.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Ανάληψη ευθύνης για τα γκαζάκια στη Περιφερειακή Ενότητα της Καβάλας

Ανάληψη ευθύνης για τα γκαζάκια στη Περιφερειακή Ενότητα της Καβάλας

Αναρτήθηκε από το ThrakiToday ~ Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013
Η ομάδα "Πυροκροτητές Κοινωνικών Εξεγέρσεων" ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στη νομαρχία Καβάλας τα ξημερώματα της Πέμπτης, ως "ενδειξη αλληλεγγύης" στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά.



Οι "Πυροκροτητές Κοινωνικών Εξεγέρσεων" ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με γκαζάκια στην αντιπεριφέρεια Καβάλας τα ξημερώματα της Πέμπτης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να καεί ένα υπηρεσιακό αυτοκινήτο και ένα υπηρεσιακό λεωφορείου της ΠΕ Καβάλας, αλλά και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές σε άλλα 3 οχήματα όπως επίσης και στο κτίριο της ΠΕ Καβάλας. Από την επίθεση καταστράφηκαν και δύο ΑΤΜ του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου. 

Στην προκήρυξη γίνεται αναφορά στον Κώστα Σακκά, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος για 30 μήνες και έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας από τις 4 Ιουνίου (με την κατάσταση της υγείας του να χειροτερεύει καθημερινά) 

Στο κείμενο ο χώρος της νομαρχίας χαρακτηρίζεται ως ένας χώρος "άξιος για να καεί ολοσχερώς αφού είναι ένα από τα βασικά γρανάζια του συστήματος αυτού που καταδικάζει την κοινωνία σε πλήρη υποδούλωση". 

Παράλληλα γίνεται λόγος για την Χρυσή Αυγή και την Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας (τα μέλη των οποίων κατηγορεί για συνεργασία με τους αστυνομικούς), όπως και σε μια σειρά άλλων πιθανών στόχων (όπως τα δικαστήρια -τα οποία δεν επιλέχθηκαν τελικά λόγω των μέτρων ασφαλείας που ισχύουν εκεί- και η εφορία), ενώ τα μέλη της οργάνωσης προειδοποιούν ότι θα υπάρξουν και άλλα χτυπήματα στο άμεσο μέλλον.

Διαβάστε την προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στο indymedia:
"Τετάρτη 4 Ιουλίου, 1 μήνας από την απόφαση του συντρόφου Κ. Σακκά να δώσει τον αγώνα του μέχρι τέλους μες στα μπουντρούμια της "δικαιοσύνης", αγωνιζόμενος για την ελευθερία του με απεργία πείνας έχοντας μοναδικό όπλο το σώμα του και την αξιοπρέπεια έναντι του εαυτού του να διεκδικήσει την αποφυλάκισή του μετά από 2,5 χρόνια ηθικής, σωματικής και πολιτικής εξόντωσης και χειραγώγησης. Θέλησε να δώσει αυτός την τελική απάντηση σ' αυτόν τον πόλεμο της εξουσίας μέσω του προσωπικού του αγώνα, έχοντας αποφασίσει πλέον πως εφόσον δεν αποφυλακίζεται, προτιμά να πεθάνει μες στο κελί αλλά αγωνιζόμενος μέχρι τέλους και πάνω απ' όλα ελεύθερος και περήφανος.

Έχει πλέον γίνει εμφανές πως το κράτος θα χρησιμοποιήσει κάθε φασιστικό μέσο για να καταστείλει και να φιμώσει όποιον αντιδρά και τείθεται ενάντια στην αυταρχική δομή αυτού του συστήματος, όποιον τολμήσει και αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο. Το κράτος βρίσκεται πλέον σε γραμμή εξολόθρευσης της σκέψης, του λόγου, της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της κάθε πράξης που θα ωθήσει τον άνθρωπο στην απελευθέρωσή του. Το φασιστικό τους σύστημα και τα φιλοναζιστικά τους πιόνια έχουν στόχο να βάλουν φωτιά στα όνειρα και τους αγώνες μας.

Γι' αυτό κι εμείς ως ένδειξη αλληλεγγύης και ανυποταξίας, βάλαμε μια ενδεικτική φωτιά στο χώρο της Νομαρχίας Καβάλας τα ξημερώματα της Πέμπτης, 4 Ιουλίου. Ένας χώρος άξιος να καεί ολοσχερώς αφού είναι ένα από τα βασικά γρανάζια του συστήματος αυτού που καταδικάζει την κοινωνία σε πλήρη υποδούλωση μέσω φορολογικών ενεργειών, καθημερινών κατασχέσεων, πλειστηριασμών κι απόλυτης κοινωνικής υποταγής στο σύστημά τους.

Σας κάνουμε γνωστό ότι ο αγώνας του συντρόφου Κ. Σακκά και κάθε συντρόφου που βρίσκεται στα κολαστήρια του κάθε κράτους δεν περιμένει τη δικαίωσή του έπειτα από την απελευθέρωσή του. Όσο υπάρχουν όμηροι στα χέρια του κράτους τόσο θα εξεγείρονται οι αγωνιστές της ελευθερίας. Όσο φιμώνονται τα αδέρφια μας, εμείς θα ουρλιάζουμε. Όσο θα μας κλέβετε τα όνειρα, εμείς θα κλέβουμε τον ύπνο και τη γαλήνη σας.

Αναλαμβάνουμε λοιπόν την εμπρηστική αυτή επίθεση και προειδοποιούμε τον κάθε τσάτσο του συστήματος, το κάθε πιόνι του κράτους, κάθε δικαστικό και υπάνθρωπο αυτής της κοινωνίας, πως όσο η υγεία του συντρόφου Κ. Σακκά επιδεινώνεται, τόσο η οργή μας δυναμώνει. Όσο οι σύντροφοί μας θα κρατούνται αιχμάλωτοί σας, εμείς θα συνεχίζουμε τον αγώνα τους με πιο πολύ πάθος για λευτεριά, πιο πολύ μίσος για όλους σας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΙ.
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΜΑΣ ΤΩΡΑ!
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΛΠΙΔΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΨΟΥΜΕ!
ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ!

ΥΓ1. Για όσους πλασσάρονται σαν αντισυστημικοί βλ. Πατριωτική Κίνηση & Χρυσή Αυγή, αναγνωρίστηκαν στο κέντρο της πόλης μετά την ενέργειά μας, να κυκλοφορούν ως ρουφιάνοι των μπάτσων για να καταδώσουν αγωνιστές.

ΥΓ2. Δε χτυπήσαμε τα δικαστήρια που ήταν ο πρωταρχικός μας στόχος διότι ξέραμε πως μας περίμεναν. Παρότι είχαμε επιλέξει να καταστρέψουμε ολοσχερώς την εφορία, δεν το κάναμε για να μην διακινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Είναι σειρά της κοινωνίας να βγει στην αντεπίθεση, εμείς είμαστε απλά ο πυροκροτητής.

ΥΓ3. Όσο συνεχίζετε να καταστέλλετε ελευθεριακούς κοινωνικούς χώρους, τόσο θα μας βρίσκετε στις πόρτες σας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΜΑΣ Κ. ΣΑΚΚΑ!

Πυροκροτητές Κοινωνικών Εξεγέρσεων"

ΠΗΓΗ: http://www.thrakitoday.com/2013/07/blog-post_5695.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: