.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΔΟΞΑΤΟΥ ΘΩΜΑ ΜΑΤΡΑΚΟΥΚΑ ΣΤΟΝ Δ. ΑΔΑΚΤΥΛΟ

Νέος προπονητής στο Δοξάτο ο Γιάννης Τσεβρετζής

PDFΕκτύπωσηE-mail
pagos DoxΘωμάς Ματρακούκας: «Έφυγα σαν φίλος από την ομάδα» Μια εβδομάδα έμεινε για να μπούμε στον Ιούνη και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα θέματα μας θα έχουν να κάνουν με αλλαγές προπονητών, μεταγραφές παικτών, ρόστερ ομάδων και φυσικά αφιερώματα σε όλες τις ομάδες του νομού μας.
Όπως κάθε χρόνο θα ξεκινήσουμε με την Α1 ερασιτεχνική, θα ακολουθήσουν στο αφιέρωμα μας μέσα στο καλοκαίρι όλες οι ομάδες της Α2, καθώς και οι πρωταθλητές σε Β’ και Γ’ ερασιτεχνική κατηγορία. Το αφιέρωμα θα συνεχιστεί με Δόξα, Πετρούσα και Προσοτσάνη στην Δ’ και θα προχωρήσουμε και στις αθλοπαιδιές με μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ. Μέσα σε 3 μήνες, θα εκφραστούν απόψεις που θα σχολιαστούν και φυσικά δηλώσεις των πρωταγωνιστών σε ήρεμο κλίμα και σκέψη, ενώ έχει κλείσει η αγωνιστική χρονιά. Φυσικά πάντα στις προτεραιότητες μας η ενημέρωση και η αγωνιστική δράση κυρίως σε κολύμβηση και στίβο που παίρνουν την σκυτάλη το καλοκαίρι από ποδόσφαιρο και αθλοπαιδιές.
DOXATO TELΞεκίνημα με Φίλιππους Δοξάτου
Στην Α1 δεν ξεκινάμε από τον πρωταθλητή Ακρίτα Κάτω Νευροκοπίου, μια και έχει ακόμη τα μπαράζ σε εξέλιξη. Αρχίζουμε με την ιστορική ομάδα του Φίλιππου Δοξάτου που τερμάτισε στην 2η θέση της βαθμολογίας και ουσιαστικά έχασε τον τίτλο στο τελευταίο παιχνίδι των πλέιοφ. Από την αρχή της χρονιάς θεωρήθηκε ως το μεγάλο φαβορί για την άνοδο και δικαιολόγησε αυτό τον τίτλο μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι. Εκεί έπαιξε στο Νευροκόπι με τον πρωταθλητή Ακρίτα, ήθελε όμως μόνο νίκη για να πάρει το πρωτάθλημα, το ματς έληξε ισόπαλο 0-0 και παρότι δεν έχασε σε κανένα από τα 4 ματς που έδωσε μέσα στην χρονιά με τον πρωταθλητή, τερμάτισε στην 2η θέση της βαθμολογίας.



Νέος προπονητής της ομάδας ο Γιάννης Τσεβρετζής
Πριν προχωρήσουμε στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε ο προπονητής του Δοξάτου Θωμάς Ματρακούκας να δώσουμε και τα τελευταία νέα από την ομάδα των Φιλίππων όπου ο Θωμάς Ματρακούκας και η διοίκηση αποφάσισαν να μη συνεχίσουν την συνεργασία τους και ήδη έγινε γνωστό ότι νέος προπονητής του Δοξάτου είναι ο πολύπειρος Γιάννης Τσεβρετζής που θυμίζουμε ότι στο παρελθόν είχε σαν βοηθό του στην Δόξα Δράμας τον Θωμά Ματρακούκα.
Γιώργος Βογιατζής: «Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο»
Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Βογιατζή που μας είπε για την λύση της συνεργασίας με τον Θωμά Ματρακούκα: «Με τον Θωμά χωρίσαμε σαν φίλοι. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στην ομάδα. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και προπονητής.»
Ο κ. Βογιατζής σε ερώτηση μας αν θεωρεί πετυχημένη την χρονιά για το Δοξάτο μας είπε: «Σίγουρα μπορούσαμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, θεωρώ όμως ότι η χρονιά μας ήταν πετυχημένη. Δεν θα κάνουμε το ίδιο λάθος και φέτος να λέμε ότι η πρωτιά είναι μονόδρομος, γιατί αυτό λειτούργησε αρνητικά στην ομάδα μας δημιουργώντας μεγάλη πίεση και άγχος.»
Οι παίκτες που στηρίχθηκε η ομάδα
Πριν περάσουμε στην συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Θωμάς Ματρακούκας, να κάνουμε και μια αναφορά στους παίκτες που στηρίχθηκε η φετινή εξαιρετική πορεία του Δοξάτου. Τερματοφύλακας ο εξαιρετικός Παναγιωτόπουλος, με τον Τουρφαντίδη να είναι σταθερός στα μπακ και τους έμπειρους Πετρά και Μόσχο στα στόπερ. Ο αρχηγός Σιαματάς ηγέτης στον χώρο του κέντρου, μαζί με τους Ντίνα και Ζάχαρη, ενώ οι Θεοφανίδης, Ιωαννίδης, Βασιλακάκης και Νότας ηγήθηκαν στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας.
Θωμάς Ματρακούκας: «Φτάσαμε περισσότερο από ποτέ κοντά στον στόχο της πρωτιάς»
Σε αρκετές ερωτήσεις μας απάντησε ο τέως πλέον προπονητής του Δοξάτου Θωμάς Ματρακούκας για την φετινή πορεία της ομάδας.Πιο συγκεκριμένα μας είπε:
Ερ: Θωμά πως κρίνεις την φετινή παρουσία της ομάδας του Δοξάτου στην Α1;
Απ: Ήταν μια πορεία με αξιοπρέπεια, μια πορεία που έδωσε την δυνατότητα στην ομάδα να φτάσει περισσότερο από ποτέ κοντά στον στόχο της πρωτιάς. Η χρονιά ήταν δύσκολη, γιατί κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος είχαμε πολλές και σοβαρές απουσίες που πιθανότατα αν ήταν άλλη ομάδα στην θέση μας θα είχε σκορπίσει. Η ποιότητα όμως των ποδοσφαιριστών, καθώς και η ασφάλεια που μας έδινε η διοίκηση, μας έδωσε την δυνατότητα παρά τα πολλά προβλήματα να διεκδικήσουμε την άνοδο μέχρι το τελευταίο παιχνίδι.
Ερ: Ποια πιστεύεις ότι ήταν τα δύο καλύτερα και τα δύο χειρότερα ματς της ομάδας φέτος;
Απ: Τα καλύτερα παιχνίδια μας από πλευράς ενδιαφέροντος ήταν αυτά με το Νευροκόπι που κερδίσαμε 2-1 στην κανονική διάρκεια και το 3-2 πάλι μέσα στην έδρα μας με τον ίδιο αντίπαλο που επίσης το κερδίσαμε. Επίσης πολύ ενδιαφέρον ήταν και το ματς με τον Ξηροπόταμο στην έδρα μας στα πλέιοφ, όπου αν και χάναμε με 0-2 μέχρι το 85’, καταφέραμε και κερδίσαμε με 3-2. Στα χειρότερα από πλευράς απόδοσης ήταν για μας το εντός έδρας ματς με τον Ξηροποτάμο στην κανονική διάρκεια που το χάσαμε με 1-2 και το ματς που χάσαμε με τους Αμπελόκηπους και πάλι στην έδρα μας με 1-2 στην κανονική διάρκεια. Δύο ματς που θεωρήθηκαν εύκολα και εκεί πετάξαμε 6 βαθμούς, όπου αν τους είχαμε θα ήμασταν εμείς οι πρωταθλητές. Χρειάστηκε προσπάθεια αλλά αλλάξαμε μεγάλο μέρος της νοοτροπίας των παικτών
Ερ: Ο κόσμος του Δοξάτου ήταν κοντά στην φετινή προσπάθεια που κάνατε;
Απ: Ο κόσμος δεν ήταν πολύ κοντά μας. Υπήρχαν κάποιοι που μας υποστήριξαν με φανατισμό, αλλά δυστυχώς η μεγάλη μερίδα του κόσμου απείχε.
Ερ: Είσαι ικανοποιημένος από την συνεργασία που είχες με την διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές;
Απ: Είμαι ικανοποιημένος από την συνεργασία με την διοίκηση και με τους ποδοσφαιριστές σε γενικές γραμμές αν και πιστεύω ότι χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξει κατά ένα μεγάλο μέρος η νοοτροπία που είχαν. Κατά ένα μεγάλο μέρος ανέφερα, όσον αφορά την αγωνιστική τακτική συμπεριφορά αλλά και την νοοτροπία τους την εξωγηπεδική δουλειά που έκαναν. Φεύγω σαν φίλος από την ομάδα
Ερ: Έχεις συζητήσει την πιθανή ανανέωση της συνεργασίας σας και τη νέα χρονιά;
Απ: Έχει τελειώσει το θέμα. Έχουν χωρίσει φιλικά οι δρόμοι μας. Ήδη η ομάδα έχει νέο προπονητή τον Γιάννη Τσεβρετζή.
Ερ: Δίκαια το Νευροκόπι κατέκτησε τον τίτλο;
Απ: Το Νευροκόπι είχε περισσότερη θέληση από εμάς, στάθηκε τυχερό από προβλήματα τραυματισμών και παρότι δεν μας κέρδισε σε κανένα από τα 4 παιχνίδια που παίξαμε στα οποία εμείς δείξαμε ότι έχουμε καλύτερη ομάδα, εντούτοις κατάφερε να τερματίσει πρώτο κερδίζοντας τα ουδέτερα παιχνίδια, γιατί ήταν περισσότερο συγκεντρωμένο στον στόχο απ΄ ότι ήμασταν εμείς.
Ψυχοφθόρα η διαδικασία της β’ φάσης του πρωταθλήματος
Ερ: Συμφωνείς με την αναδιάρθρωση από την φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα;
Απ: Δεν ξέρω πως θα κυλήσει αυτό. Αυτό που ξέρω είναι ότι το σύστημα που ίσχυε μέχρι τώρα για όλους μας ήταν ψυχοφθόρο.
Ερ: Έχεις διατελέσει ως βοηθός προπονητή στην Δόξα στο παρελθόν. Πως κρίνεις την φετινή της πορεία;
Απ: Η φετινή πορεία της ομάδας με τον ερχομό του κ. Τζαναβάρα ήταν εντυπωσιακή ως ένα σημείο γιατί κράτησε 13 σερί παιχνίδια αήττητη. Η δουλειά που έγινε ήταν καλή, αλλά για να φτάσεις στον στόχο πρέπει να έχεις περισσότερο πάθος και εναλλακτικές λύσεις.
Ερ: Πόσο έχει επηρεάσει η κρίση το ποδόσφαιρο μας σε ερασιτεχνικό επίπεδο;
Απ: Έχει αρχίσει και αλλάζει νοοτροπία, δίνονται λιγότερα χρήματα και οι παίκτες έχουν λιγότερες απαιτήσεις, όπως και οι δικές μας των προπονητών. Αυτό μπορεί να είναι καλό γιατί έτσι ίσως προωθηθούν αρκετά νέα παιδιά από τα φυτώρια των ομάδων.
Ερ: Θωμά κλείνοντας θέλεις να συμπληρώσεις κάτι;
Απ: Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες για την συνεργασία, την διοίκηση για την στήριξη που μου έδωσε και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Γιώργο Βογιατζή και τον Στάθη Κυριακάκη που ήταν πιο κοντά απ’ όλους στην ομάδα και σ’ εμένα.
ΔΗΜ. ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ / ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΡΑΜΑΣ

ΠΗΓΗ: http://www.sportdrama.gr/football/a1erasitehniki/14798-2013-05-28-18-09-22

Δεν υπάρχουν σχόλια: