.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Μια λαβίδα αξίας 6 ευρώ έσωσε την ζωή ενός ποδοσφαιριστή !!!

Μια λαβίδα αξίας 6 ευρώ έσωσε την ζωή ενός ποδοσφαιριστή !!!

PDFΕκτύπωσηE-mail
Parlogloy MixalisΣυνέβη στον αγώνα του Ηρακλή Παρανεστίου με την Δόξα Ψιλής Ράχης στην Β1 ΕΠΣ Δράμας
Είναι από τα γεγονότα που –ευτυχώς σπάνια- μπορεί να συμβούν στην διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού και όχι μόνο, αγώνα! Στο γήπεδο του Παρανεστίου, μια σύγκρουση στον αέρα ανάμεσα σε δύο συμπαίκτες της ομάδας της Ψιλής Ράχης για το πρωτάθλημα της Β1 ΕΠΣ Δράμας, το απόγευμα της Κυριακής, λίγο έλειψε να αποβεί μοιραία για τον έναν από αυτούς.
Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση το ευτύχημα ήταν ότι στο γήπεδο υπήρχε ιατρική φροντίδα, αφού το έχει καθιερώσει από πέρσι η ΕΠΣΔ και ένας έμπειρος σε τέτοια περιστατικά ποδοσφαιριστής στην αντίπαλη ομάδα.
Ο αρχηγός του Ηρακλή Παρανεστίου, Μιχάλης Παρλόγλου, (φωτό) ο οποίος είναι η δεύτερη φορά που επεμβαίνει και βοηθάει να γλυτώσει το κακό ένας αντίπαλος ποδοσφαιριστής, ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του περιστατικού.
Η SportDrama.gr επικοινώνησε με τον Μιχάλη Παρλόγλου, που στα 36 του χρόνια είναι και αντιδήμαρχος στον τοπικό δήμο και του ζητήσαμε να μας περιγράψει ο ίδιος το περιστατικό:


«Ήταν περίπου στο 25’ του παιχνιδιού όταν πήδηξαν για κεφαλιά δύο παίκτες της Ψιλής Ράχης και χτύπησαν μεταξύ τους τα κεφάλια. Ο ένας από τους δύο, αν δεν κάνω λάθος λέγεται Ανδρέας Κιουμουρτζής, έπεσε αναίσθητος στο χορτάρι και γύρισε η γλώσσα του. Αμέσως τρέξαμε να δούμε τι συμβαίνει και μαζί με έναν συμπαίκτη του προσπαθήσαμε να τον επαναφέρουμε. Για περίπου ενάμισι λεπτό δεν ανέπνεε. Κάναμε αγωνιώδεις προσπάθειες να του ανοίξουμε το στόμα για να του επαναφέρουμε την γλώσσα ώστε να μπορέσει να αναπνεύσει. Δεν ήταν καθόλου εύκολο γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις το στόμα κλείνει ερμητικά. Μάλιστα στην προσπάθεια που γινόταν ο συμπαίκτης του έκοψε το δάκτυλο του προσπαθώντας να του ανοίξει τα σαγόνια. Το ευτύχημα ήταν όταν είχαμε μαζί στην προσπάθεια που κάναμε την Μαρία Τριανταφυλλίδου που ήταν ορισμένη από την ΕΠΣΔ για την ιατρική φροντίδα των παικτών. Έμπειρη και ψύχραιμη είχε μαζί της μια λαβίδα που είναι απαραίτητη για τα συγκεκριμένα περιστατικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις όλα είναι θέμα δευτερολέπτων όπου πέρα από ψυχραιμία και αποφασιστικότητα χρειάζεται να υπάρχει και το κατάλληλο εργαλείο. Μια λαβίδα αξίας 6 ευρώ!!! Με αυτήν σώσαμε το παιδί από τα χειρότερα. Στην συνέχεια τον στείλαμε στο κέντρο υγείας του Παρανεστίου και από εκεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Δράμας. Για τον τυπικό έλεγχο έμεινε μια μέρα και αφού του παρασχέθηκε ορός και έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, βρίσκεται ήδη στο σπίτι του και είναι μια χαρά!
Θέλω να ευχαριστήσω και να δώσω συγχαρητήρια στην διοίκηση της ΕΠΣ Δράμας που από πέρσι επέβαλλε την ιατρική φροντίδα στα γήπεδα του νομού και όρισε να υπάρχει εφοδιασμός του συγκεκριμένου εργαλείου. Το ίδιο θέλω να πω και για την Μαρία Τριανταφυλλίδου για την καταλυτική της επέμβαση στο συμβάν. Για μένα ήταν η δεύτερη φορά που αντιμετώπισα ένα τέτοιο περιστατικό αφού πριν από έξι χρόνια συνέβη το ίδιο στο παιχνίδι του Ηρακλή Παρανεστίου με το Νευροκόπι. Θέλω να ευχηθώ ολόψυχα να μην υπάρξει άλλη περίπτωση ποδοσφαιριστή που να κινδυνέψει η ζωή του μέσα στα γήπεδα» !!!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: