.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΣΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ ΣΤΟΥΣ "4" - ΦΛΥΑΡΟΙ ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ - ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ





Χθες το απόγευμα η Καλλίφυτος πήρε μια σπουδαία πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου Δράμας, ειδικά κάτω από τις συνθήκες που αυτή επιτεύχθηκε, μέσα στο Δοξάτο, τέσσερις μέρες μετά την επίσης μεγάλη νίκη στο ίδιο γήπεδο επί του ίδιου αντιπάλου!





Οι αρκετοί έμπειροι ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στην φετινή σύνθεση του Εθνικού Αστέρα Καλλιφύτου έπαιξαν ακριβώς όπως έπρεπε για να φτάσουν στην πολυπόθητη πρόκριση. Έξυπνα, με μακρινές πάσες από την άμυνα απευθείας στην επίθεση (όπως εξάλλου και στον αγώνα του Σαββάτου), με δύο, και σε πολλές περιπτώσεις τρεις ζώνες στην άμυνα, με έναν τερματοφύλακα, που χωρίς να έχει τόση μεγάλη πίεση όπως το Σάββατο, όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί, και, πάνω απ' όλα, ενέπνεε εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του.

 Και βέβαια, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν γκολ πάλι από εκτέλεση κόρνερ (αυτή τη φορά ο πολύπειρος Παυλίδης παίρνοντας την κατάλληλη θέση στο πρώτο δοκάρι βρήκε τη μπάλα όσο χρειαζόταν για να καταλήξει αυτή στα δίχτυα του Παναγιωτόπουλου) μόλις στο 13ο λεπτό, φορτώνοντας από νωρίς άγχος στους γηπεδούχους, ποδοσφαιριστές και φιλάθλους.. Και όπως και στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου, στο 1ο ημίχρονο είχαν για αρκετή ώρα τη μπάλα στην κατοχή τους, κυρίως με τις περίτεχνες ενέργειες του Μύγα και τις εφορμήσεις του αριστερού μπακ Νεοφυτίδη, χωρίς δηλαδή να δημιουργούν "τριγωνάκια", όμορφες εναλλαγές, κινήσεις χωρίς τη μπάλα, γενικά χωρίς μεγάλη φαντασία, αλλά με αρκετή ουσία..

Στο 2ο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι πίεσαν, οι φιλοξενούμενοι "ταμπουρώθηκαν" στα μετόπισθεν, ο Μύγας φιλότιμα "πάλευε" μόνος του μπροστά, και σε κάποιες περιπτώσεις πολύ δύσκολα κατάφερναν να τον σταματήσουν οι αμυντικοί του Δοξάτου, χάθηκαν και πάλι κάποιες ευκαιρίες (όχι όμως τόσο κραυγαλέες όπως αυτές του Σαββάτου) από τους γηπεδούχους, μέχρι που ο Πάρης Αποστολίδης με κεφαλιά στο 93' μπόρεσε να νικήσει τον Ιακωβίδη και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση..

Την σημαντικότερη ευκαιρία όμως είχαν οι φιλοξενούμενοι: Οριζόντιο δοκάρι μετά από απευθείας εκτέλεση κόρνερ..

Προφανώς έχουν "δουλέψει" πολύ στην Καλλίφυτο τις "στημένες" φάσεις..

Και σα να μην έφτανε η ισοφάριση στο 93', μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των παικτών αλλά και των αρκετών φιλάθλων του Δοξάτου στην κερκίδα, ήρθε και η αποβολή του παίκτη με το "4" για την Καλλίφυτο μόλις στο 1ο λεπτό της παράτασης (με 2η κίτρινη - θεωρώ λάθος του διαιτητή Κοτσάνη το ότι δεν έδειξε απευθείας την κόκκινη - το βιντεάκι είναι πολύ διαφωτιστικό..) και όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι είχαν τον πρώτο λόγο πλέον για την πρόκριση..

Οι ψυχωμένοι και "μπαρουτοκαπνισμένοι" ποδοσφαιριστές του Εθν. Αστέρα είχαν όμως διαφορετική γνώμη! Στο 10ο λεπτό της παράτασης προλαβαίνει ο Μύγας τη μπάλα και τη "σπάζει"  σε συμπαίκτη του προς τα πίσω, αυτός  δίνει κάθετη μπαλιά προς έναν συμπαίκτη του ο οποίος νικάει στο σπριντ τον αμυντικό του Δοξάτου και με σουτ στέλνει τη μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα της εστίας των γηπεδούχων, παγώνοντας τους φίλους των Φιλίππων στην κερκίδα και στο κάγκελο...

Δυστυχώς το βιντεάκι από την φάση του 2ου γκολ της Καλλιφύτου δεν είναι καλό (αιφνιδιάστηκα και εγώ και παρακολουθούσα τη φάση όχι μέσα από τη κάμερα...) αλλά φαίνεται καλά το πόσο όμορφα συνδυάστηκαν μεταξύ τους οι ποδοσφαιριστές της Καλλιφύτου.. "Μουδιασμένοι" οι ποδοσφαιριστές των Φιλίππων προσπάθησαν να αντιδράσουν στα εναπομείναντα πέντε λεπτά μέχρι τη λήξη του 1ου ημιχρόνου της παράτασης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.. Με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου, στο 18ο της παράτασης, πάλι με κεφαλιά, αυτή τη φορά του Πέτρου Σερέτη, ισοφάρισε το Δοξάτο και ο αγώνας "πήρε φωτιά" , με τους περισσότερους φιλάθλους του Δοξάτου να είναι "κρεμασμένοι" στα κάγκελα και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν την ομάδα τους..

Παιχνίδι γινόταν μόνο στο μισό του γηπέδου και σε αρκετές περιπτώσεις η μπάλα δεν έφευγε με τίποτα μέσα από την μεγάλη περιοχή της Καλλιφύτου.. Και πάλι χάθηκαν κάποιες ευκαιρίες για τους Φιλίππους, οι φιλοξενούμενοι όμως αντιστεκόταν σθεναρά, παρά την μεγάλη πίεση και το γεγονός ότι αγωνιζόντουσαν με παίκτη λιγότερο..

Κι έτσι φτάσαμε στα πέναλτυ, όπου και τότε ο Ιακωβίδης έδειξε τη μεγάλη του κλάση αποκρούοντας δύο πέναλτυ (του Μόσχου και του Αποστολίδη) και υποχρέωσε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς τους συμπαίκτες του, οι οποίοι ήταν αλάνθαστοι από την "άσπρη βούλα" ευστοχώντας και στα 4 πέναλτυ που χρειάστηκε να εκτελέσουν, υπό το φως των προβολέων...

Αποφεύγω να αναφερθώ περισσότερο  στην εμφάνιση των γηπεδούχων και την αγωνιστική συμπεριφορά ορισμένων ποδοσφαιριστών, τις επιλογές του προπονητή,  αλλά και την συμπεριφορά κάποιων φιλάθλων γιατί ακολουθεί ο αγώνας με το Κ. Νευροκόπι και η ομάδα πάνω απ' όλα χρειάζεται ηρεμία ...

Για τους Φιλίππους Δοξάτου αγωνίστηκαν οι: Παναγιωτόπουλος - Τουρφαντίδης - Πετράς - Μόσχος -  Καραγιαννίδης - Ντίνας (31' Τουλούπης) - Ζάχαρης - Θεοφανίδης (69' Αποστολίδης) - Βασιλακάκης - Σερέτης - Κωνσταντινίδης (79' Ψαρράς).












Δεν υπάρχουν σχόλια: