.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Πρωτοβουλίες για την εισαγωγή της τοπικής ιστορίας στα σχολεία της περιφέρειάς μας


Πρωτοβουλίες για την εισαγωγή της τοπικής ιστορίας στα σχολεία της περιφέρειάς μας

Με στόχο την εισαγωγή της τοπικής ιστορίας στα σχολεία της Περιφέρειάς μας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία, αποβλέποντας στην ανάπτυξη της ιστορικής σκέψης και της ιστορικής συνείδησης των μαθητών, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη και το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας.
Για το σκοπό αυτό, καλούνται σε συνάντηση την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013, στις 12.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσηςκτίριο Καπναποθηκών Π στην Ξάνθη, όσοι επιθυμούν να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή έχοντας κάποιο θεσμικό ρόλο (εκπαιδευτικοί-στελέχη εκπαίδευσης) ή πολίτες που έχουν συγγραφικό έργο που σχετίζεται με την τοπική ιστορία, προκειμένου να καθορισθούν οι αρχές συγγραφής του εκπαιδευτικού υλικού και η δημιουργία των ομάδων εργασίας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  απευθύνονται στο γραφείο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης τηλ. 2531083530 κα. Μενεσελίδου Ιωάννα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: