.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑλκΜaN που διοργάνωσε ο Π.Μ.Σ. Δοξάτου την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Επειδή πολλά ακούστηκαν, και πιθανώς πολλά θα ακουστούν ακόμη, γύρω από την παρουσία του συγκροτήματος Άλκμαν και τη συναυλία που πραγματοποίησε την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012, αποφάσισα  να καταθέσω εδώ κάποιες σκέψεις μου, περιμένοντας και τις απόψεις όσων θελήσουν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο ζήτημα..




Κατ' αρχήν, πιστεύω πως κανείς καλόπιστος Δοξατινός-η δεν μπορεί να είδε αρνητικά αυτό καθ' αυτό το γεγονός, ότι δηλαδή δόθηκε η ευκαιρία στους κατοίκους της κωμόπολής μας, αλλά και σε φίλους γειτονικών περιοχών, να παραβρεθούν σε μια εκδήλωση μαζί με τα παιδιά τους, σε έναν χώρο που είναι κατάλληλος, εκτός των άλλων, για άφθονο παιχνίδι για τα παιδιά,  και να περάσουν μερικές ώρες έξω από τα συνηθισμένα..

Από κει και πέρα, πράγματι το συγκεκριμένο συγκρότημα έχει ένα ρεπερτόριο που απευθύνεται σε κοινό αρκετά "εκπαιδευμένο" στα συγκεκριμένα ακούσματα θα έλεγα, και ίσως να μην είναι ό, τι καλύτερο για μια συναυλία στην οποία υπάρχουν και στρωμένα τραπέζια με σουβλάκια και λουκάνικα και στην οποία η είσοδος είναι δωρεάν...

Είναι πάντως αξιέπαινη η προσπάθεια των μελών του συγκροτήματος να αποδώσουν κάποια παραδοσιακά τραγούδια και να δώσουν έτσι την ευκαιρία, σε όσους ήθελαν, να χορέψουν..

Απαράδεκτο όμως είναι το γεγονός της αποχώρησης από τον χώρο αρκετών όταν διαπίστωσαν ότι το ρεπερτόριο του συγκεκριμένου συγκροτήματος δεν ήταν του γούστου τους.. 

Από σεβασμό και μόνο στην προσπάθεια κάποιων ανθρώπων, η συμπεριφορά μέρους του κοινού που παραβρέθηκε την Παρασκευή το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου του Δοξάτου θα έπρεπε να ήταν διαφορετική.. 

Και ακόμη περισσότερο, όταν έγινε γνωστό από την αρχή πως ήρθαν (οι Άλκμαν) χωρίς καμία αμοιβή..

Κάθε νόμισμα όμως έχει δύο όψεις. Έτσι, και σε αυτή την περίπτωση, δεν φταίει μόνο ο κόσμος, ακόμη κι αν η συμπεριφορά κάποιων ήταν όντως απρεπής.. 

Λάθος μεγάλο ήταν ότι στην αφίσα που διαφήμιζε την συγκεκριμένη εκδήλωση και βέβαια τη συναυλία των "Άλκμαν" δεν έγινε καμία αναφορά στο γεγονός πως το συγκεκριμένο συγκρότημα ασχολείται με αυτό που καλώς ή κακώς ονομάζουμε "έντεχνο" τραγούδι, με σαφείς επιρροές από την τζάζ και το ροκ, ώστε να μην μπορεί κανείς να πει ότι άλλα περίμενε και άλλα βρήκε..

Τέλος, θεωρώ πως η οργάνωση από την πλευρά του Πολιτιστικού σε ό, τι αφορά την διευθέτηση του χώρου με τα τραπέζια αλλά και τις καρέκλες, για όσους ήθελαν απλώς να παρακολουθήσουν τη συναυλία, αλλά και με την διάθεση των φαγώσιμων και πόσιμων ειδών ήταν σχεδόν άψογη, ενώ και οι τιμές ήταν λογικότατες..

Τελειώνω με την ευχή ανάλογες εκδηλώσεις να γίνονται συχνότερα και αυτοί που πραγματικά τρέχουν και μοχθούν να μην απογοητευθούν, αλλά και να μην εκνευρίζονται, αφού ο θυμός πάντα σε άστοχες ενέργειες οδηγεί ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: