.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ..



Φαντάζομαι θα αναρωτιέστε για ποιο λόγο μεταφέρω εδώ τα έργα της κ. Άντζελας Γκερέκου στην Κέρκυρα στον τομέα του αθλητισμού όταν ήταν, κυρίως, υφυπουργός Αθλητισμού..

Μα είναι απλό: Για να μπορούμε να συγκρίνουμε τι κάνουν οι δικοί μας βουλευτές όταν βρίσκονται σε αντίστοιχες θέσεις...
Και να θυμηθούμε που αγωνίστηκε πέρυσι η Δόξα ως γηπεδούχος.. 
Και να μην ξεχάσουμε τους εράνους, τους τηλεοπτικούς "μαραθώνιους", τα κουπόνια του ενός ευρώ και τις λαμπάδες τις πασχαλιάτικες...

Προσέξτε την φωτογραφία της κ. Γκερέκου με το κασκόλ της ΠΑΕ "Κέρκυρα"...


μεταφέρω από την επίσημη ιστοσελίδα της κ. Γκερέκου:

Οι παρεμβάσεις στον Αθλητισμό

Τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Υφυπουργού όσο και ως Βουλευτής, η Άντζελα Γκερέκου υλοποίησε μια σειρά από δράσεις οι οποίες έδωσε μια νέα ώθηση στην αθλητική δραστηριότητα και προβολή της Κέρκυρας. Οι σημαντικότερες από αυτές είναι: 
  • η χρηματοδότηση  για πρώτη φορά με  600.000 ευρώ της ολική ανακατασκευή του χλοοτάπητα, το οποίο αποτελεί πρότυπο έργο. Η κατασκευή αυτή επέτρεψε στην ΠΑΕ Κέρκυρα να χρησιμοποιήσει το Εθνικό Στάδιο της Κερκύρας ως έδρα της για τους αγώνες της στην Super League.
  • Η συγχρηματοδότηση από τον ΟΠΑΠ και την ΠΑΕ,  της ανακατασκευής όλων των βοηθητικών εγκαταστάσεων του Γηπέδου ενώ αναμένεται και η κατασκευή συμπληρωματικής εξέδρας.
  • Με παρεμβάσεις στο Κολυμβητήριο έγινε για πρώτη φορά εφικτή η διοργάνωση  στην Κέρκυρα διεθνούς επιπέδου αγώνων.  Ανάμεσα σε αυτές το ευρωπαϊκό final four πόλο γυναικών,  το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης  με περίπου χίλιους αθλητές από όλη την Ελλάδα,  ενώ από το 2011 έχει γίνει θεσμός η διοργάνωση διεθνών  κολυμβητικών αγώνων παίδων- κορασίδων από 12 χώρες (Multination Youth Meet).
  • Σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετπραγματοποιήθηκαν μια σειρά από πανελλήνιου και διεθνούς επιπέδου αγώνες, όπως το Διεθνές Σχολικό Τουρνουά Κρίκετ, οι οποίοι προέβαλλαν το άθλημα και την Κέρκυρα σε νέες αγορές όπως η Αυστραλία, η Μεγάλη Βρετανία και η Νότιος Αφρική. Επιστέγασμα αυτών των προσπαθειών ήταν η αναβάθμιση του κρίκετ από «τοπικής σημασίας άθλημα» σε «κρατικώς ενισχυόμενο άθλημα» με σημαντική αύξηση της επιχορήγησης του.
  • Σε συνεργασία με τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο προωθήθηκε η ολοκλήρωση όλων των απαραιτήτων διαδικασιών από τα συναρμόδια υπουργεία για την έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου για την κατασκευή Κλειστού Προπονητηρίου στην περιοχή Αλυκές Ποταμού
  • Ως Βουλευτής σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΑΚπροώθησε την ένταξη του συνόλου των εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας σε κοινοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την βιοκλιματική του ανακαίνιση, συνολικού προϋπολογισμού 2,400.000 ευρώ. Πρόκειται για το μοναδικό αθλητικό κέντρο στην Ελλάδα που εντάχθηκε ποτέ σε παρόμοιο πρόγραμμα, το όποιο αναμένεται να δώσει οριστική λύσηστο πρόβλημα της εξοικονόμησης ενέργειας των εγκαταστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: