.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - Πρωτάθλημα 40 αγωνιστικών με πλέι οφ οκτώ ομάδων και πρεμιέρα στις 29 Σεπτεμβρίου

Πρωτάθλημα 40 αγωνιστικών με πλέι οφ οκτώ ομάδων και πρεμιέρα στις 29 Σεπτεμβρίου

PDFΕκτύπωσηE-mail

omadaΌλα ανοιχτά για όλους και κυρίως για την Δόξα !!!

Σίγουρα καλά είναι τα νέα που ήρθαν από την συνεδρίαση των προέδρων των ομάδων της κατηγορίας σε ότι αφορά τον τρόπο που θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα. Μπορεί να έχουμε και πάλι μπροστά ένα μαραθώνιο αλλά αυτό δίνει ομορφιά στον ανταγωνισμό και ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.


Επίσης, στο πρωτάθλημα της Football League που ξεκινάει στις 29 Σεπτεμβρίου, αποφασίστηκε, οι τρεις θέσεις ανόδου να κριθούν όλες μέσω ενός μίνι πρωταθλήματος 14 αγωνιστικών που θα ξεκινήσει μετά το τέλος της κανονικής περιόδου.
Αυτό είναι θετικό για ομάδες σαν την Δόξα που μπαίνουν κάπως καθυστερημένα στην συγκρότηση ενός αξιόμαχου συνόλου καθώς «κερδίζουν» ουσιαστικά χρόνο μιας και πλέον ο αρχικός στόχος είναι να πλασαριστεί χωρίς να έχει βαθμολογικές απώλειες στο «δεύτερο» πρωτάθλημα, όπου και θα κριθούν οι τρεις θέσεις ανόδου.
Συνεπώς τώρα χρειάζεται ένα αξιοπρεπές ξεκίνημα όπου μέχρι το Δεκέμβρη θα μετρήσει τις δυνάμεις της και τις αδυναμίες που έχει να βελτιώσει και παράλληλα αφού αξιολογηθεί η δυναμική των άλλων ομάδων και οι δυνατότητες της για την συνέχεια, αν της το επιτρέψουν τα οικονομικά δεδομένα της, μπορεί να μιλήσει και πάλι την μεγάλη υπέρβαση.
Τι μπορεί να καθορίσει όλη αυτή την συνέχεια; Πρώτα απ’ όλα το οικονομικό και φυσικά –σαν αλληλένδετη συνέχεια- το αγωνιστικό. Είναι ολοφάνερο ότι όπως πέρσι έτσι και φέτος όλα είναι ανοιχτά για την Δόξα. Εάν η ΠΑΕ με τις κατάλληλες κινήσεις καταφέρει να φέρει τον κόσμο και κάποιους οικονομικούς παράγοντες κοντά της και μπορέσει να ενισχύσει το ταμείο της, πέρα από την επιβίωση έχει τα περιθώρια να θρέψει ελπίδες για το κάτι παραπάνω.
Αυτονόητο είναι ότι σε ένα πρωτάθλημα σαράντα αγωνιστικών, αυτό που απαιτείται είναι το δυνατό ρόστερ και κυρίως το βάθος στον πάγκο για μπορεί ο προπονητής να έχει αξιόπιστες λύσεις σε περίπτωση τιμωριών και τραυματισμών. Το έργο οι φίλαθλοι της Δόξας το είδαν πέρσι σε όλη του την μεγαλοπρέπεια. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την αγωνιώδη φωνή του Τζαναβάρα που από το Δεκέμβρη ζητούσε δύο παίκτες (έναν οργανωτή και έναν σέντερ φορ) για να λύσει το πρόβλημα του γκολ. Μια αδυναμία που η δραμινή ομάδα την πλήρωσε με την δέκατη θέση.
Άρα το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα…
Ίσως μια τέτοια λογική να φαντάζει σε κάποιους «υπερβολή στα όρια της φαντασίας» αφού αυτή τη στιγμή, η Δόξα βαδίζει σε μια τροχιά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας με το οικονομικό να είναι μια πραγματική λαιμητόμος πάνω από το κεφάλι του μαυραετού. Ωστόσο επειδή όλα αυτά αφορούν ένα σύλλογο με το ειδικό βάρος του ονόματος της Δόξας, που ξέρει και μπορεί να βγαίνει από τα αδιέξοδα του, μπορεί ακόμη και κάτω από τις σημερινές συνθήκες, να κάνει την δική της υπέρβαση.
Μπορεί γιατί έχει από πίσω κόσμο πιστό που αγαπάει την ομάδα στα όρια της λατρείας και έχει την δύναμη να την κάνει ισχυρή, εφόσον πιστέψει για την ύπαρξη των προϋποθέσεων.
Το κλειδί στην υπόθεση είναι να πιστέψει ο κόσμος ότι υπάρχει όραμα. Αυτό που τα τελευταία χρόνια κατάφερε να σβήσει με τα λάθη του ο μεγαλομέτοχος της ομάδας. Είναι δεδομένο ότι όσο θα πλανάται η παρουσία του πάνω από το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ, ότι και αν γίνεται θα είναι απλά ένα ημίμετρο. Και με ημίμετρα δεν αλλάζει τίποτε. Και φυσικά δεν δημιουργείται όραμα σε κανένα, όσο καλή θέληση και αν έχει…
Αγκάθι το οικονομικό για όλους
Ένα από τα κυρίαρχα θέματα της συνεδρίασης ήταν το οικονομικό αφού όλοι οι πρόεδροι των ΠΑΕ αναζητούσαν τρόπους για οικονομική ελάφρυνση των ταμείων τους σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις των ομάδων τους απέναντι στα όσα επιβάλει η διοργανώτρια αρχή. Με προφανή σκοπιμότητα οι ομάδες να έχουν κλείσει της εκκρεμότητές τους (κυρίως σε ότι αφορά τη συγκέντρωση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 500 χιλ. ευρώ ώστε οι ομάδες να πληρούν τις προϋποθέσεις), το διοικητικό συμβούλιο της Football League αποφάσισε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα καθυστερημένα και συγκεκριμένα στις 29 Σεπτεμβρίου. Μια ημερομηνία λίγο ως πολύ αναμενόμενη. Εξαίρεση αποτελούσε η παρουσία του Τυρνάβου που είναι γνωστό ότι διαθέτει ένα εύρωστο οικονομικά πρόεδρο που κάνει μια πολύ νοικοκυρεμένη διαχείριση στην ομάδα του και ο οποίος θέλει να εκμεταλλευτή αυτό το πλεονέκτημα που διαθέτει.
Κλήρωση στις 5 Σεπτεμβρίου
Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα διενεργηθεί στις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ το Κύπελλο Ελλάδος στου οποίου την πρώτη φάση θα μετάσχουν μόνο οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Δεύτερη φάση για τις τρεις θέσεις ανόδου
Μη αναμενόμενη ήταν η πρόταση που μπήκε και πέρασε για τον τρόπο ανάδειξης του πρωταθλητή. Αυτό που αποφασίστηκε, είναι να προκύψουν και οι τρεις θέσεις που οδηγούν στη Super League μέσω πλέι οφ. Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της κανονικής περιόδου, δηλαδή των 26 αγωνιστικών, θα συγκροτηθεί ένα μίνι πρωτάθλημα 14 αγωνιστικών, αποτελούμενο από τις τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Από τις οκτώ ομάδες που θα μετάσχουν στο μίνι πρωτάθλημα, την άνοδο θα κερδίσουν αυτές που θα τερματίσουν στις τρεις πρώτες θέσεις.
Βέβαια, για να έχει αξία η πρωτιά στην κανονική περίοδο, οι "πρωταθλητές" του κάθε ομίλου θα μπαίνουν στα πλέι οφ με μπόνους 3 ή 4 βαθμών. Γενικότερα, οι ομάδες θα πριμοδοτούνται με βάση τη διαφορά των μεταξύ τους βαθμών διαιρούμενη με το 4, όπως συνέβαινε στα πλέι οφ των προηγούμενων ετών.
Στο νότο ο Ολυμπιακός Βόλου και στο βορρά η Ζάκυνθος
Ένα σημαντικό θέμα που απασχόλησε ήταν αυτό του διαχωρισμού των ομίλων. Τελικά όπως και αυτό ήταν αναμενόμενο, μέσα από την φημολογία που υπήρχε τον τελευταίο καιρό, ο Ολυμπιακός Βόλου (με ψήφους 20-8) πήγε στον όμιλο του νότου που είναι σαφώς μικρότερης δυναμικής από αυτόν του βορρά. Βέβαια το τελικό πλάνο διεξαγωγής του πρωταθλήματος δεν βοήθησε τα σχέδια τους, όσο περίμεναν οι άνθρωποι των «κόκκινων». Ωστόσο μοίρασε την μεγάλη δυναμική που έχουν αυτή τη στιγμή οι ομάδες της Μαγνησίας και φυσικά αποτρέπει –τουλάχιστον για την διάρκεια της κανονικής περιόδου- τις όποιες τοπικές αντιπαλότητες.
Από την άλλη και σε περίοδο όπου κάθε μετακίνηση είναι υπολογίσιμη, για τις ομάδες του βορρά θα υπάρχει ένα ακόμη «δύσκολο» ταξίδι, αυτό στην Ζάκυνθο, καθώς μετά την Κέρκυρα θα έχουν άλλη μια ακτοπλοϊκή μετακίνηση στο άλλο πανέμορφο νησί του Ιονίου που συμμετέχει στο φετινό πρωτάθλημα. Σε αντιστοιχία στον όμιλο του νότου υπάρχουν οι δύο ομάδες της Κρήτης, τα Χανιά και η Επισκοπή.
Αναλυτικά η συγκρότηση των δύο ομίλων της Football League:
Νότιος όμιλος:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΦΩΚΙΚΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ ΑΟ XANIA ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΦΩΣΤΗΡΑΣ
Βόρειος όμιλος:
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΒΑΛΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Φιλικό με το Περιθώρι και τεστάρισμα του Ορλάντο Αμαράλ
Οι διπλές προπονήσεις που κάνει η Δόξα στο Βώλακα θα συνεχιστούν και στο πρόγραμμα της Τετάρτης υπάρχει το απογευματινό φιλικό-προπόνηση με την ομάδα του Περιθωρίου που προπονεί ο Νίκος Τσιμπλίδης στο Περιθώρι. Στο παιχνίδι αυτό ο Κώστας Βασιλακάκης θα έχει την ευκαιρία να δει το 18χρονο Πορτογάλο σέντερ φορ Αρμάντο Ορλάντο ο οποίος έφτασε στην Δράμα το πρωί της Τετάρτης και εκεί τον παρέλαβαν οι διοικούντες της ΠΑΕ και τον ανέβασαν στο Βώλακα. Το ταξίδι του νεαρού σέντερ φορ ήταν εξαιρετικά κοπιαστικό αφού ξεκίνησε από την πατρίδα του το πρωί της Τρίτης και διανυκτέρευσε στην Θεσσαλονίκη! Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι παρά την ταλαιπωρία ζήτησε με το που έφτασε στο Βώλακα να κάνει ατομική προπόνηση για να ξεμουδιάσει. Προέρχεται από τα φυτώρια της Πόρτο (μαζί με Ουντινέζε και Μπεμφίκα είναι τα κορυφαία σε οργάνωση στην Ευρώπη) και εφόσον επιβεβαιώσει τα βίντεο που είδαν οι άνθρωποι της δραμινής ομάδας θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για την κορυφή της επίθεσης.

diarkeiasΒγήκε η διαφημιστική αφίσα για τα διαρκείας
Η πώληση των εισιτηρίων διαρκείας είναι ένα κομμάτι από το οποίο η νέα διοίκηση της δόξας περιμένει να πάρει πολλές οικονομικές ανάσες. Ήδη από χθες κυκλοφόρησε η διαφημιστική αφίσα που καλεί τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια αγοράζοντας το εισιτήριο του σε τιμές προσιτές και προσαρμοσμένες στα σημερινά δεδομένα. Σημεία διάθεσης πέρα από τα γραφεία της ΠΑΕ είναι τα εξής πρακτορεία:
Ι.ΚΟΤΡΙΔΗΣ -ΕΘΝ.ΑΜΥΝΗΣ 54,
ΚΕΡΑΜΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Ζ -ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ 64,
ΜΕΣΣΙΝΗΣ Ν ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Δ.-Θ.ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ 45,
ΚΑΝΕΤΙΔΗΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 101,
ΣΑΛΠΙΓΚΤΙΔΗΣ Σ ΒΕΡΓΙΝΑΣ 114.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: