.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Σήμερον φευτέραν ημέραν των Πανθρακικών αγώνων ήρχισαν την πρωϊαν τα αγωνίσματα εις το Στάδιον Δόξης ενώπιον πλήθους κόσμου. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ
 1. 1. Ελευθεριάδης ( ΑΕ ΚΟΜ) 6.52Μ.
 2. 2. Μπρουκούμης ( Ορ Ξ.) 6.27Μ.
 3. 3. Μυλωναδάκης ( Φιλ. Καβ)  6.06μ.
 4. 4. Σταφυλάς (ΑΕ Αλεξ) 6.01μ.
 5. 5. Ψαλτέλης (ΑΕ. Αλεξ) 5,83 μ.
 6. 6. Ταφλανίδης ( Δοξα Δρ) 5.70μ.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ
 1. 1. Παρδάλης ( ΑΕ Αλεξ) 34.24 μ.
 2. 2. Μαρμαράς ( ΑΕΑ) 33.20 μ.
 3. 3. Πελαργίδης ( Φ.Κ.) 31.71 μ.
 4. 4. Σίτουρας ( Αρ. Δράμας) 30.16μ.
 5. 5. Εμμανουηλίδης (ΑΕΚαβ) 30,15μ.
 6. 6. Τσαϊρίδης (ΑΕΑ)  27.80 μ.
ΛΙΘΟΒΟΛΙΑ
 1. 1. Μαρμαράς (ΑΕΑ) 17.73.μ.
 2. 2. Παπαδόπουλος ( Ο.Ξ.) 16.07
 3. 3. Εμμανουηλίδης ( ΑΕΚ) 15.85μ.
 4. 4. Χαραλαμπίδης ( Ελ. Δράμας) 15.60,.
 5. 5. Σταφυλάς ( ΑΕΑ) 15.52 μ.
 6. 6. Τσαϊρίδης ( ΑΕΑ) 14.75
Οι αγώνες εσυνεχίσθησαν το απόγευμα εις το νέον στάδιον ενώπιον μυριάδων λαού τους παρηκολούθησαν δε οι επίσημοι.
ΔΡΟΜΟΣ 400 Μ. ΜΕΤ΄ ΕΜΠΟΔΙΩΝ
 1. Ελευθεριάδης ( αεκ) 60΄΄4/10
 2. Λεονταρίδης (ΑΕΑ) 60΄΄5/10
 3. Ασιατίδης ( ΑΕΑ) 60΄΄8/10
ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ
 1. Μπισλιάν (ΑΕΑ) 11,33μ.
 2. Παπαδόπουλος ( Ο. Φ) 11.06 Μ.
 3. Εμμανουηλίδης ( ΑΕΚ)  10.99μ.
 4. Σταφυλάς (ΑΕΑ) 10.67Μ.
 5. Περιστασινός ( ΑΕΑ) 10.67μ
 6. Θεοχαρίδης ( Ο.Ξ.) 9.95μ.
ΔΡΟΜΟΣ 800 μ.
 1. Ασιατίδης (ΑΕΑ) 2΄5΄΄
 2. Καλογήρου (ΑΕΑ) 2΄13΄΄
 3. Νικολαϊδης (Τ.Κ.) 2΄13΄΄8/10
ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΥΨΟΣ
 1. Φιλιππίδης (ΦΚ) 1.78
 2. Κουτούπης ( ΦΚ) 1.75
 3. Συμεωνίδης (ΑΕΑ) 1.70
 4. Πόπτσιος (ΑΕΑ) 1.60
 5. Μπροχούμης (ΟΞ) 1.56
ΔΡΟΜΟΣ 200 μ.
 1. Ταφλανίδης ( Δοξ. Δρ) 23΄΄7/10
 2. Χρυσοστόμου (ΑΕΑ) 24΄1/10
 3. Γερμανίδης (ΑΕΚ) 24΄΄4/10
ΑΛΜΑ ΤΡΙΠΛΟΥΝ
 1. Ελευθριάδης (ΑΕΚ) 13.58Μ
 2. Μυλωναδάκης ( ΦΚ) 13.19 μ.
 3. Μπρακούμης ( ΟΞ) 12.89μ.
 4. Ψαλτέλης (ΑΕΑ) 12.68
 5. Μπαρμπαγιάννης ( ΑΕΑ) 12.63
 6. Κρατζίλας (ΑΕΑ) 12.40
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ
 1. Παυλίδης (ΑΕΑ) 32μ.
 2. Εμμανουηλίδης (ΑΕΚ) 29.21μ.
 3. Πελαργίδης (ΦΚ) 28.78
 4. Σταφυλάς (ΑΕΑ) 28.26
 5. Ππαπαδόπουλος ( ΟΞ) 28Μ
 6. Καραγιαννίδης ( ΟΕΑ) 26.92
ΔΡΟΜΟΣ 5.000 μ
 1. Σαρίκας (ΑΕΑ) 17΄30΄΄ 1/10
 2. Γιακουτζίδης ( Ελπίς Δρ) 18΄΄18΄΄
 3. Μαϊδόγλου ( Ασπίς Ξάνθης) 19΄20΄΄
ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ 4Χ400
 1. ΑΕ Αλεξανδρουπόλεως
 2. Δόξα Δράμας
 3. Φίλιπποι Καβάλας
 4. Ορφεύς Ξάνθης
 5. Ελπίς Δράμας
 6. Άρης Δράμας
Η γενική βαθμολογία των δύο ημερών των ΙΕ΄Πανθρακικών αγώνων έχει ως εξής:
1. ΑΕ Αλεξανδρουπόλεως βαθ. 175
2. Φίλιπποι Καβ. 72
3. ΑΕΚομοτηνής 59
4. Ορφεύς Ξάνθης 44
5. Δόξα Δράμας 24
6. Ελπίς Δράμας 14
7. Άρης Δράμας 4
8. Ασπίς Ξάνθης 4
9. ΑΕ Διδυμοτείχου 1
10. Σύλλογος Ορεστιάδος 1
Πολυνίκης σύλλογος ανεδείχθη
 1. ΑΕΑλεξανδρουπόλεως
 2. Φίλιπποι Καβάλας
 3. ΑΕΚομοτηνής
Πολυνίκαι αθληταί ανεδείχθησαν:

 1. Ελευθεριάδης ( ΑΕΚομοτηνής) βαθ.27
 2. Ασιατίδης (ΑΕΑ)   βαθμ. 22
 3. Εμμανουηλίδης βαθμ. 21.

Δεν υπάρχουν σχόλια: